Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Brüsszeli almatorta recept

Brüsszeli almatorta recept

Elkészítési idő 70 perc

A Brüsszeli almatorta hozzávalói:
-------------------------

250 g vaj
250 g cukor
5 tojás
5 g őrölt fahej
60 g Kakaópor
150 g durván felapritott mogyoró
5 g sütőpor
300 g liszt
900 g megpucolt, kimagolt alma
130 ml rum (vagy almalé)
sárgabaracklekvár

...és egy jo nagy tál, én a legnagyobb salátás tálat vettem elő.


A Brüsszeli almatorta elkészítési módja:
Egy 26 cm átmérőjű, 6 cm magas tortagyűrűt sütőpapirra helyezunk (azt meg egy tepsibe). A nagyon puha vajat a cukorral jól felverjük. Hozzaadjuk egyenként a tojásokat és a végén még 2 percig verjűk (erre nagyon jól jön egy konyhagép, ami hosszabb ideig futhat). Az almát felapritjuk, lehetőleg egyforma darabokra (én még 1szer megreszeltem a nagyluku reszelőn). Osszekeverjük a rum/almalé félével és legalább 5 percig állni hagyjuk. A lisztet a sütőporral együtt egy nagy tálba szitáljuk. (Megj. kezzel dolgozoknak: az eredeti receptben a vajat kavarjak a nagy tálban, ebbe teszik aztán bele a papirra szitált lisztkevereket.) Hozzaadjuk a fahéjt, kakaóport, mogyorót es az ujjainkkal lazán összekeverjűk. A vaj-tojás-masszához hozzáadjuk a maradék rumot/almalevet és roviden elkeverjuk. Most az egészet hozzáadjuk a lisztkeverékhez, egy kanállal lazán-ovatosan addig forgatjuk, amig a lisztből nem látszik ki semmi (ez a muffin-elv: nem eroteljesen egyenletes masszáva kavarni, hanem csak épp összekutyulni ameddig összeáll). A felapritott almát hozzáadjuk, ovatosan összekutyuljuk. A kész masszát beleöntjük a tortagyűrűbe, tetejét lesimitjuk. 180 fokon (én légkavarással kb. 165-re állitottam) kb. 1 ora 10 percig sütjük.

Miután kihült, a tetejét felforrositott és simára kavart lekvárral kenjük be és ha még van időnk/türelmünk, az oldalára/tetejére még
felapritott mogyorót is szórhatunk. De enélkul is elkel...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A brüsszeli almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook