Többszöri vetélés (4) után, ki lehet még deríteni mi lehet a gond? (tudásbázis)
egy ismerösömnek 10 vetélés után
11-12 terhessége 2 kislány
aztán ujra 4 vetélés és egy kicsi fiu
tudod mit mondott.....
Fejben döl el csak TUL kellett "élni"lélek -nek
Szerinte és álítja magárol hogy vetélésben profi
minden lehetséges.....
NE ADD FEL
A terhességet övező egyik legnagyobb rejtély az, hogy miért nem löki ki az anya immunrendszere a fejlődő magzat szövetét, mint idegentestet. Erre a kérdésre a New Yorki Egyetem Orvostudományi Karának munkatársai keresték a választ.
Vásároljon a Vital EgészségPlázában!
A szerv- és szövetátültetés legnagyobb problémája a kilökődés: a befogadó szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel a beültetett szövetet, ezért megsemmisíti. Az orvostudományt régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon miért nincs ilyen viszony az anyai és a magzati szervezet között, hiszen az immunológiai különbségek itt is kétségtelenül fennállnak. Dr. Adrian Erlebacher és munkatársai nem várt eredményekhez jutottak a témában.
terhesség
A Science júniusi számában megjelent közleményük egy olyan mechanizmust fed fel, melynek során az embrió beágyazódása kikapcsol egy, az immunrendszer idegentest-rakciójában alapvető jelátviteli útvonalat. Ily módon az immunelemek elkerülik a beágyazódás helyét, vagyis a magzat karosítására sem kerülhet sor.
Ismert, hogy az immunsejtek szabályozásában, aktiválásában alapvető szerepet töltenek be jelátviteli molekulák, a kemokinek. A munkacsoport mintegy hét éve modellezi a terhességet egérkísérletes modellben, és megállapították, hogy a T-sejteket, melyek alapvetőek a kilökődés folyamatában, számos réteg szigeteli el a magzati szövettől. Amellett, hogy a T-sejtek így nem férnek hozzá a magzathoz, a beágyazódással párhuzamosan a kemokinekért felelős gének is gátlódnak.
A gyulladásos elemek anyai-magzati felszínen való felhalmozódása számos szövődményt okozhat a terhesség során, például koraszületést, spontán vetélést, vagy anyai sokkos állapothoz vezethet. Remélem tudtam segíteni
Szia!
Nem tudom mi a vizsgálat pontos neve de az egyik ismerősömnek is volt ilyen problémája hogy az embriót idegen test ként érzékelte az anya szervezete és kilökte minden egyes alkalommal a szervezete
egyrészt lehet nála gyulladás! (tünet nélkül)
lehet genetikai gondja is
lehet, hogy a Te szervezeted termel ellene ellenanyagot,ezért még ezt a spec. vizsgálatot is érdemes megcsinálni
Igen, mindig ezzel hitegetnek. Majd a következő.... Persze. Csak 2-3 után már nem tisztességes ezt mondani :(
fogalmam sincs, ezek közül SZTKban miket tudnak elvégezni, ezt csak az orvosod tudja megmondani
Valósznűleg , ha nagyon alaposan utána akarsz menni, ez fizetős.
AZ Istenhegyi központban van pl. citogenetika.
A lisztérzékenységet, immunológiai vizsgálatot nőgyógyász kiírhatja, vérvételes, ezeket kórházakban , klinikákon meg tudják csinálni. (nekem csak Bp-re van kevés rálátásom)
Pesti vagy?
nagyon fura, hogy ezeket a vizsgálatokat (és még nem is mindet soroltam fel) , nem végezték el!
Az a legfurább, hogy az embriót nem vizsgálták!!! Ilyenkor már nem csak a sima szövettant csinálják, hanem konkrétan megnézik a babát kromoszomális szinten is, mert lehet, hogy genetikai gondja van s emiatt nem életképes
A férjed sem vizsgálták??
Nagyon sajnálom! De fel ne add!!!
az embriót vizsgálták? Habituális vetélőknél már szokták
férjed vizsgálata megvolt?
immunológia
hematológia
gyulladás
genetikai vizsgálatok (citogenetika)
endokrinológia
gasztroenterológia (lisztérzékenység)
MTHFR
Leiden
További ajánlott fórumok:
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Mit tehetnék? Már többszöri alkalommal felfigyeltem arra, hogy a kurzorom "vándorol", lehetséges, hogy valaki hozzáférhetett a géphez?
- Naponta többszöri alhasi "mocorgás" mitől lehet?
- Többszöri vetélés (magzati szívleállás) után van még remény?
- Ha a hátgerincbe beadott injekció többszöri probálkozásra sikerült, milyen mellékhatásai lehetnek?
- Többszöri vetélés után