Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Zarzuela recept

Zarzuela recept

A Zarzuela hozzávalói:
1 db homár
12 db közepes garnéla (16/20-as)
12 db fekete kagyló
12 db szívkagyló (vénuszkagyló)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
5 dkg serrano sonka
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál dijoni mustár
só, bors
6 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1,5 dl száraz fehérbor
1 db citrom
1 csokor petrezselyem zöldje


A Zarzuela elkészítési módja:
Egy nagy lábasban 3-4 liter vízet forralunk, amit a petrezselyem felével, babérlevéllel, sóval, fokhagymával és szeletelt sárgarépával, valamint citrommal ízesítünk, és amibe 3 percig főzzük a homárt. A főtt homárt alulról, hosszában kettévágjuk, tepsire tesszük. A homárt meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a dijoni mustárral, lefedjük 4 szelet sonkával, meghintjük a felkockázott hagymával. Sötőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük. Jó étvágyat!


Kategória: Reform ételek receptjei


A zarzuela elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook