Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tépett hús recept

Tépett hús recept

Elkészítési idő 850 perc

A Tépett hús hozzávalói:
1.5 kg sertéslapocka

20 dkg dijoni mustár (magvas)

2 ek só

2 csapott ek barna cukor

2 ek fűszerpaprika

1 ek füstölt pirospaprika

4 teáskanál bors

1 tk chili (ha csípősen szeretjük)

2 ek római kömény


Tépett hús 1.Tépett hús 2.Tépett hús 3.


A Tépett hús elkészítési módja:
A sertéslapockát megmossuk és szárazra töröljük. A mustár kivételével a fűszereket összekeverjük. Ez lesz a száraz pácunk.A húst alaposan bekenjük a magvas mustárral. Erre rátapicskoljuk a száraz pácot úgy, hogy befedje a teljes felületet. Én rögtön abba a tepsibe készítettem elő, amiben majd sütni fogom.A tepsit alufóliával minden irányból körbetekerjük. Szinte hermetikusan lezárjuk a tepsit. Legalább 10 órán át hűtőben pihentetjük.Ha eljött az ideje, betesszük a sütőbe, és 100 fokon elkezdjük sütni. Este 6-kor légkeveréssel indítom el a sütőt, de mielőtt lefekszünk, alsó-felső sütésre váltok, hogy mindenkinek zavartalan legyen az éjszakája. Reggel újra légkeverésre állítom.Kb. 12 órán át sütjük, anélkül, hogy ránéznénk. Akkor kicsomagoljuk, és óvatosan átfordítjuk, hogy az a fele is a szaft alá kerüljön, ami eddig felül volt. Már ekkor is omlik, de következő 2-3 órán át ellenállhatatlanra süti magát.

Sült krumplival és koviubival tálaltam, de szendvicsnek is tökéletes


Kategória: Húsételek receptjei


A tépett hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook