Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szomszédok, szomszéd gondok fórum

Szomszédok, szomszéd gondok (beszélgetős fórum)


1 2 3
febr. 15. 12:04
Szép napot mindenkinek. Na nekem ma nem lesz olyan szép, mer kijöttek a hétvégés szomszédok. Mivel tavaly ki vágták az összes fájukat mégjobban hallom őket, van itt minden, részeg ordibálástól kezdve dáridóig, még a rádiót sem kell bekapcsolni, pedig a nyár még odébb va, mi lesz akkor? :D Erősen gondolkodunk, hogy vissza költözünk társasházba.
66. pteri
febr. 14. 21:17
Én is nehezen szoktam meg a kertes házban, hogy a szomsz€dok belátnak. 2 lehetőség van. Visszaköltözni társasházba, ahol nem néznek át a falon, vagy bent maradni a házban. Esetleg megszokni, hogy a kertes ilyen.
65. szőkelédi (válaszként erre: 62. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 20:12

Ezért írtam neked az én esetem is ,hogy itt is gyagyás a szomszéd,a másik szomszéd vadász 3 vizsla 10 nm-en. Ha idegesít ,hogy ajvékol a kutya átkiabálok,hogy húzd a f..ra . Ráadásul minden hétfőn disznóvágás nála mert hentes,akkor a kutyák is meg a disznók is ajvékolnak.

De vele nincs baj ,sosem bántottuk egymást .

Harmadik szomszéd ( isten nyugosztalja ) baltával akart móresre tanítani 25 évvel ezelőtt,a saját portánkon.

Tehát jut mindenkinek bőven ,főleg itt vidéken.

Biztos kellemetlen,hogy bámul a pasas ,engem is idegesít ha valaki nem szól csak néz mint egy birka. De legalább mondaná,hogy mit akar. Csak 2 lehetőséged van,vagy bokor/fa/nád vagy ablak pala.

A kocsibeálló is jó ötlet,ha takarja az ablakot . Remélem sikerül megoldani a problémát. 😊

febr. 14. 19:35
De azert köszi a válaszokat, ha nem változik fogunk szólni és az is lehet hogy a régóta halogatott kocsi beallot a hétvégén megcsinaltatom a férjemmel természetes úgy hogy takarasban legyen
63. vivo44 (válaszként erre: 62. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 19:35

Nagyon sokan leírták a megoldást, de te is csak azt olvasod, amit csak te szeretnél.

Ha szeretnétek megoldani, bizony át kell sétálni napközben és leülni civilizált ember módjáa és elmondani kit mi zavar. Ha ennek ellenére sem történik változás, irány a fűvészkert, venni 4 magas lombú zöldet, beállítani az ablakhoz és a probléma megoldva békésen.

febr. 14. 19:32
Látom sokan leragadtak a kutyánál.... Tegnap épp a kutyával játszás közben vettük észre a férjemmel, de nem a kutya a lényeg, hanem az, hogy az ablaka magasabban van tehát csak úgy tudja nyitni - zárni ha feláll valamire. Ő kB mintha a beszélgetésünkbe szeretett volna becsatlakozni ablakon keresztül. A köntös sem a legfontosabb és nem, megcsak szexi köntösnek sem mondanám. Se nem kujonc, korunkbeli 40 éves 2gyerekes csaladapa, akinek a környéken a legnagyobb a szája, tehát ezért is szeretnénk szépen elkerulni ezt az egész rossz szomszedsagot,viszont szeretném megorizni a saját privát szferankat. Nem, nem a hangzavar ami gondot okoz, se nem az utca zajok, a kapunk is belathatatlan, szerintem nem nagy dolog hogy az ember 7bol 6napot emberek között tölt a munkájából kifolyólag és amikor hazaer szeretne nyugodt családi körben lenni akár az udvaron anélkül hogy a felénk néző 4 ablakból bármikor kukkolhatnak és kukkol is.
61. vivo44 (válaszként erre: 46. - Fat Black Pussycat)
febr. 14. 19:28

Így van.

Mindenkinek más a "gáz".

Engem pedig nagyon nem zavar ha párom a postáshoz (nő) alsóban megy ki, vagy köntösben, de az sem, hogy a 40 fokban, mikor medencézünk ki az aki megnéz fürdőruciban, vagy sem. Ha engem zavar a köntös, a fürdőruhában látnak, akkor nem megyek ki abban az udvarra és nem csinálok belőle problémát.

Erre írtam sok hsz.-el ezelőtt, hogy ez már szőrszálhasogatás.

Mindenre van valamilyen szinten megoldás, ahogyan neked is volt, megtetted, Lávlinak is és mindenkinek, csak akarni kell, nem sopámkodni.

(a szeme pedig azért van, hogy nézzen)

60. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 55. - Enissa)
febr. 14. 19:23
Atfustolni meg athangoskodnj zavaras, de a nezes egy torvenyben sincs. Meg xaklatasnak sem fogjak tirulalni, ha valaki kinez a sajat ablakan, es a masik 'teszi magat" elotte.
59. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 56. - Enissa)
febr. 14. 19:20
..akinek ennyi a boldogsaga, Amit belolem latitt... Legyen!
58. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 53. - Szőkelédi)
febr. 14. 19:18

Szerintem a kornyek adja, miben "mehet ki" az ember. Meg barki lehet troll. De hogy mas kinezzen az ablakon azt nemnlehet megtiltani.

Az atkiabalas lehet lak-vagy hatarsertes, de a nezes sehol (kifele a sajat lakhelyrol).

57. szőkelédi (válaszként erre: 48. - Enissa)
febr. 14. 19:08
Így van,csupán ez a két lehetőség van .
56. Enissa (válaszként erre: 54. - Szőkelédi)
febr. 14. 19:06
Ezzel én is így vagyok. Ha örömöt tudok ezzel okozni valakinek. Az ember ott segít, ahol tud :DD
55. Enissa (válaszként erre: 52. - Fat Black Pussycat)
febr. 14. 19:06

Lehet a szomszédot meg az zavarja, hogy hangosabban beszélgetnek, vagy beszűrődik hozzá a cigarettafüst, netán csaholva játszik a kutya és azt nézi, mikor viszi már be őket az ördög?

Kommunikáció nélkül nem oldódik meg a probléma.

A fórumindító ismeri milyen a habitusa, lehet egy vén kéjenc, netán fiatal. Lehet, hogy egy unatkozó, magányos ember, aki örül, ha lát maga körül valami életet. Írták már előttem, néma gyereknek, anyja sem érti a szavát.

54. szőkelédi (válaszként erre: 51. - Enissa)
febr. 14. 19:05
Az enyém majdnem bokáig érő,és hosszú ujjú. 😆 Nézzen ha akar ,bánom én .
febr. 14. 19:03

Bizony én kimegyek még az utcára is köntösbe,a lőtéri kutyát nem érdekli. 40 éve jöttünk ide,de minden nap mindenki bambul befelé ha erre jön.Persze köszönni nem tud,csak néz mint a hogyozó malac . Ablakom nincs a szomszéd felé,egyszer volt róla szó hogy szükséges lenne,erre hisztit csapott,megoldottam másképp.

Az idén tető javítás lesz , valószínű,hogy fizetnem kell testőröket ,mert ez a gyagyás nem enged be a portájára senkit .

Egyébként ,ha így vette meg a házat valaki 10 éven belül tehet bejelentést,jó pénzért ki is jön az építésügyi hatóság,de sokra nem megy az ember. Nem tudom városban hogy működik,de itt vidéken szép az élet 👍😆

52. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 50. - Piroska52)
febr. 14. 18:56
Semmi szerintem. De ot zavarja.
51. Enissa (válaszként erre: 50. - Piroska52)
febr. 14. 18:55
Osztom a véleményed, a köntös ápol és eltakar, bár vannak olyan kis randi köntöskék is, na azok éppen nem takarnak. Viszont télen csak nem abban álldogál kint.
febr. 14. 18:51

mi van abban,ha köntösben kávézik,

ápol és eltakar,nem neglizsében van,és a kapuig is kimegyek köntösben,ha valakit korán hoz oda az ördög,

49. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 47. - Lávli)
febr. 14. 18:45

O irta. A szemet kontosben lesi, mert neki abban Kell kimennie. Ha valakinek tudja, hogy a szomszednak kukkol, miert nem oltozol fel ugy, hogy be zavarja?

Es a kutyas dolgot sem ertem. Jo esetben nem csak otthon jatszik a kutyaval. A park, erdoben, utcan lathatjak, de otthon nem?

48. Enissa (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 18:44

Idős ember? Lehet unatkozik, talán szereti a kutyátokat.

Amikor látod, biccents felé, ha csukva az ablak. Ha nyitva, köszönj neki, kérdezz rá, miben segíthetsz? Ha van esze, veszi a lapot, ha nem, akkor ültess oda magasra növő tuját. Vagy oszlopra tegyetek takarólapot, amitől nem lát be az udvarotokba.

47. Lávli (válaszként erre: 44. - Fat Black Pussycat)
febr. 14. 18:41

Jaaa? A köntös?!

Azt nem tudtam!

46. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 39. - Vivo44)
febr. 14. 18:38
Nekem az udvali belatasra mindig eleg volt, hogy ugy oltoztem fel, ami nem zavart engem. Most a lakashoz tartozo resz gywkorlatilag tok nyitott, egy derekig elo bad kerites van. Most nem jovok ki egy szal semmiben. Szemeben 4 emelet magasan vannak lakasom, es nagy a forgalom. Nem tudom, kukkol-e valakinek, de nem csinalok mint olyat, ami miatt gaznak ereznem, ha barki latna.
45. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 36. - Lávli)
febr. 14. 18:33
Ez normalisak megoldas, mert a sajat telken a szabalyok betartasaval azt csinal, amit akar. Nem a masiknak kell pampogni.
44. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 34. - Lávli)
febr. 14. 18:31

Ha nincs semmi kihagas a hatalyos epitesi szabalyok ellen, akkor nem tulthatja mmeg a szomszednak, mennyi ideig bamul ki az ablakon.

Mint tudjuk, mindenki nyugodtan koltozhet a pusztaba egy erodbe, ha neki annyira tele mindenre az emberekkel munka utan.


Amugy persze, a bamulas zavaro lehet, de it az zavarja, hogy miert nezik kontosben. Miert megy ki kontosben?

43. Piroska52 (válaszként erre: 42. - Timmy0520)
febr. 14. 18:30
nálunk nagyon közel vannak a házak,amikor épitettük,még 1984-ben,a szomszéd udvarra néző ablaknak magasan kellett lenni,és nem átlátszó üveg kellett bele,persze aki kukkolni akar attól még tudna,ha kinyitja az ablakot,
febr. 14. 18:08

[link]


Eszerint a cikk szerint az építésfelügyeletnél fel lehet nyomni őket.


Én is jártam már így, a szomszéd a telekhatáron álló házán telibe nyitott két, a mi udvarunkra néző ablakot. Nem is kicsit és nem is magasan. Mondtam is a páromnak, hogy ha őrizni szeretné a jószomszédi viszonyt, akkor menjen át és rendezze le szépen, mert ha én megyek, akkor nem leszek kedves.

Érteni sem értem, hogy egyáltalán hogy merült fel a szomszédban az ötlet, hogy ily módon vegyen erőszakot a privát szférámon, de még ma is ideges leszek, ha eszembe jut, pedig már nem lakok ott...

41. Lávli (válaszként erre: 39. - Vivo44)
febr. 14. 17:31

Így van!

A baloldali szomszédunk pl mindig jó hangosan zenéltet Andrea Bocellit, mikor vendégeink vannak (és csakis akkor!) és normál hangerővel beszélgetünk a szilvafa alatt, és nem zavarja, hogy a gyereke reggel hétkor már a betonhoz csapkodja a labdáját. Szóval, úgy bunkó, ahogy van. De ezek a dolgok minket nem zavarnak, örülünk a kertünknek meg a szilvafánknak, és hogy együtt lehetünk. A zaj-zavargás is más, meg a vizslatás is.

40. Lávli (válaszként erre: 37. - Piroska52)
febr. 14. 17:26
:)))
39. vivo44 (válaszként erre: 36. - Lávli)
febr. 14. 17:25

Megoldottátok!

Bár ez a "kizárni a külvilágot" nem éppen lehetséges egy udvaron szerintem, mert jönnek, mennek, óhatatlan a zavargás.

38. globus
febr. 14. 17:23

Soha nem laktam olyan helyen, ahová beláthatnak.

A kertünk viszont ilyen, de nem zavar, mert rajtunk kívül nem kertészkedik senki, még a hatodik szomszéd se. Tovább nem látni...

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook