Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Te mit gondolsz, a vallás fontos a mai világban? fórum

Te mit gondolsz, a vallás fontos a mai világban? (beszélgetés)

1 2 3
50. ad04b33206 (válaszként erre: 47. - SIldi)
2009. febr. 5. 20:14

na de ha en magamon segitettem az Istennek akkor ahhoz megsincs köze! :) jol hangzik a mondas, de akkor is csak mondas /legalabbis nekem/

nezeteltereseink azert vannak mert mas dolgokban hiszünk. De ez nem is baj, hisz minden ember mas. :) Azert örülök hogy nem vetted annak :))

2009. febr. 5. 20:11

ok akkor rosszul tettem fel az elejen a kerdest es most javitanek:

"Minap raakadtam egy forumra ahol a tema az volt hogy megkereszteled-e a gyereköcöd, ha nem miert. Ebböl olyan szep kis "vita" alakult ki, hogy mar par napja ezt olvasom. Kivancsi lennek masok velemenyere is. Szerinted a vallas fontos a mai vilagban? Vagy ugy is lehetsz jo ember ha nem vagy vallasos? A vallas csak az erre fogekony emberek es elkeseredettek mentsvara? Vagy valoban letezik valaki/valami aki fölöttünk all? (nem csak katolikusuk velemenye erdekelne + kerek mindenkit ne vegyek szemelyeskedesnek, ezek elvileg csak velemenyek. . . )

remelem igy mar nem lesz vita targya hogy a hit es a vallas ket mas dolog. Bar en igy is ugy erzem hogy ahhoz hogy azt mondjam vallasos vagyok ahhoz hinnem kell ezekben a dolgokban. Az mas dolog hogy hihetek mas dolgokban is ami nem vallasos eredetü. Nos jobban mar nem tudom megfogalmazni. :)

48. vénboszi (válaszként erre: 46. - Ad04b33206)
2009. febr. 5. 18:54

Na ez amiről beszélsz,hit.

Vallás=dogmákat bemagolni_követni.

Legrövidebben így tudom leírni.

47. SIldi
2009. febr. 5. 18:13

Dora, szerintem a nezeteltereseink annak koszonhetoek, hogy irtasban nehez kommunikalni.

Es ha elersz valamit, azt magadnak koszonheted, mert a mondas is ugy szol "Segits magadon es az Isten is megsegit". Vagyis a befektetett erod meghozza gyumolcset.

AZtan hit, vallas, ezekben olyan arnyalatnyi kulonbsegek vannak, hogy ember legyen a talpan aki egy jo valaszt tud adni.

Nem vettem szemelyeskedesnek :)

2009. febr. 5. 17:36

a hivö embernek ott a hite. En is hiszek, de en nem istenbem, (vagy nevezzük barkinek, en innentöl igy fogom), hanem magamban. Es hiszem hogy amit elertem magamnak köszönhetem es nem valamifel "atyanak" aki igazgat az utamon. Es ezert nem fogok senkinek sem köszönetet mondani, max magamnak. Ezert nincs is szüksegem imadsagokra, meg effel dolgokra.

Lehet en formaltam rosszul a kerdesem az elejen. De lehet hogy egyszerüen csak hülye vagyok es nem ertem a különbseget, ezzel a vallas es hivö dologgal. En is hiszek dolgokban de az nem vallasos jellegü.

Megköszönnem ha valaki elmagyarzna nekem ezt a külön kell venni a vallas es hivö dolgot. Kerlek SIldi ne te legyel mert mi amugy is nehezen ertjük meg egymast :)) /es kerlek ezt most ne vedd szemelyeskedesnek/

45. SIldi (válaszként erre: 43. - 580dbd446c)
2009. febr. 5. 17:14
Nem tudom, hogy mashol hogy van ez, de nalunk a perselypenzt mise utan osszeszamoljak -2 ember szamolja ossze az egyhazi tanacsosokbol - a konyvelo jelenleteben, aki bejegyzi az osszeget a konyvelesbe, adomany cimszo alatt.
2009. febr. 5. 17:06

1 hivonek azert jobb, mert a hite mindig ott van!!

(Lasd 28.hsz.) Ez egy nagyon igaz kis versike!!!

(Egyebkent en kulonbseget tennek a vallasos ember es a hivo ember kozott! ez a 2 kategoria nem ugyanaz!)

2009. febr. 5. 16:50
Ja, a "hálapénz"-en nem azt értem, amit minden hónapban befizetünk, meg a perselypénzt. Amúgy egyszer mise után bent maradtam,mert dolgom volt az irodában és pont akkor léptem be,mikor a perselyt hozták, és kiborították az asztalra. Még jó gyorsan szétkapkodták maguk közt, csak lestem :S
42. SIldi (válaszként erre: 39. - Ad04b33206)
2009. febr. 5. 16:44

A hivo embernek azert jobb, mert hite erot ad neki. Es ez egy olyan ero, ami sosem fogy ki.

A hivo emberek lelki egyensulya sokkal stabilabb, mint a nem-hivoke, eppen azert mert egy soha ki nem fogyo eroforrasbol taplalkozik.

