Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Francia tárkonyos csirke recept

Francia tárkonyos csirke recept

A Francia tárkonyos csirke hozzávalói:
1 csirke(én csak combból szoktam csinálni,de egész csirkéből is fini)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evk tárkony
olaj
1 evk margarin
2dl száraz fehérbor
1dl tejszín
só,bors,citromlé


A Francia tárkonyos csirke elkészítési módja:
A csirkét megmossuk,megtöröljük,s a fűszeres vajjal megkenjük a hasüregét+a bőr alá is kenünk,ahol tudunk. Fűszeres vaj:tárkony felét,zúzott fokhagymát,sót,borsot kikeverjük a diónyi vajjal. Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát-rátesszük a csirkét,és erős lángon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Aláöntjük a bort,lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk,végül rövid lére sütjük.Ha elfőné időközben a levét,kevés vízzel pótoljuk. Ha kész,tepsibe tesszük a csirkét,ráöntjük a levéből az olajat,citromlevet csepegtetünk rá,s pirosra sütjük. Mártás: A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszínt,maradék tárkonyt,sót,borsot-Felforraljuk,majd a csirkére öntjük vagy mellé kínáljuk.

Első ránézésre macerásnak tűnik,de nem az ,nem igényel sok munkát.


Kategória: Húsételek receptjei


A francia tárkonyos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook