Szobanövények gondozása (beszélgetés)
Nekem tavaly nyáron sikerült először gyökereztetni,hormon nélkül.Azért vettem hormont,hogy hátha azzal könnyebb de nem lett gyökere.
Aztán mellém szegődött a szerencse és őszre közel 30 tő leanderem fogant meg.
Ritkaságom is van,fehér-rózsaszín márványos,piros,sárga szimpla és dupla is,barackrózsaszín-dupla,sötétrózsaszín-szimpla,dupla,piros,fehér.Kíváncsi vagyok,hogy mennyien bírták ki a telet.
Imádom a leandert.
nekem a leander hormon nálkül is sikerült,
annó azt mondták a szüleim, hogy egy sötét üvegbe rakjam a hajtásokat, de erősebb hajtások legyebnek
de biztos vannak olyan növények amelyeknek kell a hormon....
BElenéztem a naplódba:)
látom, te is sárgára hajtottál. Nekem van egy dupla, már nemsokára lehet róla szaporítani is. Viszont pirosat égen-földön keresek. Ja, és nézelődtem a neten, hát, valami fantasztikusak vannak. Csíkozott, pöttyös, rózsaszín fehér csíkokkal, stb. Én most ott tartok, hogy annyira beleőrültem, hogy ha sok lesz, lehet, hogy megpróbálom nagyban csinálni.
Hú, ha leanderben profi vagy, te vagy az én beszélgetőtársam:)
Én indítottam nemrég egy leanderes fórumot.
Én most a magvetésbe hülyültem bele, már van vagy 50 db magoncom, mert annyira szeretnék különleges leandereket, és ezeket csak így érhetem el.
Még sohasem használtam hormon port, sajnálom rá a pénzt, meg nem is tudom hogy használni. Viszont most üvegben gyökeresedik is pár hajtás leanderem, nem mindegyik bírja a gyűrődést
Nem szeretnék belekontárkodni,de én - igaz más fásszárú növényeknél - szoktam használni gyökereztető hormont.Volt amikor sikerült.
Leanderben már profi vagyok!:DDDDD
Sziasztok!
Én úgy tudom, nem is gyökeresedik meg. az én anyósomnak is van egy akkor fája, amin olyan 5-6-7 kilós citromok lógnak:) Egyszerre 10-15 db, nem is értem, hogy bírja el a fa. Télen hűvösön van, nyáron szabadban. Én próbáltam már róla gyökereztetni, nem ment. 3 éve saját magjáról ültettem több növényt, mostanra 1 erős növényem maradt, amit 1 hónapja beoltottam anyósom fájáról kapott hajtással. Nem tudom, mi lesz belőle:)
a citromfa elég húzós
vagyis anyósnak van egy óriási c. fája, de gyökereztetni ekég hosszadalmas
azt tudom, hogy párás heéyen van, le van fóliával takarva és nedves a homok mindig
Olyan témát indítanék, ahol megoszthatjuk egymással a növények öntözésével, metszésével, gyökereztetésével, átültetésével kapcsolatos tudásunkat, tapasztalatainkat, hogy segíthessünk egymásnak a virágok tartásában.
Első kérdésem: a citromfa gyökereztetése hogyan történik?? Minden segítséget szívesen fogadok.