Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tarka kifli (Kata-féle) recept

Tarka kifli (Kata-féle) recept

A Tarka kifli (Kata-féle) hozzávalói:
70 dkg liszt
2 dl olaj
1 kávéskanál só
2 evõkanál cukor
2 dl langyos tej
1 élesztõ
2 evõkanál kakaó
2 csomag vaníliás cukor
2 dl cukor
2 dl víz


A Tarka kifli (Kata-féle) elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztõt. Összegyúrjuk a liszttel,2 ek. cukorral, sóval, olajjal. Ha kész,megkelesszük. Miután megkelt,2 részre osszuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kakaót,másikba a vaníliás cukrot. Mindkét tésztát 6-6 gombócra osszuk. 1-et,1-et egymás tetejére rakunk,és kinyújtjuk vékonyra.A köröket 8 részre vágjuk,és kis kifliket sodrunk az egyes részekbõl. Ezután kisütjük õket. A 2 dl cukorból,és a vízbõl szirupot fõzünk,és belemártogatjuk a kisült kifliket.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tarka kifli (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook