Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tanuljunk kutyául... fórum

Tanuljunk kutyául... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
jún. 11. 07:29
Jó reggelt. Szombaton Nagyrédén voltunk Puli Pikniken.
jún. 7. 09:02
Tegnap kimentem még este lefekvés előtt Dáliához. Megrettentem, mert mit láttak szemeim? Egy OBI-is műanyag vödör élettelenül, feldarabolva hevert az udvar közepén. Már annyi szufla sem volt benne, hogy elsősegélyért kiáltson. Szegény vödör! Emléke örökké a szívünkben él. A végtisztességet a műanyagos kukában adtam meg neki. És ki volt a tettes? Hevesi Portámkincse Dália, a fél éves komondor leányunk. Hát nem unatkozunk az biztos.
jún. 6. 07:22
Szép napot! gnap mozgalmas estém volt. Ötre hazaértem, gyorsban végig etettem a kutyákat, hatra végeztem vele. El is mosogattam utánuk. Na és a malackák is kaptak enni. Hatra ért haza a férjem. Gyorsban indultunk az állatorvoshoz Jászfényszarura. A kutya útleveleket átvettük. Kinyúltam a röhögéstől. Még fényképnek is van benne hely, bár nem kötelező az igazolvány kép. A férjem természetesen készített róluk fotókat. Nem is ő lenne, ha nem tette volna. :-))) Malackákat is vittük. Nekik pedikűr, manikűr volt. Amin kiakadtam. Láttunk ott egy hat hetes madárcsontú kis uszkár kölyköt. A szülők is ott voltak. Hát ugyancsak beltenyészetből lehettek ők is. Mondta a Hölgy, a tulaj, hogy az övé a két felnőtt uszkár is, akik szintén nagyon gyengusnak néztek ki. Három kölyök lett, kettő meghalt... Sajnálom a kiskutyát nagyon. Kedves, aranyos volt, de se a szőrminősége sem a csontozata nem felelt meg a korának. Ők nem tenyésztenek, csak besikerült egy alom. Nem is tudom miért csodálkoznak, mivel fiú és leány kutyájuk is van. A kicsit is megtartják. Remélem szép élete lesz!
máj. 13. 05:11
Jó reggelt. Ki merre?
máj. 9. 05:05
Jó reggelt. Túl egy kiállításon...
ápr. 29. 09:43
Sziasztok!
ápr. 22. 06:32
Jó reggelt és kellemes Húsvét Hétfőt kívánok mindenkinek. Mozgalmas két nap van mögöttünk. Szombaton hajnali négykor keltünk, fél nyolckor már Debrecenben voltunk. A kiállításon találkoztunk Á. Jánossal, Szeder tenyésztőjével, R. Laciékkal, Jónás kutya tulajdonosával. Jónást néztük ki Bokréta vőlegényének, de a fedeztetés majd másfél év múlva, hiszen jelenleg még liliomtiprás lenne, nincs egy éves Bokréta. Debrecenben gyönyörű idővolt, napfürdőztünk, meg volt a D vitamin kúra. Mind a két puli – Bokréta és Szeder is – jól teljesítettek. Ahogy a tegnap felrakott képek alá is írtam, Bokréta Hungária Junior Champion lett (HPJ), kitűnő 1. És a legszebb fiatal puli. Szeder osztály győztes lett. Már csak egy CAC cím kell a felnőtt Championhoz neki. Kitűnő 1-et is kapott. Szóval meglett, amiért mentünk Bekerültünk a Besting Showba is, de ott csak tapasztalatot nyertünk. Este hét körül értünk haza. Szombaton este meglepődtem, mert a férjem, közölte, hogy vasárnap Húsvét ide vagy oda, menjünk kutya oviba. Mentünk. Nefelejccsel a férjem foglalkozott, Bokrétával én dolgoztam. Mind a két puli lány ügyes volt nagyon. Fél kilencre mentünk, fél tizenegykor már itthon voltunk.
ápr. 21. 18:58
Mindenkinek kellemes ünnepet! Magával sodort a hétvége. Holnap talán bővebben... Túl egy kutyakiállításon
379. Szederke66 (válaszként erre: 378. - Icuska538)
ápr. 9. 08:55
Inkább az ember feje nem kábtalan...
ápr. 8. 10:27
Biztál bennük ... és jött ő aki ráviszi őket a csínytevésre...én nálam kettő van de nagyon tudnak egymastól tanulni jót és rosszat is.
377. Szederke66 (válaszként erre: 376. - Icuska538)
ápr. 8. 07:13
Én már csak ilyen vagyok. Nem vagyok elég körültekintő.
ápr. 6. 16:32
Kedves Szederke csodálom hogy te ilyenre nem gondoltál...Bekerült a csapatba egy szétszedòs fajta és paff meglett a baj. Nekem csak plédek vannak kabátok takarók..stb. Igy is előfordul hogy szétcicálnak vmit....
ápr. 6. 14:42
Figyeljetek, mit hagytok a kutyák előtt, ha nem tudtok rájuk nézni.
ápr. 5. 08:38
Beszámoló: Rendeltem a BonPrixtől egy fehér lenvászon nadrágot. 20-án megyünk kutya kiállításra, én a fekete kutyákat vezetem fel. Sajnos kiesek abból, ami volt. A kiállításoknak is meg van a dresszkódja. fehér kutyához sötét nadrágot illik felvenni, feketéhez világosat. Április 20-án Debrecenben enyém Bokréta, Tiszafüreden, május 05-én enyém Nefelejcs és Bokréta. Istváné Dália.Április -én Szedert is visszük. Pontosabban oda, csak Szedert és Bokrétát. Kezdek visszatérni a régi életembe. Vasárnap kutya oviba megyünk, három kutyával. Nefelejccsel Dóri fog foglalkozni, Bokrétával én. Dáliával István. Bokréta nagyon elkanászosodott, mióta a kicsi Nefi itt van. Csak akkor jön ide, ha neki tetszik. Igazi hercegnő lett. Ha másik kutyát simogatok, besértődik, elmegy az ebédlő asztal alá. Enni sem hajlandó a többiekkel, külön kell tálalni neki. Szeder sem eszik a többiekkel. Dália kinn kap kaját a kennelben, Bokréta az ebédlő asztal alatt, Csutak a tornácon fél adagot, mert kg, addig Dália be van zárva és ott eszik.. Nefelejcs a konyhában eszik. Nem könnyű az élet öt kutyával, mert amennyi annyi egyéniség. Jókat mulatunk rajtuk. Sok örömet adnak.
ápr. 4. 08:37
sziasztok
ápr. 3. 05:26
Jó reggelt.
márc. 30. 11:56
Nem meséltem még nektek Hevesi Portámkincse Dália eddigi legnagyobb csínytevését. Valamelyik reggelre kirágta a deszkakerítést az utca felé. Nem vettük észre, csak amikor kidugta a buckó kedves fejét rajta, mikor indultunk dolgozni. Ugatta, hogy ő s velünk szeretne jönni a munkahelyre. Gyors hátra arcot tettünk, ideiglenesen meg szüntettük a lyukat, s erősen elgondolkodtunk, hogy garanciális javítást kérünk a tenyésztőnél. Vagy visszavisszük. Na jó, ez utóbbi mondat csak vicc volt. Sajnálom, hogy a nagy sietségben nem készítettünk fotót. Imádjuk az összes huncutságával együtt...
márc. 26. 14:25
Sehol senki?
febr. 1. 08:04
Rendeltünk egy Tefal húsdarálót. Tegnap megjött, remekül működik. Régen volt nekem mechanikus húsdarálóm, de okafogyottá vált, mivel jó ideje lehet darált húst kapni a boltan. Nem használtam. Valakinek odaajándékoztam. Most viszont szükség van rá, mert a menet az, hogy hétvégén 5-6 kg húst megfőzök a puliknak. Előre az egész hétre. Ez belsőség, faros csirkecomb, ne drága dolgokat képzeljetek el. Igen, de az öt-hat kilogramm húst minden hétvégén össze kell darabolni, edényekbe adagolni, fagyasztani, mert hétközben este csak kiolvasztom, rizzsel keverem és meg van a vacsora. Na, ahogy egyre több lett a kutya, ez egyre több időbe tellett. Szegény férjem volt az áldozat, aki órákat aprította a lányoknak a husit. Hát most kitaláltuk, hogy le fogjuk darálni nagy lyukon a kifilézett főtt husit. A daráló természetesen elektromos. Kíváncsi vagyok beválik-e a projekt. A felelős kutyatartás sok öröm mellett, bizony sok feladat is. A négylábúak reggel szoktak tápot kapni. Este főtt husit rizzsel. És porcerősítőt, az öreg meg a fiataloknak. Szedernek nem kell valamiért. Szeretnék magamnál kutya lenni. :-)
jan. 25. 07:15
Jó reggelt. Élvezzük a havat. :-)
jan. 24. 06:47
Jó reggelt. A tegnapi nap a megfelelő ütemterv alapján alakult. Elértem a fél hármas buszt, négykor már otthon voltam. Mire a férjem hazaért lement egy mosás, kiteregettem, megetettem az állatkákat. 3/4 hatkor indultunk Jászfényszaruba az állatorvoshoz, este hétre már otthon is voltunk. Kis Nefelejcs megkapta a második oltását, a malackáknak levágta a doki a körmeiket. Kértünk időpontot csutaknak a műtétre. Ki kell pakolni, mert méhgyulladása volt tavaly év végén, ami bármikor kiújulhat. Február 27-én lesz a műtét. Kicsit izgulok, mert már 11. éves, de remélem nem lesz gond.
jan. 21. 11:59

Ezt ma találtam a Hevesi Portámkincse Komondor Kennel lapján. Elhoztam nektek."A kutyád vagyok és szeretnék egy apróságot megosztani veled: “Tudom ti emberek nagyon elfoglaltak vagytok. Munkába jártok, gyerekeket neveltek, mindig ide-oda kell rohannotok. Sokszor olyan gyorsan, hogy a nagyszerű pillanatokat észre sem veszed. Nézz le rám ide miközben a számítógépednél ülsz.Meg tudod érteni hogy az én nagy barna szemeim mit látnak szemeidben? Igaz már egy kicsit homályosak és egy-két ősz szőröcske is van a pofim körül. Rám nevetsz, látom a szemeidben. És te mit látsz az enyémben? Látod a lényemet, látod a lelket bennem aki annyira szeret mint senki más téged? A szellemet aki minden hibádat már rég elfelejtette? Van egy kis időd most rám? Néha nagyon fiatalon meg kell halnunk, hirtelen hogy majd meg szakad a szíved. Néha előtted öregszünk meg úgy, hogy szinte észre sem veszed…De ha majd jön a vég, a szeretet még mindig ott van még ha erre a nagyon hosszú álomra is készülünk. Lehet, hogy holnap már nem leszek veled, lehet hogy jövő héten. Egy nap majd a szemedből jövő vizet törölgeted ami az embereknek van ha szomorúak. Lehet hogy lelkiismeret furdalásod lesz, hogy nem szakítottál rám az utóbbi időben még egy órácskánál többet. Gyere, ülj le hozzám ide a földre és nézz a szemembe. Ne gyere falkavezérként vagy oktatóként, gyere csak egyszerűen mint lélek hozzám. Simogass meg, beszélj hozzám. Te egyszer eldöntötted, hogy szeretnél egy élőlényt ami veled mindent megoszt. Valakit aki teljesen más mint te. Hát itt vagyok. A kutyád és én is élek. Vannak érzéseim, és ismerem a két lényünk közötti különbséget. Mégis téged, embert minden hibáddal a végtelenségig szeretlek. Gyere ülj le hozzám egy kicsit, gyere egy kicsit az én világomba is, és hagyd az időt kicsit lassabban folyni még ha csak 15 percre is. Lehet, hogy már nem lesz közös holnapunk…

Az élet olyan rövid…"

jan. 21. 07:08
Kellemes napot nektek. Jó reggelt. Előkerültem. Családi hétvége volt, ott alvós vendégekkel. Péntektől kezdve vásároltam, főztem, mosogattam, ágyat húztam, mostam, aztán megint ágyat húztam. De a sok munka ellenére a hétvége jól sikerült, mindenki jól éreztem magát.
jan. 14. 06:48
Jó reggelt, kellemes hetet kívánok mindenkinek. Sűrű volt a hétvége. Tegnap ebédre vendégeim voltak. Időjárás.: + 2 fok reggel fél hatkor nálunk. Csapadék nincs. :-) Szomszéd kutyája világgá ment.
jan. 10. 07:49
Nálunk gyarapodott a létszám. December 27-én költözött hozzánk Nefelejcs, egy akkor még hat hetes kis puli. Már nyolc hetes, szépen cseperedik. Voltunk doktor bácsinál is. Chipp, első oltás, féregtelenítés törzskönyvezés megtörtént.
jan. 8. 05:45
Jó reggelt.
jan. 7. 10:50
Boldog Új Évet! Kellemes napot nektek. Visszatértem. Beteg voltam nagyon... Szomszéd kutyája lelépett szilveszterkor. Azóta nem látta senki. A csapat egy új nyolc hetes kis pulival bővült. :-)
360. Szederke66 (válaszként erre: 359. - Miller2)
jan. 5. 06:27
Valami vírus...
359. miller2 (válaszként erre: 358. - Szederke66)
jan. 3. 16:08
Miért fekszel? Mi a baj?
358. Szederke66 (válaszként erre: 357. - Icuska538)
jan. 3. 14:35
Fekszem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook