Terhes lehetek? (tudásbázis)
Ez komoly?
Ha van már gyereked, akkor tudod mi a teendő, ha felmerül egy esetleges terhesség.
Amúgy ha szexelsz=terhes lehetsz. Védekezel? Akkor is. Nincs 100%-os védekezési módszer.
Sziasztok!
Hol is kezdjem.... szeretném megkérdezni töletek hogy terhes lehetek? A menstruáciom megjött,de a hasam nő (kerekedik). Van már egy gyermekem de azt mondják hogy az első és a második terhesség nem ugyanolyan.
Vannak esetek,amikor rendszertelen a menstruáció,vannak hónapok amikor baba nelkül kimarad. Ciszta van vagy egyéb. Én hasonló helyzeteket éltem meg,s csak 9 éve. Nem tudtam,h terhes vagyok e. A tesztek negatívak voltak a 10.hétig. dokihoz kb 5hetesen jutottam el,nem látott semmit az uh-on. Pedig terhes voltam,de nem is gondoltunk rá az előzmenyeim és betegségeim miatt. 2 hét múlva 9 éves lesz a kiscsaj.
Hasonlót éltem át 2 éve, bíztam benne,h van baba,de nem volt biztos. doki is csak vastag nyálkahártyát látott. Sajnos az a baba nem maradt meg...
Szóval,lehet,h fejlődött az orvostudomány,de ha túl korán mész vizsgálatra,akkor ne látható egyértelműen. S az orvosok is óvatosan modnják ki a diagnózist.
Merthogy vastag nyálkahártya lehet mensi előjele vagy baba is. Esetleg valamilyen elváltozás...
Szerencsés voltál és jókor mentél anno orvoshoz :-)
Hááát....
én azt hittem, hogy az elmúlt közel 28 évben fejlődött az orvostudomány....
Bár én 9 hetes terhes voltam, amikor elmentem dokihoz, de még én is tudtam, hogy terhes vagyok vásárolt és orvosi teszt nélkül is....
Manapság a doki nem mondja meg a vizsgálat eredményét? Nekem a vérvétel nélkül is megmondta, hogy terhes vagyok, a vérvétel csak a szokásos vizsgálatok elvégzése miatt volt szükséges...
Régi típusú UH géppel nem is feltétlen lehet még ekkor látni a petezsákot.
A hormoneredményed terhességre utal.
Mivel már volt vetélésed (kiderült, miért?)., adhatott volna progeszteronpótlást.
Menj vissza hozzá mielőbb és kérj Utrogestan-t.
Jó egészséget!
Szia!
Igen,én jártam már így :-) anno azt mondta a dokim,h ez 5 hetes terhességnek felel meg,2 hétre rá kellett újra mennem. Sajna én akkor elvetéltem,de annak hátterében más okok voltak. Nem adott progi pótlást az előzmenyekre való tekintettel?
Nekem a mostani terhessegemnél a pozi tesztet közöltem vele és már írta is fel. Meg sem.viszgált,m úgyis korai lett volna.
Hát nem tudom.
Nőgyógyásznál voltál, ugye?
Mondta, hogy terhes vagy?
Ha nem, akkor mit mondott?
Volt 2 vetélésem előző évben.
Szerintetek oké hogy nem látott.semmit?
Ma voltam ultrahangon, ahol 12mmes nyálkahártyát látott csak.
Január 27én volt utoljára menstruációm.
Vérvételre küldött ahol hcg:2480 volt