Ebben a stresszes vilagban pedig jobban es jobban kell egy ilyen eroforras, ami mindig feltolt pozitiv energiaval.

Nem tudom jobban megmagyarazni.

Azt tudom, hogy sugarzik a hivo emberek arca, mikor kijonnek a templombol. Az ilyen embereknek nem szamit, hogy igazan Adam s Eva volt-e az elso emberpar, nem tesznek fel keresztkerdeseket, hogy megtudjak h mi is volt az igazsag, nem piszkalodnak es nem szorszalhasogatoak.

Egy szkeptikus embernek nehez ezt megerteni. Nekem is az volt egy ideig, kamaszkoromban. De aztan megertettem, hogy ez nem is fontos. Olyan ez, mint egy terapia :)

Csodakat nem lehet varni. Eloszor a "hitetlen" kell megnyiljon, hogy befogadhassa es megertse azt, amit amit a pap predikal. Mert nem predikal butasagokat.

Mikor anyuka megsimogatja a fejunket es biztat, hogy ne adjuk fel, higyjunk magunkban es sikerulni fog a vizsga. De termeszetesen nem a sultgalambot kell varjuk, hanem kemeny munkaval meg is kell tanuljuk a lecket... na nem tudom, erthet-e ez a pelda

2009. febr. 5. 16:44

Férjem vallásos és hívő. Én nem voltam az. Viszont látva hova "fajulnak" a mai fiatalok, úgy éreztem, jó ha vallásos közegben nőnek fel a gyerkőceim, és más olyan gyerekekkel is találkoznak, aki vallásos szellemben nevelkednek. Nálunk a templom úgy van kialakítva, hogy a nagyterem mögött egy üvegfallal van leválasztva egy kisszoba, ahol a kisgyerekes szülők tudnak lenni. Így ők is láthatják/hallhatják a misét, a kisgyerekek meg játszhatnak addig. A nagyobb gyerekeknek 3év-től felfele, meg külön gyerekfoglalkozások vannak (több csoport kornak megfelelően) az emeleten. Jó járni vasárnaponként, nagyon szép és megható mise szokott lenni. Sokszor megkönnyezem olyan szépen beszél a pap.

Viszont ami miatt most fel vagyok háborodva és csalódtam az egyházban:

mise után felhívást közölt a pap, hogy amiben lakik lakás, azt most kedvezményesen meg lehet venni és ezért kérné a segítségét, hogy adakozzunk. Még adni is akartam, mikor pont a misén megismerkedtem egy családdal, és meghívtak magukhoz. Elmentünk beszélgetni. Kiderült a paptól bérlik a lakást. Messziről költöztek fel a városból,elmentek annak idején egy albérletközvetítő irodához, és ott találták a lakást, mikor kivették tudták meg hogy egy papé, és azóta járnak hozzá a misére. Na, szóval mondták, hogy a pap karbantartatta a lakásokat és jött előző héten a vízszerelő, aki az mondta, hogy nem tudja, hogy a papnak hány lakása van, de ez a hetedik amit a két nap alatt megvizsgált. Hát gondoltam, nehogy már akkor még egy lakásra adakozzak,amit majd úgyis kiad albérletbe jó pénzért.

Másik, engem két éve keresztelt meg, és mivel karácsony előtt külön csak nekem tartott egy szertartást, így csináltam egy nagy ajándékcsomagot,amit igen pironkodva adtam neki, hogy illik-e vagy nem sértem-e meg. Ő meg nagy szabadkozások közepette elfogadta. Nemrég keresztelték az egyik barátnőm kislányát ésmondta, hogy ő nem akart adni a papnak pénz,mert nem tellett most, de a keresztszülő odament a paphoz és adott neki egy 5000ftot, és mondta hogy még gyorsan zsebrerakta, nehogy meglássák. Akkor nem pironkodott.

Szóval én emiatt nagyott csalódtam a papban,mert olyan mint a közmondásban:

Bort iszik vizet prédikál.

Gondoltam, hogy jól él,meg jól keress, de nekem ezek a dolgok már pofátlanságnak tünnek. Vagy csak én voltam ilyen naiv.Így mennek a dolgok? Itt is van "hálapénz"?

2009. febr. 5. 16:41
Vannak akiknek fontos,vannak akiknek nem.Nekem pl:egyáltalán nem :)
2009. febr. 5. 16:32

Eddig csak olvastam mert kivancsi voltam hogy kik es miket irnak. Ahogy latom inkabb a mellette part a többseg es nem az ellene. Ami persze nem baj.

De azert kivancsi lennek hogy a többseg azt irja hogy igen, fontos. De miert pontosan? mitöl lesz egy hivö embernek jobb? vagy egy nem hivönek rosszabb? Nem pontos a megfogalmazasom, de nem tudom jobban. Bocsi.

2009. febr. 5. 16:24

Gyermekkoromban vallásosan neveltek /hittan,temp-

lomba járás,ministráltam / nagyon jó papunk volt.

Ma azt utálom,ha egy pap politizál,sajnos vannak

ilyenek. Ennek ellenére nagyon örültem , hogy a két unokám hittanra jár,és voltak elsőáldozók.

A lényeg az,hogy erkölcsre tanít,nevel,tartást ad.

37. jsanett (válaszként erre: 35. - SIldi)
2009. febr. 5. 16:20

Kerlek keresd meg a 10 parancsolatot a Bibliaban!!!

A 10 Parancsolatban csak az van a felebaratodrol, hogy :

- Ne tegy a felebaratod ellen hamis tanubizonysagot!

- Ne kivand felebaratod hazastarsat!

- Ne kivand felebaratod tulajdonat!

(Vagy ha mas parancsolatokrol irtal, akkor bocs!)

:)

36. Júlia* (válaszként erre: 35. - SIldi)
2009. febr. 5. 16:16

Mindenki annak születik.

Később történik valami, ami ezt felül tudja írni.

35. SIldi
2009. febr. 5. 16:09

Tudtommal ez a foparancs: "szeresd felebarátodat, mint magadat. "

Ez az egyik legfobb lepes ahhoz, hogy jo emberek legyunk.

Hiszek abban, hogy alapjaban veve mindenki jo ember.

34. Júlia* (válaszként erre: 33. - Jsanett)
2009. febr. 5. 16:08

:-)

Akkor eddig jó vagyok.

33. jsanett (válaszként erre: 30. - Júlia*)
2009. febr. 5. 16:04

Egyebkent a teljes idezet: "Bosszúálló ne légy, haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeresd felebarátodat, mint magadat."

(Ezt most kikerestem!!!) :)

2009. febr. 5. 16:02
A vallás számomra nem fontos, a hit viszont igen, de az nem egyházhoz kapcsolódik!
31. a4cf17146e (válaszként erre: 28. - Júlia*)
2009. febr. 5. 15:55
Ámen.
30. Júlia* (válaszként erre: 29. - Jsanett)
2009. febr. 5. 15:54

Hm...

Én szeretni csak azt tudom, akiben hiszek is.

29. jsanett (válaszként erre: 27. - Júlia*)
2009. febr. 5. 15:52

Ez most a szeretetrol szol,de korabban Te meg azt irtad hogy hinni. Azert ez 2 kulon dolog!

Orulok, hogy hiszel Jezusban!!! En is!

28. Júlia* (válaszként erre: 26. - A4cf17146e)
2009. febr. 5. 15:51

De nem a vallás, hanem a HIT.

"Aki elvesztette a pénzét,

az sokat vesztett;

aki elvesztette a barátját,

az még többet veszített;

de aki elvesztette a hitét,

az elvesztette mindenét."

27. Júlia* (válaszként erre: 25. - Jsanett)
2009. febr. 5. 15:48

"Szeresd felebarátodat,

mint TENMAGADAT."

De én hiszek Jézusban is.

2009. febr. 5. 15:46
minden világban fontos
25. jsanett (válaszként erre: 15. - Júlia*)
2009. febr. 5. 15:45
Isten azt keri, hogy a Fiaban higgy!!!
2009. febr. 5. 15:02

Isten keresőknek írta ezt a kis mesét

ha jól emlékszem, Antony De Mello

"A kis hal.

- Elnézését kérem-,

mondta egyszer az óceánban az egyik hal a másiknak.

– Ön idősebb és tapasztaltabb, mint én, ezért valószínűleg tudna nekem segíteni.

Mondja már meg, hol találom meg az óceánt? Mindenütt keresem, de hiába.

- Az óceán

- mondta az öreg hal- az, amiben most is úszol.

- Ez az? De hát ez csak víz.

Amit én keresek, az az óceán,

-mondta a fiatal hal, s elégedetlenül tovább úszott, hogy valahol másutt folytassa a keresést.

Nekem tetszik.

23. SIldi
2009. febr. 5. 15:01

Vallas, hit, templomba jaras:

egy ajandek azoknak, akik lelekben at tudjak erezni az egeszet.

Megnyugszanak egy-egy szentmise utan, erot es remenyseget tudnak meriteni.

Hiszik azt, hogy gyonas utan megbocsajtotta valaki a bunuket, es konnyebb lelekkel tavoznak.

Aki szorszalhasogatoan bizonyitekra vadaszik es ellentmondasokat keres, annak ez nem er semmit.

Nem jarok templomba. De at tudom erezni az unnepi hangulatot karacsonykor es husvetkor(csak ekkor jarok), es szivembe tudom fogadni azt, amit a pap predikal.

22. Júlia* (válaszként erre: 20. - Katinkaboszi)
2009. febr. 5. 14:55

Maximálisan igaza volt,

aki nem találja meg a saját szívében a saját

"bálványát",

legyen az Allah, Isten, vagy Krisna, Vagy Jézus,

az hiába zarándokol el a világ végéig, mert sehol sem fogja megtalálni.

Mindenütt jelen van.

2009. febr. 5. 14:52
:)) hát ha találkozom a nagy ö vel majd megköszönöm néki:)A viccet félretéve,én nem hiszek,de tiszteletbe tartom azokat kik a perselybe dobálnak,a jobb élet reményébe./inkább utalnák a számlámra/
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook