Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Töltött zöldsaláta recept

Töltött zöldsaláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Töltött zöldsaláta hozzávalói:
1 fej nagy levelű saláta.
1 szál sárgarépa.
1 szem nagy paradicsom
10 dkg. krémsajt,
10 dkg. kékpenészes márványsajt,
1 közepes fej lilahagyma,
3 evőkanál olívaolaj,
só,
1 késhegynyi őrölt fehér bors


A Töltött zöldsaláta elkészítési módja:
A sárgarépát, lilahagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk a paradicsommal együtt.Sózzuk, borsozzuk és az egészet az előzetesen megmosott, leveleire szedett, kiterített salátaleveleire halmozzuk, majd mint a palacsintát feltekerjük. Éles késsel a széleiket levágjuk, formázzuk, majd tálra rendezve meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe téve 1 - 2 órán át pihentetjük

Még ízletesebb, ha tálalás előtt citromlevet is facsarunk rá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A töltött zöldsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook