Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tejszínes gombaszószom recept

Tejszínes gombaszószom recept

Elkészítési idő 25 perc

A Tejszínes gombaszószom hozzávalói:
olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 doboz champion gomba
1 zacskó habtejszín

bors
oregano
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
szerecsendió
1 csokor petrezselyem
camambert sajt
füstölt sajt
szarvasgombaolaj (opcionális)
gorgonzola (opcionális)
fehérbor (opcionális)


A Tejszínes gombaszószom elkészítési módja:
Kevés olajon megdínsztelem az apróra vágott hagymát, és fokhagymát. Majd a felszeletelt gombát rádobom, sózom, borsozom, és kevergetem. Ha már a gomba levet eresztett, ráöntöm a habtejszínt, megfűszerezem, teszek hozzá camambert és füstölt sajtot (az ízorgiát fokozza a gorgonzola is), a camambert sajtnál a héját el kell távolítani, mert az nem olvad el a szószban. Fél-egy deci fehérborral felöntöm, forralgatom. A vége felé teszek bele egy pár csepp szarvasgomba-olajat. Ha kész, összeturmixolom. Farfalle (masni) tésztát főztem ki hozzá, a végén összeforgattam, az eredmény isteni lett. Pár paradicsomkarikával és perezselyemmel díszítve gusztusos nagyon.

Az egyik boltban lévő prémium termékeknél akadtam egy különleges gombaszószra, horror áron, megnéztem mi van benne, és inkább otthon elkészítettem a szószt kb. negyed áron. Az eredmény fantasztikus lett.
A szarvasgomba olaj fellelhető például a Corában is - olyan 1000 Ft körül van, nagyon nagyon sokáig elég, mert kevés is elég belőle, elég intenzív, jellegzetes az íze, illata.
Salátákhoz is nagyon finom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tejszínes gombaszószom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook