Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes lencsekrémleves recept

Tejszínes lencsekrémleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tejszínes lencsekrémleves hozzávalói:
15-20 dkg lencse
1 kis fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes sárgarépa
1 dl tejszín
só, babérlevél, füstölt sajt, citromlé
1 tk. libazsír


Tejszínes lencsekrémleves

A Tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja:
A lencsét átmosom, megtisztítom a hagymákat, apró kockára vágom, majd kis lábosban a libazsíron üvegesre párom, kicsit besózom, majd felengedem vízzel, ha fel forrt beleteszem a lencsét, és a babér levelet.
Addig főzöm, még a lencse meg nem puhul, ha kell sózom, és öntök rá vizet, de óvatosan, nehogy híg legyen.
Amikor puha a lencse, levesszük a tűzhelyről, és géppel pürésítjük, ne felejtsük el kivenni a babérlevelet, majd hozzáöntjük a tejszínt, és jól átfőzzük, ha kell még ízesítjük, kevéske citromlével, majd melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!


Lehet a krémlevesre pirított kenyérkockák rakni, vagy pirított szalonnát, én füstölt sonkás karaván sajtot reszeltem rá!
Nagyon ízletes!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 20. 16:40
A tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook