Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínes toffee-muffin recept

Tejszínes toffee-muffin recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 315 kcal

A Tejszínes toffee-muffin hozzávalói:
20 dkg tejszínes toffee
1 kis alma (kb. 12 dkg)
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
csipetnyi só
2 tojás
A díszítéshez:
6 tejszínes toffee(kb.6dkg)
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához


A Tejszínes toffee-muffin elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. 2. A tejszínes toffee-kat durvára aprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, és durvára reszeljük. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. 3. A cukrot a tejföllel, a vajjal és a sóval elkeverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztkeveréket, a toffeedarabokat és a reszelt almát gyorsan beledolgozzuk. 4. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180°C-on (középen, légkeverésnél 160°C) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson kihűtjük. 5. A díszítéshez a tejszínes toffee-kat leheletvékonyan felszeleteljük, és a muffinokat velük díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínes toffee-muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook