Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá? (beszélgetés)
"Szíve joga, de akkor járuljon hozzá többel ahhoz, hogy van, aki meg felnevel x gyereket" Nem lennék a barátnőd, az tuti :) Miért kéne neki hozzájárulni, hogy más nevel x gyereket? Ő úgy döntött, nem kell neki gyerek! Akkor miért kéne neki más gyerekét támogatni?
Most jön az a szöveg, hogy mert akkor ki termeli meg neki a nyugdíjat? Könyörgöm: 1, vonják a fizuból, 2, pakolhatja befelé magának a bankba, ami még ráadásul kamatozik is :)
Neki nem is kell támogatnia. Nem feladata. Az állam feladata, hogy létrehozzon egy olyan adó-, és támogatási rendszert, ami megoldja ezeket a kérdéseket.
Nem értek egyet a három éves gyessel sem. Persze lehet mondani, hogy a gyereknek szüksége van rá. De szerintem azokban az országokban sem hülyébbek és antiszocálisabbak a gyerekek, ahol nincs ilyen hosszú otthon töltött idő. Az anyák sokkal nehezebben találnak vissza munkához. Három gyerek után simán elveszítni a piacképességét, mert a tudása elavult, nem csoda, hogy inkább mást vesznek fel a helyére. Egyszerűen ellehetetleníti a családokat ez a helyzet.
Na, akkor ha 4 hónapos a legkisebb, van GYED-ed, ha jól kerestél előtte, akár 90e Ft is lehet :-) Azért egész szép summa összejön :-)
Nagyszülő nálunk se segit, nem tudnak, viszont sok sikert kivánok - komolyan! - 4 gyerekkel az álláskereséshez!
Őszintén kívánom neked, hogy 4 gyerekkel találj magadnak állást. Olyat, amiben meg is fizetnek. De könnyen megtörténhet, hogy négy gyerekkel nem nem te leszel a befutó.
Alapvetően sok mindenben egyet értek veled, de könyörgöm próbáld már megérteni, hogy vannak olyan térségek ebben az országban, ahol nem azért nem kapnak az emberek jól fizető állást, mert nem akarják eléggé.
A pénztárosok pedig lehet, hogy azért pénztárosok, mert nem elég ambíciózusok. De ha senki nem akarna pénztáros lenni, mégis kitől vásárolnál?
Szerintem nem érted, amit itt mindenki próbál elmagyarázni, hogy nem alacsonyabb rendűek azok az emberek, akik nem tanultak, nem rendelkeznek jól fizetett állással. És marhára megértem, hogy nekik fáj az új adórendszer. Egyébként szakmailag sem lesz jó hosszú távon, mert a magyar ember sajnos alapvetően törvény-, és szabálykerülő.
Hiába csökkent az adó, nem fognak többen adózni, ugyanannyira sumákonak majd mint eddig.
Na, azért megtaláltam :-)
Csp. 16e/gyerek/hó ez Nálatok akkor 64e Ft
GYET a legkisebb 8éves koráig: 28500 Ft
van még családi adókedvezmény
Másolom a tankönyvekről: "- Ingyenes tankönyvellátásra jogosult a 3 vagy több gyermeket nevelő család gyermeke. Az igényjogosultságot az iskolai tankönyvrendelés elkészítése előtt, az iskola által meghatározott időben kell bejelenteni. Ha a bejelentés későbbi időpontban történik – beleértve az iskolaváltást is – az iskola a tankönyvek
kölcsönzésével, a napköziben, tanulószobán elhelyezett tankönyvek rendelkezésre
bocsátásával köteles az igényt teljesíteni."
Van még vonatnál is kedvezmény, bár 4 gyerekkel nem vonatoznék :-D
"- Vonat:
A MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Ez azt jelenti, hogy a 3 gyermek és a vele utazó egy vagy két szülő is 90%-os kedvezményben részesül. Természetesen ha valamelyik gyermek nem érte még el a 6 éves kort, akkor neki díjtalan az utazás, de a gyermekek számába beleszámít."
Busz:
"90%-os kedvezményre jogosult a szülő(k) és a vele (velük) együtt utazó legalább 3 gyermeke(ük), ha a gyermek 18 éven aluli, vagy 26 éven aluli és érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezik, vagy életkorától függetlenül akire munkaképtelenség folytán magasabb összegű családi pótlék jár és ezt a kifizetőhely igazolja"
Lehet, szülők még egyet :-D
Miért ne dönthetne úgy, hogy nem is akar gyereket? Miért is kellene ebben az esetben támogatnia más gyerekét? Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja.
Te sok mindenről lemondtál azért, hogy megalapozd a családot, mert erre vágytál. Ő arra vágyik, hogy a saját életét élhesse és ne kelljen semmiről lemondania. Miért lenne az ő élete "alacsonyabb rendű" mint a tied? Neked a négy gyereked ad boldogságot, neki pedig az ő, bármit bármikor megvehet.
Bájdövéj, hatásvadász baromság, hogy most mindenkit arra akarnak ösztönözni, hogy csináljon gyereket, mert fogy a népesség.
30 évig be kell fektetni a gyerekbe, mielőtt haszon lesz belőle. Ennek vannak megteremtett feltételei? Visszaveszik az anyákat a munkahelyükre? Van elég bölcsőde, óvoda?
Akkor először is megállapitottuk, hogy vidéken mégiscsak olcsóbb az élet :-)
A csp-d kb. 48e Ft, mivel 4 gyereked van főállású anya lehetsz (ha nem változtak a szabályok korábbról) a legkisebb 8 éves koráig, az is valamennyi. 2 éves korig GYED jár, ez lehet akár 90e Ft ha előtte jól kerestél. Azért összejön ez ;-)
ha vetted volna a fáradságot és elolvastad volna a többi hozzászólásomat én nem védtem a diplomásokat, azok között is van sok oda nem való, link egyén.
folyamatosan azt mondom, hogy aki jó a szakmájában és tesz is érte, hogy jó legyen, az igenis meg tud élni, nem is rosszul.
amúgy az, aki boltban dolgozik miért ott dolgozik? kinek köszönheti? nem saját magának?
Mondjuk a diákhitelemmel, amit azért kellett felvennem, hogy finanszírozzam a tanulmányaimat, meg mondjuk ha megkapom a lakáshitelt, amiből szeretnék lakást vásárolni, hogy legyen hol laknom. Mert gondolom, nektek már van kérótok, de nekem, mivel most kezdtem el dolgozni, ilyenem nincs. Sőt gazdag nagybácsim sincs, aki vegyen egyet.
És akkor rögtön vissza is kérdezek: áruld már el, hogy amíg te építgetted a kis hátteredet, kellett-e támogatnod a nagycsaládosokat???Szerintem baromira nem! De te most tőlünk, fiataloktól elvárod, hogy dobjunk el mindent, adjuk fel az álmainkat, mi ne vállaljunk gyereket, csak azért, hogy a tiedet támogassuk!? :) Kicsit nonszensz, nem gondolod? Ha tőled anno nem vontak pénzt arra, hogy támogasd mások gyerekeit, akkor te hogyan várod el most ezt tőlünk? :) Az meg hogy én mire költöm a kemény munkával megkeresett pénzemet, az végképp nem állambácsi, vagy a te dolgod, sztem... És inkább félreteszem azt a pénzt és vagy fizetem belőle a hitelem, vagy elmegyek utazni, mint hogy olyan gyerekeket támogassak, akikhez semmi közöm :)
Köszönöm..inkább nem..mindenkinek szép estét..ebből inkább kimaradnék...
Sziasztok!
További ajánlott fórumok:
- A gyermektelenség lélektana...
- Harmincas nők.. Szinglik, gyermektelenek ide:-)
- Miért nem hozza ki magából a legtöbb nő a maximumot (külsőre)?
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják?
- Endometriosis, gyermektelenség