Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Szasztok!
Először is szívből gratulálok mindenkinek, aki sikeres vizsgát tett. :)
Új vagyok itt a fórumon, gondoltam elmesélem én is a történetem...
2014. október elején KRESZ vizsgáztam, majd még októberben le is vezettem 28 órát a kötelező 30-ból minden különösebb gond nélkül. (Egy vidéki nagyvárosban tanulok vezetni.) A 28. óra végén közölte is az oktatóm, hogy akkor bejelent vizsgára, menjek be hozzá megbeszélni a részleteket meg az időpontot. Ekkor olyat tettem, amit azóta is bánok... nem mentem be... sőt eltűntem, mint szürke szamár a ködben.
Mentségemre legyen szólva, hogy épp egy zűrös időszakon mentem keresztül (munkahelyváltás, családi problémák stb.), úgyhogy azt hiszem, csak simán besokalltam az egésztől.
Most, hogy közelít a két év, úgy gondoltam tennem kell valamit, nem hagyhatom elveszni az eddig elért eredményeim és a pénzem. Újra megkerestem az oktatómat és pénteken elmentünk felmérni, mennyi maradt meg a tanultakból.
Mondanom sem kell, nagyon féltem, hogy mi fog történni így közel két év után (ez idő alatt nem vezettem autót egyáltalán), de hatalmas pozitív csalódás ért. :) Olyan stresszmentesen és szépen mentek a dolgok, mint még soha. Komolyan olyan, volt az egész, mintha csak tegnap lett volna, hogy utoljára vezettem, igazi örömautókázást toltam a városban. :)
mondta is az oktatóm, hogy "Na akkor most már tényleg bejelentünk vizsgázni!". Szerintem sokat hozzá tett, hogy úgy mentem oda, hogy lesz ami lesz, ha nagyon nem megy, maximum veszek még 30 pótórát... :D
Nagyon jó fej volt amúgy (mint mindig), picit sem éreztem rajta, hogy eltűntem majdnem két évre szó nélkül.
Most itt ülök a gép előtt, 2015.08.03-án (jövő hét csütörtökön) 11 órakor forgalmi vizsgázom, és azt hiszem kicsit kezdek félni.... Még megyünk addig vezetni 1-2 alkalommal parkolást gyakorolni, de szerinte több nem kell...
Próbálok bízni az ítélőképességemben és a tudásomban, de időnként nagyon elbizonytalanodom...
(Rajtatok kívül senkinek sem mondtam el, mikor vizsgázom, mert félek, hogy csak frusztrálnának ők is.)
Szerintetek többet kéne addig vezetnem, vagy elég lesz ez a pár óra a sikeres vizsgához?
Ne izgulj, en is beleestem abba a hibaba.
Csinald ugy, mintha egy sima ora lenne.
Sziasztok!
Én szeptember 9-én vizsgázom, már most izgulok :D
Szafari!
képzeld, láttam tegnap Misi bát... és lecserélte a kocsit, szóval tuti nem kis koccanás volt :o
Amúgy lépten-nyomon az oktatódba botlok a városban... de tényleg, lassan minden nap, van, hogy 2x is :)
Koszi a biztatast ;)
Erzem, a kovetkezo sikerulni fog.
De ha nem, akkor sem dol ossze a vilag,akkor majd sikerul a harmadik, negyedik.
Mar nem erdekel.
Nem ugy fogom venni, hogy vizsgazok, hanem ugy, hogy oktatot cserelek, a vb lesz az uj oktato.
Egyebkent noi vb-nak jobban orultem volna.
Sajnálom Nimrod!
Igen valószínű,hogy nem a vezetési tudásoddal volt a baj,hanem az,hogy külföldi vagy.
Reméljük legközelebb másik vb. lesz!!
El tudom képzelni mit érzel... :(
talán 1-2 hét múlva mehetsz és akkor sikerrel jársz :)
Aaaa, meg mindig tiszta ideg vagyok.
Olyan igazsagtalannak erzem, es nem tudok csinalni semmit.
Raadasul neztem uj vizsga idopontot, oktober elejere van.
Ok, tudom, addig lesz, aki vissza mondja, tehat elorebb tudom tenni magam(5 alkalommal lehet cserelni), de akkor is :(
Nimrod 77!
Legközelebb biztosan meglesz! Ügyes vagy!
Koszi.
Hat remelem.
Csak ezt az izgulast le kell gyoznom, es megfogadtam, kovetkezo idopontot nem mondom el senkinek, maximum itt, nektek.
Ezt mindenki tudta, nagyon nagy volt igy a nyomas rajtam.
:/
értem. mondjuk az, hogy jobbra kanyarodásnál átmész a másik sávba, az itthon simán azonnali bukás lehet... (nem is értettem, hogy nekem hogy bírta elnézni a vibi :o annál a pontnál adtam fel sokadszor a vizsgát)
a többi meg annyira szubjektív... tényleg az lehetett, hogy nem tetszettél neki. ha valaki pontokkal bukja el, és nem azonnali bukással járó hibával (vagy ott kint azután is végigvezetik a vizsgát?), akkor ott azért valószínű, hogy nincs meg a sikeres vizsgához szükséges szimpátia.
Egyszer keson valtottam savot(sulyos hibanak irta be),szerintem meg idoben volt, mindegy....
A masik hogy egy mini korforgalomnal jobbra kanyarodas elott atmentem a masik savba,mellekuton,sulyos hibanak irtamondjuk ez inkabb volt hibafigyelmetlen voltam,mivel ott az addigi egyiranyu atment ketiranyuba.
+meg irkalt be kis hibakat, index nem idoben, nem jo fokozat, stb.
Az is erdekes volt hogy majd egy orat vezettem,35-40 perc a vizsga.....
Szoval utazott arra, hogy bukjak,itt az elejen van 2 kerdes, muszaki jellegu, es mar akkor lattam, hogy nem tetszik neki, hogy nem beszelem a nyelvet tokeletesen,jo erzes volt mellette ulni(itt sajnos az oktato ul hatul, nem a vb).
Mindegy, penteken foglalok masik idopontot, csak felek, mert ha megint ez az ember lesz a vb, ahogy ismerem magam, nem ulok be az autoba :/
Sikerült ma jó nagyon megkarcolni a kocsimat :(
Úgy elvette a kedvem ez.
óóó, de mit rontottál?
nagyon sajnálom :/
Legkozelebb.... :/
Egy ponton uszott el, de mar az elso percben tudtam, hogy nem lesz meg.
Eletemben eloszor ereztem itt, hogy hatrany, ha nem vagyok angol.
A vb. ugy allt az egeszhez, hogy nekem itt buknom kell, hogy nezne mar az ki, ha atmegyek elsore mindenbol.
Mindegy,csak legkozelebb ne o legyen, mert akkor ismet tuti a bukas.