Tudtad, hogy a melletted elhaladó kóbor állat lehet, hogy egyszerűen szomjanhal? (tudásbázis)
Talán nem azokat kellene megszólni, aki segítenek, hanem azokat, akik kidobják a megunt állatot!
cccccc
Ez tuneti kezeles, a problemat magat nem oldja meg, hogy fel kellene fogniuk az embereknek esszel, mi a felelos allattartas.
Etetessel, itatassal nem oldod meg, hogy ne kelljen tovabb is az utcan csatangolnia. Megharap, megkarmol egy gyereket, a szulo gondolkodhat, vajon mit kaphatott el tole.
Vagyis inkabb nem ezt neveznem allatbarat megoldasnak.
persze nem veszélytelen a dolog...engem egyszer megkergetett egy:DDDDD, szegény annyira elvadult volt már....
Sokszor az a baj hogy kirándulás közben is találkoztunk már ilyen állatokkal. most itt kutyára gondolok.....és az erdőben élnek...elvadultak....
Na de ez mid az ember bűne.
Én mindig segítek a kóbor állatoknak....
volt olyan anno, hogy suliba a kajás pénzemen vettem egy kutyának enni.....hát én nem ettem aznap, de legalább ő igen.
És szégyellje meg magát aki kidob egy állatot!!!!!!!!!
Ez nagyon szep tortenet ! Barcsak mindenki ilyen lenne :(
Az en kutyam eletet egyszer egy kobor kutya mentette meg. A tolunk nem messze levo kisboltnal hosszu evekig lakott egy kis kutya, gazdaja nem volt, de a boltosok etettek, es ott is aludt. Mi arra jartunk setalni a kutyammal, igy mindug csatlakozott hozzank. A kutyam pici volt akkor, par honapos. Egyszer egy hazhoz ertunk , ahonnan kirohant egy nagytestu kutya es ravetette magat az en picimre. Ekkor a kis kobor tacsi a ket kutya koze allt, igy a nagy kutya ot kezdte el tepni :(
Nagynehezen kijott a gazdaja. Ha nem ugrott vilna oda, nem biztos, hogy az en kolyokkutyam ma itt lenne, 12 evesen.
Bocsi, hogy ezt leirtam, csak azert, hogy a kobor kutyak milyen csodasak tudnak lenni.
De legtobbszor az emberek nagy ivben kikerulik :(
Doctor,
a házad/lakásod elé rakj ki vizes tálkát, ezt teheted, ezt MINDENKI megteheti.
nem megoldás a kitett vizes tál, azt tudom, de sokszor életeket menthet.
11 befogadott macsám és 5 befogadott kutyám van, kutyamenhelyen dolgozom, eléggé tisztában vagyok a helyzettel.
azzal is, hogy mindenkinek csak egy apró dologban kéne cselekednie, és jobb lenne a világ.
adott esetben a kitett vizes tálkákkal...
Én csak egy kis vízre gondoltam. Az pedig ingyen van.
Jó esetben a kóbor állat talál valami élelmet (bár nem sok esély van rá).
Én Pesten lakom. Ritkán látok kóbor állatot, de tegnap nagyon elkeseredtem. A buszvégállomásnál egy fekete cica ült a tűző napon. Lihegett. Nézte a kevés fűben, hátha talál egy bogarat. Láttam rajta, hogy már alig van benne élet, a szomjúság lassan teljesen elveszi az eszét. Bár nem terveztem, gyorsan bementem a Lidl.be és vettem tejet, tálkát. Igaz, így egy csomó műanyag tálat meg kellett vennem.. :)
Mire kiértem, nem láttam. Keresgéltem, végül a messziségben ráakadtam, ahogy erőtlenül bandukol. Utánamentem, pedig igen kellemetlen helyre ment (de ezt inkább hagyjuk..). Szegény lefeküdt és már fekve itta a tejecskét, amit kiöntöttem neki. Jó sokat ivott. Semmi esélye nem lett volna a túlélésre, ha nem adok neki.
De bizony, rajtam kívül senki még csak rá sem nézett.. szomorú..
Szegény állatok nem tudnak szólni, hogy mi a bajuk, lehet, hogy éhesek, de ebben a melegben csupán egy kis víz, ami életet menthet náluk.
Olyan iszonyat, hogy mi, emberek, ennyire tudatlanok vagyunk. Sajnos, aki ebbe a topic.ba ír, csak az foglalkozik ezzel, de remélem, hogy aki átfut a kérdéseken, annak így most már eszébe jut ilyesmi..
Én mikor még kicsi voltam már akkor haza hoztam minden kobor állatot.Nekem ha volna rengeteg pénzem és ha megkérdeznék ,hogy kin segitek a beteg embereken vagy az állatokon akkor egyértelmű,hogy az állatokon.
Az állatok nagyon hálásak megtudják nagyon hálálni.Ja és egy állat menhejt nyítnák.
én nagyon keveset látok ebből, azért tartom jónak a témafelvetést.
nem kellenek vagyonok ahhoz, h segíthessünk.
kéne vmi kampányt csinálni, v ilyesmi...:]]]
:'( én mindig próbálok valahogy segíteni , egy pici enni valót adni , ha lehetőség van rá vizet is adok a kóbor kutyusoknak , cicusok elszaladnak általában . A Mi Kutyánk is befogadott"családtag" .
Még 6 éve hajnalban az első busszal jártam dolgozni.Egy alkalommal azt láttam ,hogy két felnőtt férfi(gerinctelen dögök)rugdostak egy nagyon sovány sánta kutyát, én rájuk szóltam ,hogy hagyják abba stb . és a kutyának adtam az az napra csomagolt szendvicsemet.A Kutya másnap is ott volt, 3 nap már jött elém, és én vittem neki a kaját.Aztán haza felé is valahogy össze futottunk és elkísért. Kiderült a Fiam is eteti a kutyust Őt is haza kíséri és őt meg is várta a suli előtt.Karácsony előtt nagyon hideg volt nyüszített a kapuban, a férjem nem engedte ,hogy be engedjem , de egy múlva fel kelt ő se bírta én se be engedtük az udvarba. Azóta meg hízott, boldog , szeret minket mi is őt.csak a gyerekeket, nem szereti a piciket és nagyon fél a lapáttól(ásó)
Bocsi :S hosszú lett , nem ez volt a kérdés, de vannak még emberek akik figyelnek !!!
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Fogyásom egyszerűen és eredményesen