Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet? fórum

Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2011. okt. 1. 18:04
zöldbabot pörköltalapon megcsinálsz, tésztával vagy rizzsel finom
34. 07c4794583 (válaszként erre: 29. - 902929e538)
2011. okt. 1. 18:04
hát pedig szöveget értelmezni nem azt jelenti, hogy kiszedek belőle egy olyan félmondatot, ami épp a vitámba passzol. de felesleges is ezen kardoskodni, a tokány egyértelműen húsétel, disznóból vagy marhából, és kész. NEM virsliből meggombából meg éjjeli lepkékből készül. Húsból. Ennyi. :)
33. zebracsikó (válaszként erre: 30. - 902929e538)
2011. okt. 1. 18:03

füstölt szalonna, vagy sonka pirít, rá hangyma, ananászkockák, liszt tejszín

tésztával, sajttal

32. 07c4794583 (válaszként erre: 26. - 902929e538)
2011. okt. 1. 18:02

kérlekszépen. kevés vaj-olívaolaj kevereken megpárolsz vékony zöldbabot, gombát és juliennre vágott sárgarépát szintén nagyon vékony szálakra vágott gyömbérrel. amikor félpuha, belenyomsz két gerezd fokhagymát, egy kevés csilit, esetleg kardamomot, fehérborsot, tovább párolod. mikor majdnem teljesen puha, felöntöd kókusztejjel, 2 percig rotyogtatod, és kész.


mind hosszúszemű thai rizzsel, mind üvegtésztával tökéletes, utóbbit wokban érdemes pirítani.


tessék, most már ázsiai recepted is van :)


NEM tokány :)

31. 902929e538 (válaszként erre: 28. - Zebracsikó)
2011. okt. 1. 18:02
Jó neked. nálam néha muszáj
30. 902929e538 (válaszként erre: 28. - Zebracsikó)
2011. okt. 1. 18:01
így van:)
29. 902929e538 (válaszként erre: 27. - 07c4794583)
2011. okt. 1. 18:01
így van:) én is ezt írtam.nekem az első mondat a lényeg:)
28. zebracsikó (válaszként erre: 25. - 902929e538)
2011. okt. 1. 18:01

én nem kamuzok virslivel! :))


Tulajdonképpen kis költségvetésű, szószos kajákat szeretnél , jól értem?

27. 07c4794583 (válaszként erre: 22. - 902929e538)
2011. okt. 1. 17:59

"A tokány egy, pörkölt módra készült étel, borssal, gombával, füstölt szalonnával, tejföllel ízesítve. [1] A magyar konyha egyik legősibb húsételfélesége"


továbbá


"A tokánynál a húst rostjaira merőlegesen 4-6 cm hosszú ceruzavastagságú csíkokra vágva készítik elő ("tokányra vágás"), míg a pörköltnél és ragunál általában kockára vágják ("ragura vágva"). A tokány abban különbözik alapvetően a pörkölttől, hogy a húst megpárolják és nem pirítanak hozzá vöröshagymát."


aha, hát tényleg nem kell hús bele...

26. 902929e538 (válaszként erre: 12. - 07c4794583)
2011. okt. 1. 17:59
Akkor Tőled is várok egy mártásos receptet, hús nélkül:)
2011. okt. 1. 17:58

no, írjátok már azt a receptet ? ;)

pl:Drága Zebrám, tudom, hogy ebben is jó vagy, nem csak a zenében ;)

24. 902929e538 (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2011. okt. 1. 17:55
így van:)
23. 902929e538 (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2011. okt. 1. 17:54
drágám, kinek mire telik így harminckettedikén ...:)
2011. okt. 1. 17:52

Wiki első mondata:A tokány egy, pörkölt módra készült étel, borssal, gombával, füstölt szalonnával, tejföllel ízesítve.

Étel van írva, nem hús. Bocsi :)

21. 902929e538 (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2011. okt. 1. 17:51
Valóban jobb megfogalmazás. Módi cserél hamarosan :) azért jó, hogy figyeltek:)köszi :)
2011. okt. 1. 17:50
nem kioktatást kértem, hanem receptet:) ;)
19. andi6020 (válaszként erre: 16. - 902929e538)
2011. okt. 1. 17:49

:)

Szóval, hús nélküli szószokat keresel tésztára.

18. lizzyke72 (válaszként erre: 16. - 902929e538)
2011. okt. 1. 17:48
bizony, bizony...
2011. okt. 1. 17:47

tejföl, mármilyen fűszer, sajt, gomba satöbbi


a cukrot égesd meg és használj citromhéjat, citromlevet, ugyanezt naranccsal vagy amivel akarod a lehetőségek száma a végtelenhez tart

2011. okt. 1. 17:46
jó, ne menjünk bele nagyon "szakácsilag".... :)majd szólok módinak, vegye ki a tokány szót a címből:)
2011. okt. 1. 17:46
te egyszerűen bármilyen mártásra gondolsz :D
14. andi6020 (válaszként erre: 6. - 902929e538)
2011. okt. 1. 17:37

Nézem, nézem, de attól még egyik sem lesz tokány. A tokány húsétel.

Elmagyaráznád, mitől lett bármelyik is tokány?

2011. okt. 1. 17:17
szerintem ne csúfoljuk tokánynak ezt a virslis cuccot.
12. 07c4794583 (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2011. okt. 1. 17:13
Mivel a tokány a magyar konyha egyik legősibb HÚSétele, melynek lényege a borssal, a majoranna, és a HÚS :D ezért természetesen a tejszínes csemegekukoricás virslit hiába is hívjuk tokánynak, az bizony nem lesz az. :)
11. 902929e538 (válaszként erre: 8. - 902929e538)
2011. okt. 1. 17:05
valójában virslis hentestokány a neve. de én mustárt tettem bele uborka helyett:)))
2011. okt. 1. 17:00
köszi-köszi
2011. okt. 1. 16:54
hagymát zsiradékon futtasd meg, rá 1 paprika kockázva, 1 paradicsom kockázva, kicsit párol, majd rá egy kis pirospaprika, és a karikára vágott lecsó kolbi, kicsit főződ és kész. Jó főzelékhez, tarhonyához, rizshez.
8. 902929e538 (válaszként erre: 7. - Moki-kopi)
2011. okt. 1. 16:50
tegnap csináltam virslis tokányt, úgyhogy kedvet kaptam...:)
2011. okt. 1. 16:47

sőt, a sonka-gomba párost akár paradicsomszósszal is fel lehet önteni, nem csak tejszínnel.



Jajj de éhes lettem :D

6. 902929e538 (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2011. okt. 1. 16:47
Szia! Nézd csak mokit, ilyenekre gondoltam
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook