Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tepsis zöldbab recept

Tepsis zöldbab recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tepsis zöldbab hozzávalói:
75 dkg zöldbab
2 tojás
2 dkg margarin
2 dl tej
2 evõkanál finomliszt
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál só.


A Tepsis zöldbab elkészítési módja:
A megtisztított zöldbabot egyben hagyjuk. Megmossuk, lecsöpögtetjük, és tésztaszûrõben forrásban lévõ sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 10 percig fõzzük, ezután a vízbõl kivéve lecsöpögtetjük. A félig fõtt zöldbabot beleterítjük egy lapos tepsibe vagy tûzálló tálba. Külön serpenyõben felolvasztjuk a margarint. Rászórjuk a lisztet, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az egész habzani kezd, ekkor ráöntjük a meleg tejet, és a zöldbab fõzõlevébõl egy-másfél decit. Folyamatos keverés közben sûrûre fõzzük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, apróra vágott petrezselyemzöldet. A tûzrõl lehúzva addig keverjük, amíg a massza kissé lehûl, ekkor beletesszük a nyers, felvert tojásokat. A zöldbabon egyenletesen elkenjük a tojásos mártást. Elomelegített forró sütõben szép pirosra sütjük a tetejét.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tepsis zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook