Terhesség alatt lehet-e szoláriumozni, napozni? (tudásbázis)
én is szoliztam kb 20 hetes korunkig..nem lett gond..utánna már napoztam:)
Aztán meg már nem fértem be a szoliba, de nem is vágytam rá:S
Szia! Én szoliztam és nem lett semmi bajunk,Mikor már kicsilányom nagyobb pocaklakó volt akkor mindig mondtam neki hogy fordúljon inkkább a gerincem felé arcal......na nem mitha nagy fény hatona át a pocakon de azért szóltam neki.Talán 2 hetente hetente 1x voltunk 9 percet12.Sőt mikor már megszületet akkkor is cltam és a melegtől mindig több lett a tejem :)
Csak ésszel!
Én nem mertem szolizni és napozni sem mert féltem a pigment foltoktól. Egyetlen egyszer napoztattam a fejem kb. fél órát, és barna foltos, "bajszos" lettem....ez 2006ban történt és nem múlt el azóta sem.
Inkább kerüld a direkt napfényt és a szolit is, mert nem tudhatod, a bőröd hogy reagál, de főleg, hogy a kis élet benned hogy reagál. Ki nem tojja le, hogy egy ideig hófehér vagyok? GYermeket akarok, az a legfontosabb. MOst várom a másodikat, amíg nem tudtam, hogy babát várok szoliztam is, de most már tudom, abbahagytam. Ennyi. Ki a fontos? Az ego vagy a baba?
Most találtam, egy doki ezt írta:
Egyszerű a válasz: a terhességnek a szolárium semmit nem árt.
Érdekes a kérdése a magzatvíz felmelegedéséről. Ez ellen azonban nem úgy kell védekezni, hogy napozáskor letakarja a hasát. A lényeges a testhőmérséklet alakulása. Tehát inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl sokáig legyen a napon, illetve pl. ne üljön forró fürdőbe. Napozáskor
a has letakarásának nincs jelentősége, a magzatvíz hőmérséklete a testfolyadékok hőmérsékletével együtt változik.
En nem osszehasonlitaskepp irtam a vizet a szolival, hanem kulonallo dologkent reagalva az allitasra, miszerint a testunk homerseklete allando, es nem melegszik fel. Fuggetlenul a napozastoles szolitol.
Egyebkent en azt irtam errol, hogy napozas kozben ajanlott letakarni a hasat, es szolizni nem ajanlott. De nem a felmelegedes miatt. Annak ehez semmi koze.
Szerintem 4-5 perc szolizás alkalmanként nem melegíti fel a testet, nem kell órákat benn égetni magunkat. A szoliban a csövektől a levegő sokkal lassabban melegszik fel, így szerintem nem hasonlítható össze a forró vizes káddal, ami teljesen körülveszi az embert.
Személy szerint én nem nagyon szolizom, mert nagyon érzékeny a bőröm, de szerintem pár perc nem árthat, főleg télen. A tapasztalom azonban az, hogy a nap sokkal jobban éget, mint a szolicsövek, csak tudni kell a mértéket.
Melegvérűek volnánk vagy nem??? Vagy te lázas leszel, ha napozol? Nem csak a bőröd melegszik fel? Vagy a belsőszervek a napozástól felmelegszenek??? Felforr a magzatvíz? Ilyen hülyeségeket!
Jó, persze le lehet takarni a pocakot, hogy ne bántsa a fény a babát, de könyörgöm, nehogy már egy kis a napozástól/szoláriumozástól hőgutát kapjon a baba a hasban!