Szobalányok! Segítség! (beszélgetés)
SZia, nem szeretnem indokolni, azert irtam igy a kerdest.
Csak szeretnem tudni. Koszonom a valaszodat! :)
Sziasztok, engem az otthoni hotel szoba takaritas erdekelne. Akinek van ebben tapasztalata, kerem irjon nekem.
Konkretan a fizu erdekelne elsosorban.
Majdnem 5 evig csinaltam eme dolgot itt angliaban,
(2 varosban, 3 hotelban ez ido alatt) tehat kepben vagyok az itteni dolgokban, de az otthoni erdekelne.
Koszonom!
Szivesen valaszolok, ha van kerdesetek:)
Köszönöm szépen a hsz-eket, és a tanácsokat!!!
Remélem, hogy sikerül valamilyen elfogadható lehetőséget találni!
Zagar: Neked külön köszönet a gyors válaszokért!!További sok sikert kívánok Neked/Nektek!!!:)
Üdv: Nenci
Szívesen:)
Dehogy kell, hiszen ez teljes idős állás, bár kisebb hotelekbe nem tudom. Nem közvetítő cégen keresztül jöttem ki /rokon által/, tulajdonképpen van 1 nő, aki tartja a kapcsolatot a szálloda és a cég között, aki intézi a felvételt, a szerződésünket, Nekem nem kellett sehova mászkálnom még plusszba, éppen csak a közvetítő cég nevét ismerem.
Nálunk úgy működik, hogy reggel megkapja mindenki a névre szóló listáját, amin fel van tüntetve a kedves vendég érkezése, és mikor távozik. Akik aznap távoznak, időpont is van, hogy mikor. Azokat a szobákat /többnyire elhagyják hamarabb/ az időpont szerint takarítjuk. Vannak olyan vendégek, akik több napra, hétre, hónapra benn laknak, azokat is mindennap takarítjuk, hacsak nem kér takarítást. Ágyhúzás minden távozó vendég után természetesen, és a szoba komplett kitakarítása, beleértve porszívózás! Mivel minden szobát utánunk a supervisor ellenőriz, így , meg amúgy sincs értelme sutyiskodni. Kb. 20 perc alatt ki lehet takarítani egy szobát fürdőszobával együtt, de függ, hogy mennyire volt kupis, retkes, és miket használt a vendég.
Többnyire 6 napokat dolgozunk, bár most jön egy kis holt szezon. De hangsúlyozom, ez szállodánként változó, mint minden más is.
Ausztriában nem tudom, hogy működnek a dolgok, de takarítani tuti ott is úgy kell:)
Sok szerencsét mindenesetre és kitartást, ha erre adod a fejed, vagy a kényszer visz rá, nem leányálom ez sem;)
Köszönöm szépen a választ:) én a család miatt valamilyen közelebbi országot szeretnék (mondjuk Ausztriát:)
Azt megkérdezhetem, hogy Te melyik közvetítő cégtől vagy kint?
És a szobák takarítását hogyan szervezik?milyen időközönként kell porszívózni, ágyat húzni...stb??
És heti 5 vagy 6 napot dolgozol?
hirtelen csak ennyi kérdésem lenne még:DD
Igen, sejtettem, hogy az egész napos fizikai munka izmosabbá teszi majd az ember lányát:))
Sziasztok!
Köszönöm szépen a hszeket!Bocsánat, tényleg nem írtam,hogy külföldön hová is gondolom:)
Ausztria lenne a fő cél!és azt meg tudnátok mondani, hogy kb mennyi idő jut 1 szobára?és a szobalányoknak minden esetben kell segédmunkát végezni a konyhában?
Szia!
Szolgálhatok némi információval, mivel pár hónapja űzöm egy angliai szállodában ezt a tevékenységet.
Nálunk 8 órában megy a foglalkoztatás, munkaközvetítő cégen keresztül alkalmaznak minden takarítót. A napi limit 18 szoba, de bizi időszakban megkapjuk a 25-27 szobát is, amit mindenki saját tempójának megfelelően fejez be a nap folyamán. A túlóra röhejes, azért, mert az órabér felét sem kapjuk meg. Fizikailag megterhelő ugyan, de ha a jó oldalát nézzük, szép, formás izmokat növeszt az, aki kitartó és monotonitást jól tűrő :)
Lehet éppen nem ezekre voltál kíváncsi, de akkor kérdezz bátran rá arra, ami konkrétan érdekel ezzel kapcsolatban;)
Hogyan lehet kiszűrni manapság, hogy valóban szobalányt keresnek és nem csőbehúzás?
Pl. telefonos beszélgetés alapján lebeszéli vki a találkozót és mi van, ha kint melepetésként abszolút nem szobalányt, legalábbis nem szószerint keresnek?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni azoktól, akik szobalányként külföldön dolgoznak. Nekem még nincs ilyen jellegű tapasztalatom, és szeretném tudni, hogy miből áll egy szobalány napja? (ok, gondolom takarításból)de pl.: hogyan osztják be a munkát?hány órát kell dolgozni naponta?mire kell ügyelni munka közben....stb??Bármilyen infó érdekelne!!
Előre is köszönöm a segítséget!!!
További ajánlott fórumok:
- Ibis Styles Hotel a Liszt Ferenc reptér közelében, milyen a szobalány munka?
- Tirolban dolgozó szobalányok!
- Mennyi egy szobalány nettó fizetése 8 órában?
- Ausztriai munka tapasztalatok szobalányként
- Olyan embereket keresek, akik Ausztriában dolgoznak szobalányként/szobaasszony...
- Ausztriai szobalány munkáról van valakinek tapasztalata?