Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposztát hogyan készítitek? fórum

Töltött káposztát hogyan készítitek? (beszélgetős fórum)


1 2
27. Csillagszem38 (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. dec. 23. 19:05
Én is :) a levelet nem eszi meg senki🤣🤣🤣
26. Channa* (válaszként erre: 25. - 3922e0e3cc)
2021. dec. 23. 18:52
Neked is boltdoh karácsonyt!
25. 3922e0e3cc (válaszként erre: 24. - Channa*)
2021. dec. 23. 18:21

Mi is szeretjük mindkét változatot és hasonlóan készítem :)

Most savanyúból főzöm,mert a gyerekek ezt kívánták!

Nagyon boldog Karácsonyt kívánok Nektek <3

2021. dec. 23. 18:17

Én elvileg szabolcsit csinálok, mert a férjeméknél az volt.


Tehát, a töltelékbe darálthús, rizs, só, bor, pirospaprika és kicsit megfőzött édes káposzta levélbe tekerem. A kicsiket szeretjük, így ilyeneket csinálok.


Eddig úgy csináltam, hogy az édes levelet apróra vágtam, az ment az aljára és a tetejére, a gombócok közé teszem a füstölt húst. Ez lehet császárszél, tarja vagy bármi. Én császárszélt szoktam tenni, illetve uborkareszelővel felszeletelt hagymakarikákat szórok a sorok közé. Amikor tele a fazék, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felhígítom és ráöntöm.


Ja, amikor hagymát szórok a sorok közé, akkor még szoktam szemes borsot is tenni.


Mostanában ugyan így csinálom, csak annyit változtattam, hogy az aljára apró savanyú káposztát szórok.


Egyébként én a savanyú káposztásat szeretem, azt szoktam a családomnál enni;)

2021. dec. 23. 17:45
Csak így mint a videóban: [link]
2021. dec. 23. 17:44
Szoktam a töltelékbe tenni füstölt húsfélét tenni, persze csak annyit, hogy érezni lehessen az íze. A fazék aljára teszek még körmöt, bőrkét, kolbászt és még füstöltet is. Mindig savanyúkáposztával készítem.
2021. dec. 23. 17:35
Én nem variálom, gombóc és savanyú kápi😀
2021. dec. 23. 17:32
Most savanyu káp.lapuval készitettem,sertés lapockával,árpagyöngyével,a fölösbe maradt lapukat csíkokra vágom és az kerül az aljára a sorok közé és a tetejére.A sorok közé még teszek pár karika f.kolbász karikákat,par.pürét egy keveset és zöldpaprika karikákat,szintén csak keveset.A végén leöntöm meleg vízzel,éppen,hogy ellepje.Lassan és sokáig főzöm.A legvégén ,kevés rántot teszek rá és azzal felrotyogtatom és kész.
19. 8d00a82c06 (válaszként erre: 18. - Birebora)
2021. dec. 23. 17:25
Ritkán szoktam csinálni savanyú káposztával. Akkor nem paradicsom megy rá hanem szórok a tetejére 2-3 marék savanyú káposztát. Úgy nem szeretem, csak paradicsommal.
18. birebora (válaszként erre: 17. - 8d00a82c06)
2021. dec. 23. 17:23
Értem, biztos finom. Én paradicsomosan még nem ettem. Majd egyszer csinálok úgy is. Szeretem a paradicsomot mindenben, biztos nem rontja el.
17. 8d00a82c06 (válaszként erre: 15. - Birebora)
2021. dec. 23. 17:08

Ha véletlenül egyik másik lazábbra van tekerve a tányér nem engedi kifordulni.

Fedő erre megy rá.


Tehát, alulra káposzta levelet teszek, azokra a be tekert gombócok. Majd a tetejére megint káposzta levelek. Ezt nyakonöntöm sűrített paradicsommal. Rá a tányér. Felengedem. Fedő és készre főzöm.

16. Bless the child (válaszként erre: 9. - 8d00a82c06)
2021. dec. 23. 17:08
Miért kell rá tányér?
15. birebora (válaszként erre: 9. - 8d00a82c06)
2021. dec. 23. 17:02

Én fedőt. A tányér miért jobb?


Egyébként ez is olyan, hogy nincs két egyforma töltött káposzta, ahány ház, annyi szokás.

14. birebora (válaszként erre: 11. - Globus)
2021. dec. 23. 17:01
Majd egyszer csinálj, finom, nem tudod elrontani:)
13. birebora (válaszként erre: 3. - 4df706278f)
2021. dec. 23. 17:00

Én nem, de az anyukám mindig tesz bele. És én édeskáposzta levélbe csomagolom a tölteléket.

És tejföllel eszem:)

12. 8d00a82c06 (válaszként erre: 11. - Globus)
2021. dec. 23. 16:55
Nálunk akkora hagyománya van, hogy amint felértem a pultot már tanulnom is "kellett".
11. globus
2021. dec. 23. 16:53

Még soha nem csináltam. Anyu sem szokott, nem mutatta senki, csak összevissza beszélnek.

Ne hallgass senkire, inkább nézd meg valahol a technikát 🙂

2021. dec. 23. 16:12

Őrölt paprikát tettünk bele. És füstölt kolbászt, de nem leszelve, hanem kb. 10 cm-es darabokban. Hallottam olyan változatot is, hogy füstölt oldalassal főzték együtt.

A lényeg, hogy amit még teszel bele, az kb. egyidőben legyen készen a káposztával, különben vagy szétfő, vagy fövetlen lesz.

9. 8d00a82c06 (válaszként erre: 8. - Fincsi5)
2021. dec. 23. 16:05
Én is mindig teszek rá egy tányért.
8. fincsi5 (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. dec. 23. 16:04

Tojást isten ments beletenni, kőkemény lesz, én az elsőt szakácskönyvből csináltam, vágni alig lehetett.


Bordaszél nagyon jó közé, és a tetejét egy tányérral lefedem. egy olyannal, ami belefér az edénybe, közvetlen a káposztára kell tenni. Sok sikert.:)))

7. 8d00a82c06 (válaszként erre: 6. - 4df706278f)
2021. dec. 23. 15:34

Nincs mit!

Ahány ház, annyi szokás.

6. 4df706278f (válaszként erre: 4. - 8d00a82c06)
2021. dec. 23. 15:33
Köszönöm!
2021. dec. 23. 15:33
Olvasom a tojás keményìti a töltelèket.
4. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. dec. 23. 15:22

Nem dinsztelem a hagymát. Lereszelem.

Só, bors, hagyma, fokhagyma, rizs, olaj.


Tojást nem teszek bele. Az a fasírt a megy.

Pirospaprikát sem teszek bele.

3. 4df706278f (válaszként erre: 2. - Birebora)
2021. dec. 23. 15:20
Igen a pirospaprikát kihagytam. Köszönöm! Szalonnàt vagy kolbászkarikát tesztek mellé?
2021. dec. 23. 15:18
Én nem dinsztelem meg a hagymát, hanem apróra vágom. Fokhagyma is mehet bele és piros paprika is. Rizs helyett finomabb árpagyöngyével (gerslivel). Kb. ennyi.
2021. dec. 23. 15:14
Töltelékbe szoktatok tenni még valamit? Rízs, dinsztelt hagyma, darálthús, só, bors, 1tojás.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook