Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Többszöri vetélés (4) után, ki lehet még deríteni mi lehet a gond? fórum

Többszöri vetélés (4) után, ki lehet még deríteni mi lehet a gond? (tudásbázis)

1 2 3
16. Wecuska (válaszként erre: 15. - Vikyci)
2015. júl. 16. 08:55
Ezt régebben már nézték.de majd újra megnézetem.
15. Vikyci
2015. júl. 16. 08:53
Inzulinrezisztenciád nincs? Tsh rendben?
14. zsuzsi135 (válaszként erre: 1. - Wecuska)
2015. júl. 16. 08:31

egy ismerösömnek 10 vetélés után

11-12 terhessége 2 kislány

aztán ujra 4 vetélés és egy kicsi fiu

tudod mit mondott.....

Fejben döl el csak TUL kellett "élni"lélek -nek

Szerinte és álítja magárol hogy vetélésben profi

minden lehetséges.....

NE ADD FEL

2015. júl. 16. 08:31
Ezeket most leírkálom és ha megyek kontrollra megbeszélem a nőgyógyásszal.
12. Wecuska (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2015. júl. 16. 08:23
csongrád megye.
11. mujoka
2015. júl. 16. 08:22

A terhességet övező egyik legnagyobb rejtély az, hogy miért nem löki ki az anya immunrendszere a fejlődő magzat szövetét, mint idegentestet. Erre a kérdésre a New Yorki Egyetem Orvostudományi Karának munkatársai keresték a választ.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában!

A szerv- és szövetátültetés legnagyobb problémája a kilökődés: a befogadó szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel a beültetett szövetet, ezért megsemmisíti. Az orvostudományt régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon miért nincs ilyen viszony az anyai és a magzati szervezet között, hiszen az immunológiai különbségek itt is kétségtelenül fennállnak. Dr. Adrian Erlebacher és munkatársai nem várt eredményekhez jutottak a témában.

terhesség

A Science júniusi számában megjelent közleményük egy olyan mechanizmust fed fel, melynek során az embrió beágyazódása kikapcsol egy, az immunrendszer idegentest-rakciójában alapvető jelátviteli útvonalat. Ily módon az immunelemek elkerülik a beágyazódás helyét, vagyis a magzat karosítására sem kerülhet sor.

Ismert, hogy az immunsejtek szabályozásában, aktiválásában alapvető szerepet töltenek be jelátviteli molekulák, a kemokinek. A munkacsoport mintegy hét éve modellezi a terhességet egérkísérletes modellben, és megállapították, hogy a T-sejteket, melyek alapvetőek a kilökődés folyamatában, számos réteg szigeteli el a magzati szövettől. Amellett, hogy a T-sejtek így nem férnek hozzá a magzathoz, a beágyazódással párhuzamosan a kemokinekért felelős gének is gátlódnak.

A gyulladásos elemek anyai-magzati felszínen való felhalmozódása számos szövődményt okozhat a terhesség során, például koraszületést, spontán vetélést, vagy anyai sokkos állapothoz vezethet. Remélem tudtam segíteni

10. mujoka
2015. júl. 16. 08:15

Szia!

Nem tudom mi a vizsgálat pontos neve de az egyik ismerősömnek is volt ilyen problémája hogy az embriót idegen test ként érzékelte az anya szervezete és kilökte minden egyes alkalommal a szervezete

9. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Wecuska)
2015. júl. 16. 08:07
normális orvos először a férjet vizsgálja ilyenkor, mert az ő vizsgálata egy alkalom alatt megvan, pár perc az egész és így az egyik fél már kész is
8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Wecuska)
2015. júl. 16. 08:05

egyrészt lehet nála gyulladás! (tünet nélkül)

lehet genetikai gondja is

lehet, hogy a Te szervezeted termel ellene ellenanyagot,ezért még ezt a spec. vizsgálatot is érdemes megcsinálni

7. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Wecuska)
2015. júl. 16. 08:04

Igen, mindig ezzel hitegetnek. Majd a következő.... Persze. Csak 2-3 után már nem tisztességes ezt mondani :(

fogalmam sincs, ezek közül SZTKban miket tudnak elvégezni, ezt csak az orvosod tudja megmondani

Valósznűleg , ha nagyon alaposan utána akarsz menni, ez fizetős.

AZ Istenhegyi központban van pl. citogenetika.

A lisztérzékenységet, immunológiai vizsgálatot nőgyógyász kiírhatja, vérvételes, ezeket kórházakban , klinikákon meg tudják csinálni. (nekem csak Bp-re van kevés rálátásom)

Pesti vagy?

2015. júl. 16. 08:00
A férjemet még nem nézték.Nem tudtam,hohy ha nála gond van el megy a baba.
2015. júl. 16. 08:00
most kerültem egy nagyon jó doktornőhöz,szerintem ő említeni fogja ezeket.Az előző orvosok csak azt mondták majd a következő megmarad.Bár az mind férfi volt.Nulla empátia.Ezeket a vizsgálatokat egy helyen elvégzik,vagy az ország több pontjára kell menni?
4. zebracsikó (válaszként erre: 3. - Wecuska)
2015. júl. 16. 07:56

nagyon fura, hogy ezeket a vizsgálatokat (és még nem is mindet soroltam fel) , nem végezték el!

Az a legfurább, hogy az embriót nem vizsgálták!!! Ilyenkor már nem csak a sima szövettant csinálják, hanem konkrétan megnézik a babát kromoszomális szinten is, mert lehet, hogy genetikai gondja van s emiatt nem életképes

A férjed sem vizsgálták??

2015. júl. 16. 07:49
trombózis vizsgálat volt,kaptam rá gyógyszert.genetika is megvolt.endokrinológiai is volt.utrogestánt kaptam.azt mondta a doki,hogy a szövettanon csak azt tudják nézni van-e gyulladásom.elvileg nem vagyok lisztérzékeny.a többiről amit írtál nem is hallottam.
2015. júl. 16. 07:46

Nagyon sajnálom! De fel ne add!!!

az embriót vizsgálták? Habituális vetélőknél már szokták

férjed vizsgálata megvolt?

immunológia

hematológia

gyulladás

genetikai vizsgálatok (citogenetika)

endokrinológia

gasztroenterológia (lisztérzékenység)

MTHFR

Leiden

2015. júl. 16. 07:38
Voltam már egy csomó vizsgálaton.Találtak is gondot meg nem is.Aminél gond volt gyógyszert szedtem.de mégsem marad meg a baba.Mit vizsgáltassak?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook