Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te milyen készételt fagyasztasz le? Meddig áll el? fórum

Te milyen készételt fagyasztasz le? Meddig áll el? (tudásbázis kérdés)


28. bared (válaszként erre: 27. - 0cec113ec4)
2009. aug. 11. 11:10
a leves mehet, a tojással nem kísérleteznék a helyedben((
2009. aug. 8. 21:05

Zöldséglevest és tojásos lecsót lehet fagyasztani?

Én tojásos ételt még nem mertem.

26. zebracsikó (válaszként erre: 25. - Minerva223)
2009. júl. 13. 11:00
én is így csinálnám, de nekem nem fér be tálca a fagyasztóba :)
25. minerva223 (válaszként erre: 23. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 10:57
Én minden előre panirozott dolgot(hús,cukkini,sajt,stb.egy tálcára teszek és egy két órára a mélyhűtőbe teszem,hogy megkérgesedjen kicsit. Csak utána zacskózom,így nem fagynak össze:-)
24. Cepheus (válaszként erre: 21. - Tappancsmama)
2009. júl. 13. 10:01
Bármi rántottat csak sütés előtt.
23. zebracsikó (válaszként erre: 21. - Tappancsmama)
2009. júl. 13. 10:01

a rántott húst én bepanírozva (de nem kisütve!) zacskózom be, legjobb, ha egyesével, mert így annyit tudok elővenni, amennyi épp kell. (Ha egy zacsiba teszem az összeset, akkor összefagynak)


felengedés nélkül sütöm ki lassan.


Sajtot panírban ugyanígy, camembert is szoktam így eltenni.

2009. júl. 13. 09:16

Én a készételek közül csak a lecsót fagyasztom le. Szeptemberben szoktam főzni egy nagyobb adagot, zacskókba rakom, és irány a fagyasztó. Mire következő szeptemberben újra főzöm, addigra már tuti mindig elfogy az előző.

Viszont a tojást nem főzöm bele lefagyasztás előtt. Azt csak mikor kiveszem felolvasztani, akkor ütöm bele.

2009. júl. 12. 23:59

A rántott húst hogy szoktátok eltenni és aztán hogy használjátok fel?Mert láttam itt hogy van aki sütve van aki nyersen panírral,de előbb külön külön lefagyasztjátok?


És nem tud valaki egy tuti egyszerű receptet panírozásra?Mert én azt annyira utálom csinálni,ezért ritkán eszünk rántott husit meg zöldségeket,pedig nagyon szeretjük. :))Inkább tócsnisan szoktam megcsinálni ami ugyan úgy nagyon fini,de még sem rántott hús.

2009. júl. 12. 20:10
Készételt csak akkor fagyasztok, ha sokat csináltam valamiből, és már látszik, hogy nem fog elfogyni, mert nincs túl nagy mélyhűtőnk. Gyakorlatilag bármi fagyasztható, ami főtt. Fél évig biztosan elállna, de hamarabb előveszem, megint csak a hely miatt.
2009. júl. 12. 17:47

Még a fasirozottat is készre csinálom, szintén tálcára teszem mikor megfagyott zacskozom.

Csináltam már töltött hús is, nagyon jó volt.

2009. júl. 12. 17:46
Én a kelt tésztát is berakom töltve pl.virslis kifliket,lekváros kifli stb.és nem is nyersen hanem én sütve rakom be és kivevésnél semmi baja mikroban felmelegitem és olyan mint a friss.A húsokat is én kisütve szoktam berakni mindig.Nálunk nem sokáig szoktak benn maradni a dolgok max.egy hónapig.
2009. júl. 12. 17:39
én mindent fagyasztok, kivéve a krumplis ételeket, krémes sütiket is, mikor kiveszem minden olyan mintha akkor készitettem volna
2009. júl. 12. 17:29
Én mikor csinálom a töltött paprikát mindig több húsból készítem, és kizacskozom a hütőbe, igy a leghamarabb van kész. Érdemes igy eltenni a paprikát, semmi baja sem lesz. Gombocokat is szoktam mellé tenni. Először tálcán megfagyasztom a paprikásat is és a gombocokat is.
15. SF
2009. júl. 12. 17:25
Ja, igen, meddig áll el... Nálam egy hónapnál tovább ritkán áll étel a fagyasztóban.
14. SF
2009. júl. 12. 17:23
Általában mártásokat: bolognait, vadast tészta nélkül, nem krémes sütiket(meggyes pite, almás lepény), húsleves levét, pirított káposztát, székelykáposztát, csilis babot rizzsel, kelt tésztát töltve - sütés nélkül, pörköltet gombából, húsból, előre panírozott hússzeletet sütés nélkül. Ha még eszembe jut valami, leírom.
2009. júl. 12. 17:04
Pizzát, a tésztát csak félig sütöm meg, aztán rápakolok mindent, így kivéve rögtön süthető.
12. vereskati (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2009. júl. 12. 17:02
Ezt én is szoktam:) Tényleg jó:)
2009. júl. 12. 16:53
pörköltet is szoktam lefagyasztani, bográcsban készültet is.
2009. júl. 12. 16:50
meg is csinálom a héten!:)
9. zebracsikó (válaszként erre: 8. - C42aaaac41)
2009. júl. 12. 16:47

nagyon megéri, így nyáron úgyis annyit csinál az ember!!

jó nagy kondérral megfőzni, bezacskózni, és télen nagyon jó érzés egy kis "napsütést" elővenni a fagyasztóból

8. c42aaaac41 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2009. júl. 12. 16:46
köszi!:))kipróbálom,mert imádom a lecsót!
2009. júl. 12. 16:45
egyébként töltött káposztát, töltött paprikát, halászlevet, is le szoktam fagyasztani
6. zebracsikó (válaszként erre: 4. - C42aaaac41)
2009. júl. 12. 16:45
zacskóban
2009. júl. 12. 16:44
Én krumplistésztát, rakottkáposztát, darástésztát... a krumpli nagyon kicsit vizes lesz, de alig észrevehető...
4. c42aaaac41 (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2009. júl. 12. 16:42
mibe rakod el a lecsót?
2009. júl. 12. 16:37

húslevest.

szerintem fél évig biztosan eláll, de mindig "elkopik" hamarabb.

Ha több húst panírozok, mint amennyit kisütök, akkor azt is lefagyasztom.

Lecsót készre főzve szintén.

2009. júl. 12. 16:37
káposztástésztához a megdínsztelt káposztát.sokáig eláll.
2009. júl. 12. 16:36
Te milyen készételt fagyasztasz le? Meddig áll el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook