Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban recept

Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban recept

Elkészítési idő 180 perc

A Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban hozzávalói:
2 db
hátsó sertéscsülök
2 db
sertés köröm
2 nagy fej vöröshagyma
1 db
paprika
1 db
erős
hegyes zöldpaprika
1 szem nagyobb
érett paradicsom
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál paprikakrém (Piros Arany)

őrölt fekete bors
1 mokkáskanál köménymag ízlés szerint.


A Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban elkészítési módja:
A bogrács tűzhelyén erős tüzet rakunk. A csülök csontokról lefejtjük a húst és kockára vágjuk. A sertés körmöket feldaraboljuk, nagyjából kicsontozzuk. A csülök csontját ketté törjük. A bográcsba alulra tesszük a csontokat, amire rárakjuk a sertéskörmöket, majd a feldarabolt csülökhúst. Erre kerül az apró kockára vágott vöröshagyma, a felszeletelt paprika és a felkockázott paradicsom. Ha kész megszórjuk a sóval és a fűszerekkel, majd annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje.(Használhatrunk konzerv lecsót is). Ha az étel elkezd forrni akkor kevés fával parázson tarjuk a tüzet és lassan főzzük,hogy ne nagyon forrjon.Ha a hús megpuhult utánaízesítjük és megvárjuk, amíg a szaft besürüsödik. Sós burgonyával vagy nokedlivel,- esetleg csak friss házi kenyérrel, - tavaszi zöldsalátával és hideg fröccsel az igazi.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook