Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ti hogyan csináljátok a tartármártást? fórum

Ti hogyan csináljátok a tartármártást? (tudásbázis kérdés)

2012. aug. 15. 10:37

Friss tojássárgájából, olívaolajjal, fehér borssal, fehér borral, dijoni mustárral a majonézt.

Majd jó minőségű tejföllel lesz belőle tartár, amit mi aprított kapribogyóval és aprított mini csemegeuborkával fogyasztunk.

2012. aug. 15. 08:13
majonéz, kétszeres mennyiségű tejföl, mustár, citromlé, cukor, bors, só
2012. aug. 14. 23:30

Látom, hogy régi a fórum, de talán valaki megnézi tanácsért.

Én úgy tudom, hogy a tartár a majonéz "folytatása", ahogy Hesztia is írja: majonéz, tejföl, ízesítők.

De tudok egy gyors és fogyókúrás változatot is:

Főtt tojássárgákat villával összetörünk, elkeverjük mustárral, sóval, kis borssal (én fehér borssal szoktam), és joghurttal.

2011. dec. 25. 09:58

Én majonézzel kezdem

utána tejföl

egy kis mustár

citromlé

bors

cukor

és ha van fehér bor azt is szoktam beletenni...

Ez egy pikáns mártás lesz,ami megfelel minden saláta alapnak!

Az arányokat nem irtam,ha valakit érdekel elküldöm levélben.

22. fildus (válaszként erre: 21. - Ancssy84)
2011. dec. 23. 20:17
Frissen az igazi, én is holnap reggel csinálom, igaz én vacsira tervezem a franciasalátát.
2011. dec. 23. 20:14
Akkor ha ma este megcsinálom nem ehető még karácsony másnapjáig?
20. Miramira77 (válaszként erre: 19. - Ancssy84)
2011. dec. 23. 20:07

Kb 2-3 nap.

Egy hét már tuti nem.

2011. dec. 23. 20:07
Valaki megtudná mondani, hogy mennyi ideig lehet hűtőben tárolni a nyers tojással készült tartármártást?
2011. dec. 23. 17:11

Mi nyers tojás nélkül csináljuk:

1 ek mustár

só, bors

2 ek porcukor

tejföl


úgy érzéssel.

17. era06
2011. dec. 23. 17:09

Jó gyorsan!

Egy egész tojás, nagy csészébe.

2dl olaj

1k.kanál mustár

só,bors ,cukor, citromlé

egy botmixerrel 1 percig keverni

utána jöhet a

tejföl

16. ancssy84 (válaszként erre: 13. - Vagabond75)
2011. dec. 23. 17:01
Tisztelt Vagabond75 érdeklődnék, hogy ez a fajata tartármártás meddig áll el hűtőben? Köszönöm
15. dominós (válaszként erre: 11. - Rozália)
2011. dec. 23. 10:04
Így van :)))))))))))
2011. dec. 23. 09:39
saját készítésűre gondoltam,amit házilag kutyulok ki.Erre a receptre gondoltam,köszönöm.
2011. dec. 23. 09:30

Tartár mártás:

- 1 tojás sárgája

- 1 tk mustár

- 1.5 dl étolaj

- 0,5 pohár tejföl

- 0,5 citrom

- porcukor

- só

- fehér bors


A tojás sárgáját tedd bele egy edénybe és keverd össze a mustárral. Keverd össze gy habverővel, majd vékony sugárban add hozzá az étolajat. Ha jól csinálod be fog sűrűsödni. Majd keverd bele a tejföl, citromlevelet, és ízesítsd be a cukorral,sóval és a fehér borssal.

12. fildus (válaszként erre: 11. - Rozália)
2011. dec. 23. 09:30

Én így értelmeztem, hogy bolti majozés ne legyen benne :-)


Mindenesetre én leírtam hogy szoktam készíteni, holnap ez lesz ebbe teszem a mexikói keveréket és kész a házi francia saláta :-)

11. Rozália (válaszként erre: 8. - Fildus)
2011. dec. 23. 09:28

De ha összekevered a tojás sárgáját az olajjal, akkor az majonéz. Mindegy, hogy borsozod, meg ilyenek:)

A kiíró nem az kifogásolta, hogy bolti ne legyen benne, ha jól értettem, hanem hogy egyáltalán ne legyen majonéz benne.

10. fildus (válaszként erre: 9. - 8ef78160df)
2011. dec. 23. 09:28
Én így tanultam anyukámtól :-)
9. 8ef78160df (válaszként erre: 5. - Fildus)
2011. dec. 23. 09:26

Én is ezt a változatot ismerem, igaz az arányok kicsit másak.

Isteni!

8. fildus (válaszként erre: 7. - Rozália)
2011. dec. 23. 09:26
De nem bolti kutyult, hanem saját és szó szerinti majonéz nincs benne...
7. Rozália (válaszként erre: 5. - Fildus)
2011. dec. 23. 09:25
Ez is majonézes.
6. fildus (válaszként erre: 4. - Boszy28)
2011. dec. 23. 09:24
De van :-)
5. fildus (válaszként erre: 1. - B40119cf6d)
2011. dec. 23. 09:24

Hozzávalók:

- 1 tojás sárgája,

- 1 dl olaj,

- 1 pohár tejföl

- őrölt fekete bors,

- mustár,

- citromlé

- só ízlés szerint.


A tojás sárgájához hozzáadom a borsot, a mustárt, és utána fokozatosan az olajat, hogy felvegye a tojássárgája. Ha elfogyott, beledobom a tejfölt és elkeverem és kész :-)

2011. dec. 23. 09:20

Ha van időm, saját készítésű majonézzel, ha nincs, akkor boltival.

Majonéz nélküli tartár -szerintem- nincs.

2011. dec. 23. 09:18
Nem is tudtam, hogy van olyan, amelyikbe nem kell majonéz. Hiszen az az alapja.
2. Vianett (válaszként erre: 1. - B40119cf6d)
2011. dec. 23. 09:18
Hát leakartam írni az enyémet mert nagyon fincsi és a kedvencem, de nekem majonéz nélkül nem tartár a tartár. Sajna ilyet nem tudok.
2011. dec. 23. 09:16
Én azt a változatot szeretném amelyikbe nem kell majonéz,nézegettem a netten és mindegyik irt!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook