Tudtad-e? (érdekességek) (beszélgetés)
Limában (Peru) szobrot állítottak Micimackónak.
Nem én találtam ki,viszont már nagyon sok helyen olvastam,hogy a kacsahápogás nem visszhangzik.
A kacsahápogás visszhangzik, csak nagyon halkan és rövid ideig. TVbe volt, már nem emlékszek melyik műsorba... Talán a Mythbusters-be (Állítólag...) :)
New York városában naponta átlagban 311 embert harapnak meg patkányok. Emellett évente 1519 lakost harapnak meg polgártársai.
A sündisznónak kb.7000 tűskéje van.
1938-ban a Time magazin "Az év embere" választásán a győztes: Adolf Hitler.
500 millió évvel ezelőtt egy nap csak 20.6 órából állt.
A csapadéknak köszönhetően a K2 nevű hegycsúcs néhány hétig magasabb, mint a Mount Everest.
[link]
A Baarle-Nassau-i holland-belga határ egy kávézó mellett.
A golyóstollat magyar származású Bíró László József találta fel,az argentinok a születésnapján ünneplik a feltalálókat,az olaszok egyszerűen kérnek egy "Bírot" A papírboltban.
A spárga magjából finom feketekávét lehet főzni?
na igen,mondjuk érdekes...
[link]
A zebra és a szamár kereszteződéséből született zedonkok, vagy zonkey-k az öszvérekhez hasonlóan szaporodásképtelenek. Általában csíkosak, de alapszínüket hosszúfülű felmenőiktől kapják. Zebracsíkozásuk általában a lábakon a legkifejezettebb, míg a gerincen és a lapockatájékon gyakran megfigyelhető a szamarakra jellemző szíjaltság.
A hangyák 30 évig élnek. (Ha nem ölitek meg.)
a time magazin tudományos rovatában olvastam, képzeld :)
Honnan veszed te megnézted?:)))
tényleg. még a szájukat is kitátják kicsit, mintha ásítanának.
A hangyák felkelés után nyújtózkodnak egyet.
Mintha a közúton autóbalesetben, egyszerre nem mehetnének a túlvilágra.
Hát téves volt az étkezés utáni fogmosás mítosza .Biztos ami zicher,2 óra után lehet fogkefét ragadni,addig jobb öblögetni!:))
nekem jó az aldi-s kóla is :-DDD
Ez így biztosan nem igaz,valahol csak elrejtették a receptet,mi van,ha mind a két repülő lezuhan? Bocs gonoszkodom:-)
csak össze ne ütközzön az a két gép:D
A Szaharában havazott 1979 februárjában.
ugyanez van az almával és egyéb savas ételeknél
A Discoveryn láttam egy dokumentum filmet!
A Coca Cola receptjét a világon csak 2 ember tudja!Senki nem tudja miből állítják össze...az ott dolgozók sem!A két férfit rendszerint 2 külön repülővel utaztatják,hogy baj esetén ne egyszerre haljanak meg!
igen:)
legalábbis a szénsavas dolgok után,eddig csak ezt tudtadm:D
Tudtátok ,hogy édes ételek,édesség,cukrot tartalmazó ételek ,italok után tilos fogat mosni legalább 1-2 óráig?
Most hallottam hétvégén.A magyarázat az,hogy a cukros akármik ellágyítják a fogzománcot,és a fogkefe még jobban károsítja így,ami fogszuvasodáshoz vezet.
Testük méretéhez képest a bogarak a legerősebb állatok bolygónkon. Egy orrszarvúbogár például saját tömegének 850-szeresét képes elvinni a hátán.
Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.
További ajánlott fórumok:
- Arab világ, és más érdekességek...
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Honlap érdekességek, statisztikák
- Történelmi érdekességek
- Csongrád, Bács-Kiskun megye látnivalói, érdekességek