Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Szia Tibe!
A sávváltásnál ugyanez a problémám, emiatt nem tudok felmenni az autópályára sem, vagy túl lassan megyek, hogy biztonságosan körülnézhessek, vagy jó tempóval, de elhúzom a kormányt a járda fele, mert nem vagyok biztos, hogy mehetek-e és félek, nehogy berántsam más elé az autót. :(
Nekem is az előre párhuzamossal voltak gondjaim, de itt, a fórumon kisegítettek, olvass vissza, hátha neked is segít.
Sziasztok!
Én is lefulladtam néha, mára már nem probléma, ezért is lepődtem meg ennyire, hogy ez előfordult. A jobbkezest meg nagyon tudom, csak az utcát nem vettem észre, nagyon pici, rossz helyen is van és az 5m-t senki nem tartja megállásnál. Már csak akkor látja az ember, ha "belelóg a kereszteződésbe". De tudom,hogy ez nem mentség, jobban kell figyelni.
Június elején vizsgázom.
A mai fságom: Sima háromszög tábla, nagy forgalom...
És az a kv.a kontrollnézés. Néztem én jobbra is, meg balra is, csak pár másodpercre jobban lekötött a bal. Tényleg csak pár másodperc volt, elindultam, aztán már jöttek is jobbról. Hát teszteltük a fékem.. Az oktatóm csak annyit mondott, hogy nagyon hiányzik neki az a pedál onnan kocsim jobb oldaláról néha.. No ott persze vagiztam, hogy "mi van öreg, jobban kéne tanítani", meg hogy "mi van, betojtál?".
Aztán egy 500m után megálltam, akkor aztán elkezdtem szuszogni rendesen... Egy darabig nem szólaltunk meg, aztán meg nevettünk. És hihetetlen, de megdicsért azért, mert legalább jól hirtelen fékeztem, és a fékre léptem. Mondja, hogy ilyenkor az szokott még a baj lenni, hogy az ember ijedtében a gázra lép...
a lefulladás semmiség! én vizsgán 3x fulladtam le egymás után (zebrán átengedtem a gyalogost és lányos zavaromban nem váltotam vissza 1-be), illetve még egyszer később kanyarban...
a jobbkezes utca viszont gáz. azt semmiképpen nem nézheted be. ha máshogy nem megy, akkor be kell magolni, melyik utca hol jobbkezes... bár erre meg azt mondta az oktatóm, hogy nem azért kell benézni a vasútállomásnál a kis utcába, mert tudom, hogy jobbkezes (és ezt várja el), hanem pont azért mert NEM tudom, milyen utca... hiszen a jogsi nem csak az ismerős helyekre szól!
Sziasztok!
Ma 1 hét után 1. vezettem. Az első 30-40 perc szinte hibátlan volt. Úgy örülök neki. Viszont később lefulladtam 1 körforgalomban, mert elfelejtettem visszaváltani, úgy örültem, hogy be tudok menni. :(
És megint benéztem 1 nagyon mini jobbkezes utcát. Pedig tudom, hogy ott van. Későn vettem észre 1 kerekesszékes bácsit, de lemondott szerencsére az elsőbbségéről. Jobban kell figyelnem.
Működött a magabiztosság, úgy ültem be az autóba, hogy ma menni fog, és tényleg jól vezettem az elején. És talán ami fontosabb, élveztem is!!!
Csak sajnos nyakamon a vizsga, és muszáj valahogy feltornáznom 60percre a figyelem-határomat.
Csináltunk párhuzamos parkolást előre. Nem volt tökély, de megoldottam. Köszönöm ezúton is azoknak, akik leírták, hogy hogy kell. :)
Már csak az autópályára nem tudok normálisan felmenni. Azt gyakorolni fogjuk!
Az a rossz hírem, hogy ne tart örökké...
Azért kicsit át kell az a lámpa miatt alakítani a családi költségvetést :-)) Lehet, a lámpát kellene kicserélni...
De megfizethetetlen amit nyújt, az biztos.
Akkor màr igen :) nálam kigyulladt, mikor hoztuk haza a kereskedèsből . De teliraltam , azóta elvagyunk :)
Egyre jobban szeretek vezetni :)
Ez tényleg nagy élmény..
Én is imádom.
A gond akkor van, amikor egy kis benzinkutat ábrázoló ikon sűrű villogásba kezd... Akkor azért van gond...
Parkolással nekem is van még gond. a hátra merőleges ment a legjobban anno, de talán már egy éve nem parkoltam úgy. vagyis amikor korizni hordtam a gyereket, akkor direkt, csak a gyakorlás miatt, de sosem 2 autó közé, hanem csak sor végére, hogy egy oldalamon legyen csak másik verda.
viszont múltkor piszok büszke voltam, mert hátra párhuzamosan beálltam egy akkora helyre, ami pont akkora, mint a kocsi :o nem kellett a szomszédokat féltenem, mert 2 fa közé, direkt ilyen kicsi parkoló "fakkba" vagy minek nevezzem. és 2. korrigálásra nemhogy a 30 cm volt meg, de kb 2 mm-re voltam a szegélytől :o
de azért még mindig sokszor biztosra megyek és inkább 2 sarokkal arrébb megállok, és sétálok egy kicsit, minthogy esetleg csak szűk helyek legyenek.
Sziasztok, ritkàn irok,,, nincs vmi sok időm. 2 gyerek, kert csinàlàs...stb stb
De elkell újsàgoljam, hogy megvan az első sajàt kis autòm. Vègre ;) holnap lesz 1 hete hogy az enyèm . Igaz 15 èves lesz decemberben a kis Renault Clio , de nagyon imàdom :) mostmàr végre jöhet a gyakorlatozás. Mert 2015.dec. 21 óta van jogsim, és alig alig vezettem eddig. Sajnos a parkolàsokkal vannak is gondjaim, de majdcsak idővel belejövök :) Remèlem
Igen, az valóban nagyon jó, ha utána tudsz a sajátban oktatóval menni..
Én sohase fulladok le. Kivéve a Vörösvári út és a Szentendrei út kereszteződését :-).