Jaffa torta recept

A Jaffa torta hozzávalói:
Tortalap:

5 tojás
5 kanál cukor
8 kanál darált dió
2 kanál liszt
1 késhegynyi sütõpor

Diós krém:

250 gr darált dió
kevés tej
200 gr margarin
200 gr porcukor

Vaniliás krém:

750 ml tej
9 kanál liszt
3 csomag vaniliás cukor
200 gr margarin
200 gr porcukor

Egyéb:

Jaffa keksz
narancslé


A Jaffa torta elkészítési módja:
tortalap; Habosra keverem az 5 tojassárgáját az 5 kanál cukorral, hozzáadom a 8 kanál diót a 2 kanál lisztet és a sütõport. Ebbõl 2 kisebb lapot sütök. diós krém A darált diót felfõzöm kevés tejjel és 4 kanál cukorral. A kihûlt diómasszát elkeverem a 200 gr porcukorral habosra kikevert margarinnal. vaniliás krém: A 750 ml tejhez hozzáadom a 9 kanál lisztet, a 3 csomag vaniliás cukrot és krémet fõzok. Mikor a krém kihûlt hozzáadom a margarint amit elozoleg habosra kevertem a 200 gr porcukorral. Igy készitem el a tortát: tortalap, vanilias krém, jaffa keksz amit elõzõleg narancslébe mártottunk és csokoládés felével teszünk a vaniliás krémre, diós krém, narancsba mártott jaffa(csokoládés felével fölfelé), majd vanilias krém és a tortalap. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

jaffa keksz = narancsos pilótatallér


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jaffa torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook