Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel recept

Töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 405 kcal
Zsírtartalom 15 gramm
Szénhidráttartalom 37 gramm

A Töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel hozzávalói:
4 adaghoz:
1 kg savanyú káposzta,
5 dkg vöröshagyma,
32 dkg csirkemell,
olaj,
28g napraforgóolaj,
liszt,
36g Graham liszt,
12 dkg zabpehely,
12%-os 12 dkg tejföl,
1db tojás,
fokhagyma,
bors,
fűszerpaprika,
majoranna,



A Töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel elkészítési módja:
A húst megdaráljuk, belekeverjük a zabpelyhet, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majoránnával majd alaposan összekeverjük.
Amikor a húst elkészítettük személyenként két gombócot számolunk, amelyből az egyiket káposztalevélbe töltjük. Az aprókáposztát beletesszük egy lábosba ráültetjük a gombócokat, és annyi vizet töltünk alá, amennyi épp ellepi. Kis lángon fedő alatt főzzük.
Amikor a hús megpuhult a gombócokat kiszedjük, félretesszük, tálalásig melegen tartjuk. Az aprókáposztát világos rántással besűrítjük. Kiforraljuk, ha szükséges utóízesítjük. Tálaláskor az aprókáposztát tesszük alulra rá a gombócokat, tetejét pedig tejföllel locsoljuk meg. Kisebb adagmennyiségnél a gombócokat tálalásig visszatehetjük a káposztára.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. dec. 2. 16:43
A töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook