Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Erdélyi főtt túrós tekercs recept

Erdélyi főtt túrós tekercs recept

Az Erdélyi főtt túrós tekercs hozzávalói:
25dkg liszt,
1 tojás,
1/2cs sütőpor,
10dkg vaj,
5dl tej
Töltelékhez:
25dkg túró
5dkg mazsola,
1dl tejföl
1 tojás
12dkg porcukor
1cs.vanillincukor


Az Erdélyi főtt túrós tekercs elkészítési módja:
A lisztből,tojásból sütőporral tésztát gyúrunk,vékonyra nyújtjuk.Amíg a tészta szikkad,elkészítjük a tölteléket.:a porcukrot elkeverjük a tojással,a tejföllel,túróval,és a mazsolával.A vajat felolvasztjuk,ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük,majd rátesszük a tölteléket.Összecsavarjuk,és vajjal kikent tepsibe tesszük.A tetejét megkenjük vajjal,és leöntjük a vanillincukorral ízesített tejjel.Közepesen meleg sütőbe tesszük,és kb. egy órát sütjük.Ezalatt a tej elfő,és a tekercsre rózsaszínűre pirul.ferdén szeletelve,porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az erdélyi főtt túrós tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook