Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Dühöngd ki magad, majd szabadulj fel lelkileg. Mostmár túl vagy rajta, ez van.
A nap holnap is fel fog kelni, az élet tényleg nem ezen múlik. Azért nézz utána a jogi lehetőségeknek, hogy milyen lehetőségeid lehetnek még esetleg a jogsival kapcsolatban.
Ha kint annyira nem keresel, hogy csak kajára marad miért vagy kint?
Most már itt is 200-at visz haza egy Lidl-s vagy Tesco-s dolgozó (jó esetben...). A bécsi úti boltban hónapok óta van felvétel ennyiért.. Ebből egy ember azért még albérlettel együtt is megvan.. Csak egy ötlet..
Egy jó munkahely meg segíti a jogsiszerzést, vagy pénzzel, vagy idővel.. Keress jobb helyet magadnak, akár itthon, akár máshol, ne hidd el, hogy nem érsz semmit, jobbat érdemelsz. Olyan helyet, ahol elfogadnak, és te is jobban elfogadod magadat. Tuti van ilyen, ne add fel.
Én azt mondtam, hogy a szegélynek ütközés az bukás. A javítást magának a parkolás geometriájának a javítására értettem.
De neked nem ezen fog :-)
A vezetés tényleg ne mindenkinek való. De mégis kevés van, akinek nem való.
Figyelj, én egyetemi diplomával, 4 gyerekkel is gyalog jártam 36 éves koromig, és most délután is busszal fogom vinni a gyereket a kórházba, stb..
Nagy segítség az autó, de lehet boldog életet élni anélkül is, és nem mindig kell beleülni, és nem a fázáson múlik. Van jó meleg kabát.
Volt nálunk 50 éves szakértő nő a cégnél, aki Szombathelyre is vonattal ment le a bíróságra szakértőnek. Én iktattam a vonatjegy-elszámolását. Köszöni, tök jól van...
Nem ezen múlik, mindenkinek abból kell főzni, amije van. Ezt nehéz elfogadni, vitathatatlan, de el kell, és kis lépésekben kell előre menni. Ha tényleg ennyire ne ment a dolog, azért azon is gondolkozz el, hogy mi lesz, ha egyedül mész majd egyik autópályáról a másikra, egyedül váltasz sávot a város közepén 80-al a Szentendrei úton, vagy az ehhez hasonlókon akárhol a világon. Mi lesz, ha külföldön csinálsz valami galibát?
Ezzel nem paráztatni akarlak, csak azt érzem, hogy nem érzed magad úgy jól a bőrödben úgy egyébként se, amit most az autóvezetésre fogsz, de valójában nem ez az oka.
Az autóvezetés meg olyan, mint az élet, amilyen az életben vagy, úgy fogsz vezetni is. Kicsit fordítva is működik, egy jó oktatóval való vezetéstanulás kihat az életre is, nekem így van, de azért inkább fordítva szokott gond lenni..
Tényleg a legjobbakat kívánom neked, akár úgy, hogy sikerül a vizsgád, és balesetmentesen szépen vezetni fogsz, akár úgy, hogy most nem, és rendbeszeded az életed, és utána majd eljön ennek is az ideje valahogy. Nem tudom, hol élsz, ha Mo.-on vagy. Ha mégis itthon még szánnál rá energiát, és Bp.-en, vagy környékén vagy, írjál rám privit, megpróbálok segíteni. De még akkor is, ha meglesz a jogsid, csak nem mersz vezetni.
Elég sokan mennek/megyünk busszal, villamossal naponta, a legtöbben azok is, akiknek ott áll a parkolóban az autó, és nem csak kajára telik nekik. Azért ez nagy költség is, nem biztos, hogy a napi autózásra bölcs dolog az életed berendezni.
Fel a fejjel, ne azokat akard elérni, akik onnan fentről integetnek a bömbikból, és jókat röhögnek. Nézz szét itt a földön, sok jó cimbi van, hidd el. ;-)
Most beszéltem az oktatómmal, megkérdeztem.
Normál esetben a szabály az, hogy háromszor lehet javítani, pontosan úgy szerepel a szövegben, hogy hogy a "harmadik javítási kísérlettel be kell fejezni a parkolást".
Az, hogy hozzáérsz a járdához, az nyilván baj, de most nem erről beszéltünk, (legalábbis én :-)) hanem önmagában arról, hogy kicsit közel, meg kicsit messze vagy a padkától, szomszéd autótól, stb...
A gyakorlat az, hogy akkor hagyja a vizsgabiztos, tovább, ha van értelme. Tehát ha negyedszer is egy javításnál nem jól fogsz neki, és ugyanazon az íven mész előre-hátra, akkor az nyilván nem...
De ha mondjuk egyébként jól, csak négyből javítod ki azt, hogy kicsit közel voltál, szűk a hely, stb, azt egy normális vizsgabiztos hagyja.. De ez már persze lutri..
Nekem tök jól támpontokkal tanította az oktatóm, nem is volt vele bajom alapból soha. Persze vannak neccesebb helyek, akkor meg az első, hogy a kocsimra, meg máséra vigyázzak, nem a menőzés.
Nem kell végleg feladni, de valamin változtatni kell, mert folyamatosan öntöd magadra a szart, hogy nem vagy alkalmas rá és ezzel még 100 óra simán elmehet. És hidd el, tudom miről beszélsz.
Pszichológus?
Inkább hagyd. 147 óra sok, ha ezek után is felmész a járdaszegélyre és váltani sem tudsz akkor felesleges. Nem mindenkinek való a vezetés. Nem rossz imdulatból írom, anno 60órát vettem és sikeres vizsgát tettem. (persze mindenkinek más a képessége)
Vagy ismételd az alapokat vagy hagyd.
És mi lenne ha nem gyötörnéd magad? Bocsi, én most úgy látom hogy hiába lenne most bármilyen bíztato szo, beleástad már magad a kudarcba.
Nem akarod jegelni kicsit a dolgot és mással foglalkozni? Mikor jár le a 2 éved?
Esetleg ezt nézd át, nekem segített sokat.
Vicces egyébként, mert engem megállított zebra előtt ugy, hogy néztem jobbra balra már időben, de két srác párhuzamosan és háttal haladt az átkelőhellyel, abszolut nem feltételeztem volna hogy ezeknek elsőbbséget kell adni. Na és miért? Mert engem gyalogosként a budös életben nem részesítenek ilyen szituácioban előnyben :/
Meg volt még pár helyzet aminek a megoldását az életből akartam meríteni, de kiderult hogy nem kéne...El kell szakadni saját valoságunktol.
A gyakorlatban ez azért többnyire nem így van.
Sokszor azt is megkérdezik, hogy szeretnél parkolni. Van, hogy percekig hagyják, hogy próbálkozzon az, aki egyébként jól vezetett.
Ahhoz nagyon nagy baj kell, hogy valaki azon bukjon meg. Pont azért, mert egyébként tényleg akárhányszor javítható.
Többek között ezért is nagy hülyeség a rutinvizsga elhagyása, vagy a forgalmiba való integrálása, mert anno az ember akkor már a lényegen görcsölt, és nem ezeken.
Persze g.ci vizsgabiztos mindenütt akad.
30-dikán reggel 8-kor a vizsgámkor esni fog,alig 10-12fok.Remek.Nagykabátba üljek? :-)
Na mindegy vizsgázunk és kész!