Tudnátok ajánlani régi magyarságról szóló könyvet? (tudásbázis)
Ja hogy úgy már igen, mint a 20. hozzászólásban. 😄
Egyébként az tényleg jó.
A Strausz-család életregénye a "Mesél a bécsi erdő", igaz hogy nem magyar, de csodálatos könyv szintén.
És Paganini életéről az "Ördög hegedűse"...
Mert a borítón az Ásító inas c. festmény képe van, ezért rendszeresen elvétem. Egyszer kölcsönadtam. Kár volt.
Én is ki tudja hányszor elolvastam. Egy alkalommal fogtam mellé egy db. papírt, tollat, és ahány nő megjelent az életében, írtam: több 70 nő neve gyűlt össze, és a "visszatérők" neve mellé húztam a rovátkát. :))
Nem véletlen, hogy gerincvelő-soradásban hunyt el.
A Nap szerelmese + Aranyecset.
Amúgy imádom, időnként újra és újra előveszem.
Munkácsy M. életregénye. Kétkötetes, csodálatos könyv, benne a kor és az akkori emberek leírása, a kapcsolatok, az egyes országok, vidékek...
Dallos Sándor: Ásító inas + Aranyecset
Vagy: Liszt Ferenc életéről szóló könyv
Hasonlókat keresnék, és nem meghatározott írók, szerzők könyveit, műveit
Vagy esetleg ő még. 😉
Kondor Vilmos amúgy fikciós regényeket ír, nem tortenelmieket (nagy magyarokról), de nagyon élvezetesen ír, az tény.
Ha régi magyarok életrajzatit keresed, talán a történészek munkái között keresd, ne egy volt rendőr, egy volt vegyész vagy egy riporter múlhatatlan munkái között.
Nagyon érdekes élete, sorsa volt Bedegi Nyáry Krisztinának is, habár az életrajzi könyve nem nagyon díszes kiadás:
Betekintést nyerhetünk a korbeli örökösödési és házasodási szokásokba, az Thurzók és az Esterházyak életébe, az erdélyi fejedelemség harcait is érintve.
😂👍
Benedek Eleknek van egy könyvsorozata, lehet, hogy még van idő összeszedni antikváriumokból.
Kepes András ismert előttem, kb. 20-30 évvel ezelőtt volt kezdőcske a képernyőn.
Jól képzett, tanult ember, de régi magyarnak azért nem tartanám. Ahhoz pár száz évvel korábban kellett volna születnie, hogy az idő is igazolhassa a cselekedeteit.
Karácsonyra a sógoromnak szeretnék egy olyan témájú könyvet, ami a régi nagy magyarokról szól. Ez lehet irodami vagy színművészeti, valamint történelmi témakörben is. Ezekben nagyon benne van, mint olvasó rajongó.
Olyanok mint pl. Kondor Vilmos, Tarjányi Péter vagy Kepes András...esetleg közülük valamelyiket ismert nektek?
Köszi előre is! Tami
További ajánlott fórumok:
- Milyen régi meséskönyvet érdemes manapság beszerezni?
- Keresek egy régi mese könyvet...
- Tudtok valami jó aukciós oldalt, ahol régi könyvet lehet eladni?
- Keresem ezt a férfiakról és nőkről szóló könyvet, valaki a leírás alapján tudja mi a címe?
- Milyen felnőttnek szóló, német nyelvvizsgára felkészítő tankönyvet ajánlanátok?
- Ajánlanátok egy jó, nőknek szóló, gyermekvállaláskedv-hozó könyvet? Köszi.