Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes-mustáros -uborkás csírke recept

Tejszínes-mustáros -uborkás csírke recept

A Tejszínes-mustáros -uborkás csírke hozzávalói:
2 nagyobb csirkemellfilé
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
4-5 ecetes uborka (közepes méretű)

bors
ketchup
mustár
4 dl habtejszín


A Tejszínes-mustáros -uborkás csírke elkészítési módja:
Pici olajon az aprított hagymát megdinsztelem, majd mehet rá a csíkokra vágott csirkemell, amit sózok, borsozok. Amikor a hús elfőtte a levét és szép barnás, ráöntöm a tejszínt, és kezdődhet az ízesítés. Ketchupból csak annyit szoktam tenni, hogy a tejszín fehér színét egy kicsit feldobjam, majd jöhet a mustár, abból viszont annyit, hogy jól kiérződjön az íze. Rányomom a fokhagymát, és végül a felkarikázott uborkát teszem bele. Összerottyantom, és a legvégén jöhet az aprított petrezselyem. Ha esetleg még elbír egy kis sót, pici ételízesítőt szoktam bele tenni. Én személy szerint penne tésztával szoktam tálalni, és a családom imádja.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes-mustáros -uborkás csírke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook