Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Tökös lecsó Update1 recept

Tökös lecsó Update1 recept

A Tökös lecsó Update1 hozzávalói:
1db kisméretű tök
3 db zöldpaprika
3-4 db paradicsom
1 nagyobb és jó fej vöröshagyma
2-3 pár virsli
5 db tojás
tengeri só
őrölt fekete bors
piros paprika


A Tökös lecsó Update1 elkészítési módja:
A sosem elég apróra vágott hagymát, forró olíva olajon aranybarnára pirítjuk. A tököt meghámozzuk, félbe-, majd nagyjából fél centis csíkokra vágjuk. Gondosan megmosunk másik két főszereplőt: a paprikát és a paradicsomot. Előbbi ugyanúgy jár, mint a tök (félbevágjuk, magjától megtisztítjuk, cca. fél centis csíkokra vágjuk). A paradicsom viszont macerásabb. Ha nem hámoznánk meg, meleg hatására összezsugorodna a héja. Bosszúból gerezdekre aprítjuk. Tök, paprika és paradicsom erősen hiányolja már a pirított hagymát. Összekeverjük hát őket, s miközben tovább sütjük, rafináltan ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával. Bő 15 percig fedő alatt, közepes lángon pároljuk. Ekkorra a karikára vágott virslit a félkész zöldségágyra tesszük, aztán fedő alatt 5-10 percig tovább sütjük. Utolsó felvonásként a tojásokat egy kis tálkában villával habosra verjük, majd ráöntjük a kész lecsóra. 2-3 percig sütjük, mire végre tálaljuk.

Javasolt köret: puffasztott rizs vagy búza, savanyúság.
Javasolt ital: száraz bor vagy pezsgő


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A tökös lecsó update1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook