Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Én eleinte még a határban se mertem 60 fölé menni. Mondogatta is az oktató, hogy 'menni kéne, mikor akarom megszokniebességet?'
Mondtam neki, hogy a bicajos 30km/h-mhoz képest ez már sebesség! Azóta hajlandó vagyok néha 75-80 körül is menni, hogy örüljön. :D
Engem most a parkolásokkal gyilkolgat. Rájöttem, ha olyan igazi szájbarágósan, rajzolgatva elmond valamit, még meg is tudom csinálni. Pedig van könyv is, olvastam is többször, de az mégse olyan.
Holnap egy hete lesz, hogy nem vezettem, kíváncsi leszek, mikor szán rám időt.
"Remélem", hétfőn, munkaidőben. :D
Sziasztok!
Én is azt hittem idén befejezem, de ebben már egyáltalán nem vagyok biztos :/ Most is volt egy másfél hetes szünet és ez nekem egyáltalán nem tesz jót, az első fél órában nagyon béna vagyok.
A 12. óránál járok most, az oktatóm nem egy idegbeteg de engem sem dícsér, max nagyon ritkán megemlíti hogy ez jó volt. Csak a hibákat mondja el pedig jó lenne ha azt is mondaná mi megy jól mert így elég bénának érzem magam. Így is bizonytalan vagyok még és hát sokat segítene pár jó szó :(
Így magamban kell átgondolnom, hogy amit nem említett meg az valószínűleg jó volt.
Orchideavi jó ötlet ez a táblázat, azthiszem én is írok ilyet hogy mi az ami nem megy és mi az amit már jobbnak érzek, hátha segít.
Most én is ott tartok, hogy elment a kedvem az egésztől, nem akarom feladni de nem egyszerű folyamat ez az biztos. :)
Én biztosan nem vállalnám, bár én nem vagyok egy bátor alkat. :(
Ez nagyon sok, új autóval pláne.
De ez ne vegye el a kedved.
Szóbakerült h le kéne menni vidékre, 60 oda, 60 vissza az út. Lenne mellettem valaki, de én vezetnék.
Szerintetek? Vállaljam?
Gyakorolni kéne, csak én pénzemből menne. De a környéken ha megyek körbe, az is pénz.
Na de 120km...
Köszi :)
Igen, két nézet van. "Ne tedd ki mert lenéz a többi, megelöznek, bunkók lesznek" másik "jó ha van, mert látják h kezdö vagy,türelmesek lesznek".
Hát tegnap is rámdudáltak. Ideges is lettem.
Sztem rakok majd.
Dettó! :)
Tavaly én is abban bíztam, hogy egy nyár alatt meg lesz...hát nem kicsi pofára esés volt, amikor láttam, hogy heti 4 óra alatt ez nem fog összejönni....és ehhez jött hozzá, hogy nem is vagyok egy született tehetség. :D
Van. Eleinte kettő is volt kint, egy elől, egy hátul. Ami elől volt, azt leszedtem, mert valaki beszólt. :( És 1 perccel később koccantam is...úgyhogy felidegesítettem magam, és gyorsan leoperáltam.
Utánaolvastam, hogy jó-e ha kint van. Anyukámnak nem volt sosem, mert azt mondta, hogy akkoriban direkt nehezítették a friss jogsisok boldogulását.
Én nem tapasztaltam semmit. Mondjuk az előzésekre teljesen immunis vagyok amúgy is, ha nagyon siet, hát tegye...de én betartom a sebességhatárokat, és nem csak azért, mert erre tanítottak, hanem mert sok a trafipax, és nem akarok ilyen hülyeségek miatt feleslegesen fizetni.
Meg szeretem, ha senki nincs mögöttem, néha kifejezetten reménykedem benne, hogy megelőz, aki mögöttem jön. :D
Dudálás, mutogatás nem volt.
Volt, aki kifejezetten segítőkész volt, és szerintem a T betű miatt. :)
Párom is nagyon szereti, mindig mondja, hogy nyugodjak meg, kint van a T betű, tudják, hogy még lassabban mennek a dolgok. Bár neki anno nem volt...:D
üdv a klubban.
Állandóan telefonáló oktató ismerős. egy idő után megszokja az ember.
hm... a 6 hét alatt elvégzett tanfolyam eléggé szép elképzelés :o
engem engedett a főnököm, amikor csak akartam menni, így is 4,5 hónap volt (jó, mondjuk 3, ha kivonom belőle a szüneteket)
Dede! :) Oviban. :)
Hétfő reggel már csörög a vekker! :D
Ti mit gondoltok?
Kell "T" betű?
Nektek van?
Magamhoz képest azért meglepő, mert a tanulókocsival sokkal többször fulladtam le.
Ahhoz képest, hogy most vezettem először az enyém, alig. Azt hittem el sem bírok indulni.
És ment. Lámpánál fulladtam le, mert ideges lettem hogy mögöttem vannak :)
A gyakorlottak azt mondják nem más. De igen, örülök h ezt mondod: más :)
Érzem én is h más..
De hogy úgy mondjam, könnyebb vezetni.
Jobban húz a kocsi. 2-esben vagyok és megy rendesen :D
3-asban meg kiváló...
A tanulókon a 4-esnél éreztem azt mint itt a 3-asban. Nekem ilyen érzést ad.
Csak nem pedagógus vagy? :)
Én is 6.hete vagyok szabin. :D
Sziasztok!
Most találtam ide, pár napot visszaolvastam, s máris rájöttem, vannak dolgok, amik miatt ne is panaszkodjak...
Vidéki iskolánál tanulok, 20 óra már mögöttem van.
Nekem problémám igazán az oktató folyamatos telefonálásával van, meg a sok kimaradó nappal.
Naív fejjel azt hittem, a nyári 6 hét szabim alatt már a vizsga is meglesz, ehhez képest 1 hét szünet van 2 óra között. Az elején mehettem heti 3 alkalommal, így viszont csak telik az idő, s a tanév kezdetén tuti nem enged a főnököm vizsgázni.
Én dízelen tanultam, anyuéknak pedig benzines van. Így sem sokkal jobb. :( A dízellel én nem nagyon fulladtam le, de a benzinessel egy út alatt többször is. És emiatt stresszelek is, ha azt kell vezetni. De biztosan csak gyakorlás kérdése. :)
És érdemes volt megvenned az autót. Én összeszámoltam, hogy eddig (gyakorolgatás, családi autók, tanuló autók) 6 autót vezettem, és mindegyik más. :) De meg lehet hamar szokni. :)
Mellettem az első 3-4 alkalommal ültek. Utána hirtelen ötlettől vezérelve egyszer csak elindultam egyedül. Persze csak azon az útvonalon, amin már többször mentünk. :)
Nem mondom, hogy bárhová elindulnék, mert a hétvégén bementünk Pestre, és lehet, hogy a koccanás miatt, de eszembe sem jutott, hogy én vezessek, hiába ült volna mellettem a párom.
Én a helyedben valakivel együtt mennék, egy autóval (!), valami kevésbé forgalmas helyre. Ha az elindulással és az alapokkal van a gond, akkor egy parkolóban vagy nagyobb üres téren azt gyakorolnám. Ha csak szokni szeretnéd az autót, akkor kis mellékutcákban is tudtok lassan csordogálni. :)
Igen, az én kocsimmal.
megbeszéltük az időpontot, elhozta egy ismerőse hozzánk, onnan engem is elvittek a garázsig (egészen az utca végéig :)).
annyit ült a volánnál, hogy ő állt ki a kocsival a garázsból és irányba állította, h könnyű legyen elindulnom.
aztán beültem, az oktató meg az anyósülésre, és ugyanúgy, mint tanulókocsival elindultunk. mondta, mikor merre :)
kb 3-4 kanyar után már fogta, hogy mivel van gondom.
bő 1 órát vezetgettünk, javát a tanpályán, aztán irány haza. Akkor még megtanította, hogy álljak be (és ki :)) a garázsba, aminek meglehetősen szűk az ajtaja, magas a küszöbe, és nem megy be gáz nélkül alapjáraton a kocsi.
mondjuk ez utóbbi nagyon kínlódós volt, és azt mondta, amíg félek tőle, és úgy gondolom, hogy nem tudok beállni, addig nem is fog menni... mondjuk általában is azt mondta, hogy látszik, hogy félek, és ezért nem megy.
de ez a bő 1 óra alatt teljesen rendbetette a fejemben a dolgokat (vizsgámmal kapcsolatban is).
azóta csak párommal van a gond, bár úgy látom, fejlődőképes :D
Apróság talán, de én benzines kocsin tanultam vezetni.
És most dízeles lett végül amit megvettem.
És ez is más... Furcsa.
Nem is tudom, elbizonytalanodtam hogy érdemes volt-e autót vennem :(
De úgy, hogy a te kocsiddal és az oktató ül melletted?
Vagy tanulókocsival?
én vezettem párommal is, apóssal is, egyedül is, Bogájkával is... de féltem. Na, akkor hívtam fel az oktatót... mellette ugyanúgy biztonságban éreztem magam, mintha lennének az oldalán pedálok :D
miután mentünk együtt, többet nem volt olyan gondom, hogy félek, nem merek, nem tudok. simán, kisgyerekkel kettesben is mentem.
szerintem nem gáz az oktató segítségét kérni.
Sziasztok újra!
Ma átkerült hozzám az autókám :)
Nagyon szép, könnyű vezetni, de bizonytalan vagyok még vele sajnos.
Ti hogy gyakoroltatok saját kocsin?
Ma kaptam meg reggel.
Ismerős azt mondta hogy menjek vele egyedül, ő majd jön a saját kocsijával utánam... úgy hogy én egyedül. Hát nem mertem úgy menni.
Ti mertetek egyedül vezetni rögtön?
Engem lever a víz, hogy egyedül kelljen mennem forgalomba :(
én is oktatót választottam (bár majdnem elcsábultam ahhoz, aki az elméletet tartotta), nem iskolát, nem kocsit... azt hiszem a lehető legjobb döntést hoztam, és egészen biztosan meghatározó személy lett az életemben az a cca 5 hónap alatt...
ha kicsit is felmerül, hogy nem jó helyen van az ember, akkor tenni kell ellene!
Én is azt tudom tanácsolni,hogy ha már itt az elején úgy érzed,hogy türelmetlen,az elég nagy baj és jobban járnál,ha váltanál.
Mert így pokol lesz megtanulnod vezetni.Hiszen nem csak az miatt fogsz stresszelni,hogy hogy fog menni a vezetés,hanem az miatt is,hogy az oktatód miként fog viselkedni:((
Én pont ez miatt nagyon körültekintően választottam oktatót. Ez volt számomra a fontos,hogy türelmes legyen!
Nem érdekelt,hogy férfi vagy nő,hogy melyik autós iskola,hogy milyen autó.Semmi.
Csakis az,hogy ne kelljen félnem tőle,hogy normálisan,türelmesen tanítson meg vezetni.
Szerintem ez nagyon fontos!!!