Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
nekem is ezt mondta :D -hogy ő tök jóindulatú volt, igazán nem lehet rá panaszom és hogy ők országos cimborák a volt oktatómmal....
és végig "marikámozott" :D móni a nevem amúgy :D utáltam csávót szívből :D
és nyomatta a hegyi beszédet, hogy hogy akarom így a gyereket magam mögé ültetni, hát milyen felelőtlenség lenne már.... ezt elmondta vagy 10szer azalatt a pár perc alatt, amíg visszaértünk...
hogyhogy ilyen sokára van időpont? Te merre vezetsz?
Annyira drukkoltam Neked is! :( Sajnálom. :(
Közben olvastam a véleményeket a buktatásoddal kapcsolatban. Te is Pesten vezetsz, ugye?
Én is sokszor tettem be rosszul a váltót, és általában úgy, mint Te, rücki helyett 1-esbe. Az oktatóm csak nevetett és várta, hogy kijavítsam. Azt mondta, hogy gyakran előfordul, 10-ből 9 tanulóval megesik. Úgyhogy egyáltalán nem vagy ciki, nehogy azt hidd! :) Nekem az segített, hogy lassan morogtam magamban, hogy "most hátra megyek, akkor rücki....jobbra....tehát index...de melyik a jobb kezem? ez a jobb kezem? akkor erre...." 3x annyi ideig tartott egyáltalán kiindulnom a parkolóhelyről, mint egy átlag embernek. :)
És nem értek egyet a buktatásod indoklásával. Picit érinteni a padkát nem olyan nagy hiba. Biztosan hamar észrevetted, hogy nem arra mész, amerre szeretnél! :) Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem traktáltak ilyen monológokkal, hogy "mi lett, volna, ha...." Értelmetlennek tartom, mert ott nem egy oszlop és nem egy autó állt, csak egy padka.
Gyorsan kérjél új időpontot, mert menni fog ez! :)
Bambusz! Hatalmas Gratula Neked :))))) Örülök nagyon, hosszú utat tettél meg idáig, de megvan :)Szuper!
Aranyos vagy és nagyon köszönöm a biztató szavakat, nagyon sokat segítenek mindenkitől:) Ma már jobb egy kicsit és hétvégére már még jobb lesz. Bennem van a tüske, mérges vagyok magamra is meg az oktatóra is meg erre az egész rendszerre. Idegesít, hogy szerencse is kell hozzá. Az Én oktatóm is hajtogatja, hogy tudok és ügyesen vezetek még a többi oktatónak is mondogatta, de ez engem már nem érdekel. Nekem a vb-t kell meggyőznöm, hogy tudok vezetni, vagyis az túlzás, hogy tudok, inkább megfelelek a követelményeknek. Majd 1-2 év múlva mondhatom esetleg :) Én is úgy bőgtem a telefonba a férjemnek, hogy csak a hüppögésem hallotta, de legalább a vb előtt tartottam magam. Azt nem is mondtam, hogy azt mondta, hogy ne haragudjak rá azért mert most megbuktatott... hát mit csináljak?örüljek neki?....
A lényeg, hogy megyek én is eldugott parkolóba és gyakorolok amennyit birok, így lesz csak rutinom. Hétfőn fel fogom hívni az oktatót és befizetem a kövi vizsgát. Úgy is lesz még bő egy hónapom, de hozzá nem akarok sokszor már menni, max. 1-2 alkalom.
Hannika! Sajnálom! tudom mit érzel! engem is a parkolás miatt vágtak ki először... illetve, tök kicsinált mire beálltam az első feladatnál, és mikor végre kiálltam, közölte az oktató, hogy oké, akkor köv. sarok és újabb parkolás... mindezt úgy, hogy akkor parkoltam élesben, utcán, autók közé először....
a második parkolásomkor már folytak a könnyeim... megváltás volt, hogy oké, cseréljek helyet....
annyira sírtam, hogy amikor hívtam a férjemet, hogy jöhet értem, nem értette, hogy mit mondok neki...
az akkori oktatóm, csak azt hajtogatta, hogy dehát tud vezetni, tud vezetni... és jött a vb hegyi beszéde... hogy mi lett volna ha...
megalázó volt!
és sztem is túlzás, amit veled csináltak!
ez egy vizsga-szituáció, az élet teljesen más.
és egyébként is -maga az oktatás sem az életre készít- a vizsga pedig -otthon-arról szól,hogy hogy lehet jól megszívatni a tanulót, nyomorult 30-40-50 levezetett óra után (egyik sem sok, legyünk őszinték és nem is egy óra, mert inkább csak 45 perc... jó esetben... mert van, hogy többet késnek...).
semmiképp ne add fel (tudom, én is nagyon ki voltam akadva akkor), mert legközelebb meglesz!
ha tudsz gyakorolj valakivel!
én is nagyon keveset parkoltam (úgy vezettem le az első "kötelező" 29 órámat, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hányszor parkoltunk -hiába kértem...) élesben a párhuzamos parkolást egyszer sem csináltam csak a vizsgán.
utána még 15 órát vettem (a 15. volt maga a vizsga) és közben azért parkolgattunk. Azt nem mondom, hogy orrvérzésig, de csináltuk. Nekem sem tanított támpontokat. "rá kellett érezni".
a mai vizsgámra már én is úgy mentem, hogy a legrosszabb, ami történhet, hogy megint kirúgnak...
de ami a "legviccesebb" az autózók zöme nem tiszteli a kezdő sofőrt (mindegy, hogy látják vizsgázol, bevág eléd)
az index csak valami extra tartozék az autók zömén
a T betűs autót, akkor is meg kell előzni, ha kanyar jön és jönnek szembe...
tegnap egy néni állt ki a parkolóból (mi vártuk, mert oda kellett volna beparkolnom) hát bohózat volt, amit csinált (nemhogy a padkát érintette kicsit, majdnem elvitte a másik két autó oldalát).
bácsi meg jön ki a főútra, index sehol, és a lendület akkora, mintha az M0-ra készülne felhajtani (30as tábla mindeközben) majd 60al,index nélkül megelőz...
és a parkolásról még annyit: egyrészt azért van az autón lökhárító, hogy az ilyen apró-picike hozzáéréseket hárítsa.
egyszóval a tegnapi vb bekaphatja! de konkrétan!
fel a fejjel! bár bosszantó nagyon, de 1-2 hét és túl leszel rajta! :)
én nem voltam ott...
ezek bent is beszélnek ám.... mielőtt indul az ember...
de az oktatónak mondtam, hogy miért? nyugodtan mondhatta volna, hogy nem tanított meg parkolni..
dehát ezek nagy haverok ám....
ki van ez az egész találva. és úgy sz@r ahogy van! a legjobb túl lenni rajta!
ez szép :) nem volt szabad időpont :P
kibírtad, hogy nem szólsz közbe?
még a múltkori vizsga előtt a férjemmel elmentünk a vizsga útvonalak felé (mert akkor sem tudtam ugye), de vajmi kevés maradt meg. mivel egyik helyet sem ismerem (múltkor sz.battán) indult a vizsga, szóval most úgy voltam vele lesz, ami lesz. nem izgatom magam az útvonalakon.
az a tudat jobb volt, hogy még tegnap elmentünk a férjemmel egy tök kietlen parkolóba (régen tanpálya volt amúgy) ami most már nagyon rossz állapotban van és csak annyi látszik rajta, hgy itt-ott van felfestve egy-egy csík parkolni, de még olyan keskeny, hogy a férjem szerint azokat még a régi autókra méretezték. szóval elmentünk. (vicces, mert egy tanuló autó is keringett ott -így forgalom is volt :DDD). A férjem kiállt élő jelzőbigyónak és állította, hogy elugrik, parkoljak nyugodtan. Úgyhogy még megcsináltam párszor a parkolást és így a tök üres parkolóba úgy-ahogy behajtogattam magam. :D nekem a parkolás volt a mumus a múltkor eset óta. :D
és a mai vizsgán nem voltam annyira ideges, nem, ez rossz kifejezés. az voltam, nagyon, csak másképpen
mert már tudtam, hogy mi lesz legrosszabb esetben... és persze rossz lett volna, de már tuti nem akadok ki úgy, mint akkor... de azért jobb, hogy nem kellett kiakadni :D
hát, hosszú volt az út, ez tény!
állítólag kérdezte is a vb az oktatót, hogy miért váltottam....
azt mondta az oktatóm, hogy azért mert a másik oktatónál nem volt soha szabad időpont.... :D
Én is viharban vizsgáztam, de nekem vhogy jól jött, mert "ébren tartott"..
Nálunk nincsenek vizsgaútvonalak, így emiatt nem kellett idegeskednem, hogy egy kimaradt volna. :) azért még inkább szerencse kérdése, hova visz el a vb- én 70%-ban ismeretlen környéken jártam.
:o nekem csak igérték az esőt vizsganapra, tanpálya felé még eszembe is volt, hogy vizsga előtt mindnképp megkérdezem, hogy akkor most hogy is működik az ablak takarítása? :D
jó, hogy túl vagy rajta, na!
:D
ezért volt nekem jó vizsga előtt vezetni, mert így legalább a tükröket, ülést nem kellett a vibi előtt állítgatnom. tuti elcsesztem volna.
azért az komoly, hogy idegen helyen kellett menni. oké, értem, hogy a jogsi nem csak adott útvonalakra szól, meg hogy csak kötelezően érintendő pontok vannak megadva az útvonalnak, de akkor is... ilyenkor azért nagy előny a kisváros :o
ja ami még vicces volt, hogy reggel itt szakadt az eső és fújt nagyon a szél
a vb azt mondta gyorsan ellenőrizzek, nehogy megfázzak.... azért jól megnéztem a kerekeket sose lehet tudni :D
elindultunk, majd kérdeztem az oktatót, hogy oké, de akkor hol kell bekapcsolni az ablaktörlő lapátokat.... :D
igen jó volt, bár a múltkori vb még hozzám is beszélt... na, az tényleg fura volt... :D
a vizsga kb. első felében olyan helyen mentem, ahol már jártam, a második fele teljes fekete lyuk volt :D
ja és bénán állítottam be a vissz.pill.tükröt :D
az oktató kérdezte is a végén, hogy láttál valamit? :D
hát fura, de nem! én bénának éreztem nagyon magam.
fura volt. :)
nem látom, hogy lettek volna komoly nehézségeid ;)
amúgy szerintem oltári nagy segítség, ha az oktató folyamatosan szóval tartja a vibit.
:)) Akkor belőled a mega-izgulás kihozza a maximumot!! Nem lehetett annyira egyszerű így ahogy leírod, volt minden. :)
Ügyi vagy, vége a megpróbáltatásoknak!! (amíg meg nem érkezik jogsi). :D
:taps-taps:
de jó!!!
reggel óta be akartam már nézni, de csak most jutottam ide.
Hannika, te hogy vagy ma?
magamon kívül voltam.... :D jobban féltem mint az államvizsga, a nyelvvizsga és egy vérvétel előtt összesen, duplán :D
őszinte leszek! a VB beült és dumált az oktatómmal. az oktató navigált.
parkolni kellett 3féleképpen (párhuz hátra, orral előre, hátra) egy íven fordulni, y fordulást.
ennyi volt a rutin.
a végén visszaértünk... se élő, se holt nem voltam. és a vb közölte: "megvan a vizsga".
bámultam magam elé...
papír munka...
aláírás
ember kiszáll, kiszállok, kezet fogunk, ő balra el
én nézem a papírt (behúzva, hogy kicsit darabos a vezetés, nem figyeltem eléggé az oldalsó forgalmat) talán ennyi.
az oktatóm elment mosdóban. amikor visszajött kérdeztem, hogy "akkor tuti megvan?"
3 nap kb. amíg odaér az igazolás ahol a kresz-t csináltuk, utána mehetek az okmány irodába.
nem fulladtam le(attól féltem vmiért). nagyon figyeltem a jobbkezet. 4 körfogalom volt min. azok is elég jól mentek.
kukásautó is volt persze... és bringás bácsi az út közepén....
egyszer a vége előtt a gyalog átkelőhelynél (közért előtt van) kisebb csoportosulás, megálltam mert nem volt egyértelmű, oktató is kérdezi, hogy itt akkor mi van, oké akkor menjek, de utána látta már ő is, amit én, hogy egy bácsi már botorkál át (mondtam, hogy azért a bácsit nem ütöm el) ezen jót derültek.
volt 1 irányú utca (előtte pont még arra mentem a férjemmel) beugrott, hogy balról kanyarodok és mondta a vb., hogy a köv lehetőségnél jobbra, ami egy behajtani tilos volt... vicces fiú, de nem ugrottam be. most így hirtelen ennyi. :D
MI????????????? Hát te is babonás vagy te lány!!
HATALMAS GRATULA :)))
csajok megvan a vizsga!!!!
eszement boldogság van!! :D
kíváncsi leszek majd, milyen lesz. most először leszek én a sofőr és ő az utas :P
amúgy meg tényleg, itt már nem szabad feladni. sajnálod kicsit magad... na jó, nagyon... aztán ha kisírtad magad, felállsz, és mész előre a cél felé.
De jó, majd mesélj, az Ő szemszögéből pedig biztos nem volt olyan rossz az a vizsga mint ahogy Te érezted ;)
Köszönöm a biztatást, ezért is meg a családom miatt is érzem jobban magam. Végül is nem dőlt össze a világ, pedig reggel még azt mondtam, hogy feladom,most azért már nem így látom. Nem kis energiát és pénzt fektettem bele, nem adhatom fel, az bátorít még mindig, hogy tényleg nem nagy és veszélyes hibát követtem el.
jajj, szerintem ezért volt 60 óra az a 60 óra... mert egy csomót tököltünk, magyarázott, rajzolt, centizett.
bekanyarodtam egyirányú útra... befékezett, hol vagyok? csak mert tudom, hogy a végén balra kanyarodok az nem mentesít a jobbratartástól. ajtónyitás: hol a jobb padka? több mint ajtónyitásnyira... na akkor gyerünk, megkerüljük a tömböt és ismétlünk.
vagy körforgalomban is jobbratartás, de minimum középen. kicsi körforgalmakban ez nehezebb... szóval volt olyan hely, ahol kimentünk a körforgóból, első adandó alkalommal megfordultunk és vissza a körforgóba, majd megint ugyanoda ki, stb stb... csak hogy szokjam a megfelelő ívet.
nálunk rengeteg ilyen apró vezetéstechnikai dolog volt, amit megkövetelt, és amíg nem ment, addig "hogy jelentselek így vizsgára, még a végén én fogok kapni, hogy őt meg minek hoztad?"
igen, jól jártam vele :) úgy néz ki, csütörtök délelőtt kocsikázunk kicsit együtt :)
igazságtalan a rendszer valóban... mert nem az életre, hanem csak a vizsgára készít. viszont azt merev szabályok szerint, amiktől nem enged eltérni...