Tortán a szép, sima zselatin titka? (tudásbázis kérdés)
Egy következö módszer: A tortát torta karikába töltöd, ami egy fémkarika.
Tehát ezt a fémkarikát ráteszed egy tálcára,és jöhet a piskótalap, valamilyen krém, megint piskóta és igy tovább. A lényeg, hogy karika magasabb legyen,mint a torta teteje. Igy szépen rá tudod önteni a langyos, izesitett zselét. Hütőbe dermeszted,és vékony pengélyü késsel körbe vágod és egyszerüen lehúzod róla a karikát.
A tortát körbe kened krémmel,panirozod és kész.
cukrász vagyok azért tudom.
tortát körbeöleled egy 30cm-es papircsikkal ezt rögzited és az igy kapot formába öntöd és hagyod kihülni. ettöl szép egyenletes és tiszta marad a tortád. én igy szoktam, ezt a csikkot már lehet kapni, de én magam csinálom két A4-es papirból, avégeknél egy tüzövel rögzitem. :))
jo sütést!
További ajánlott fórumok:
- Étkezési zselatin elkészítve, fájó izületre téve valóban hatásos lehet?
- A szép mell titka
- Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért?
- Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába?
- Étkezési zselatin térdizületi porckopásra
- Szükségem lenne egy szigorúan zselatinmentes joghurtos, gyümölcsös túrótorta receptre