Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Budapest szelet recept

Budapest szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Budapest szelet hozzávalói:
1 kg sertéskaraj
1/2 kg gomba (csiperke)
1/2 kg csirkemáj
25 dkg zöldborsó
2 fej vöröshagyma
liszt

őröltbors
őrölt pirospaprika


A Budapest szelet elkészítési módja:
A karajt megtisztítom, szeletekre vágom, és kiklopfolom. A szeleteket finoman sózom, majd megforgatom őröltborssal összekevert lisztbe, és kevés olajon kisütöm őket. A kisült husit félreteszem, és az olajban elkezdem dinsztelni az apróra felkockázott vöröshagymát. Ha már üveges, rádobom a zöldborsót, kicsit párolom, utána hozzáadom a felszeletelt gombát, ezzel is párolom, és végül, a kissebb darabokra vágott csirkemájat is hozzáadom. Felöntöm vízzel (annyival, hogy ha kész a ragu, akkor 1 közepesen sűrű ragut kapjak majd), ízesítem sóval, borssal, és megszórom pirospaprikával. Addig főzöm, míg a zöldborsó is meg nem fő, és finom, sűrűbb, szaftos ragut nem kapok. Tálaláskor, a tányérra teszek 1 szelet husit, és jó vastagon beborítom a raguval.

Körete krumplipüré.


Kategória: Húsételek receptjei


A budapest szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook