Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szívbillentyű csere fórum

Szívbillentyű csere (beszélgetős fórum)


1 2
31. meezyke (válaszként erre: 29. - Grtm)
nov. 11. 18:54
Ne hagyd magad..Jobbulást neked😊
okt. 8. 15:30
Sziasztok! Régen írt ide bárki is igazából ct előtt állok és erről szeretnék bővebb információ kapni.
29. grtm (válaszként erre: 28. - Meezyke)
aug. 30. 20:51
Köszönöm, hogy megosztottad. Örülök neki. Viszont ma a kardiológus úgy bánt velem, ahogy velem orvos még sohasem. Nem a szívsebészről beszélek. A kardiológus egy nagyon bizalmi ember. Én ide többet vissza nem megyek, másikat szeretnék.
28. meezyke (válaszként erre: 1. - Grtm)
aug. 27. 16:08

Sziasztok...


Nálunk páromnál van műbillentyű.Ráhúzódott a szívére az influenza mert nem feküdte ki.2013ban műtötték,már alig élt.Folyton beteg volt,magas,csillapíthatatlan láz,semmi immunrendszer.Megműtötték,azóta halk ketyegés hallatszik,mintha csak egy órát viselne.Makk egészséges,48 éves.Vérhigitót szed napi 1x de más semmi.Magnéziumot napi 1x és dolgozik,jön megy.Ha nem műtik meg anno,már nem élne.

27. grtm (válaszként erre: 26. - Rszendi)
aug. 17. 10:55

A góckutatás már emiatt van. Nekem tudták, hogy van szívzörejem, több orvos is megkérdezte, van-e valami tünet. Én: nincs. Azt mondták, akkor jól van így. Aggódom a nyirokcsomó meg a baktérium miatt.


Neked az a mázlid, ha egyáltalán lehet ebben a helyzetben ilyenről beszélni, hogy nem kellett műbillentyű. Az egy egész életes rabság, de jelentősen jobb bizonyos dolgoknál.


Szóval a folyamat elkezdődött, de a kórházi kardiológus mondja ki az igent.

26. rszendi (válaszként erre: 22. - Grtm)
aug. 17. 10:41

Lehet rosszúl értelmeztem, de akkor még semmi konkrétum nincs? Vagy a góckutatás már a műtét miatt lesz?


Én egy ájulásos rosszullét után tudtam meg,hogy gond van. Éjszaka elájultam és ezúttal elég nehezen tértem magamhoz. Nagyon rosszul éreztem magam, így nehezen, de meggyőzött a lányom, hogy kijöjjön az ügyelet. Az orvos rögtön közölte szívzörejem van,azonnal mentőt hív. Férjen külföldön dolgozott, én otthon 2 gyerekkel. Mondtam nem tudok bemenni. Győzködtük egymást, mire azt mondta, hogy jó, de amint felkelünk irány a sürgősségi...oké. Na a sürgősségit én sem úsztam meg negatív tapasztalatok nélkül. Eldurrantot véna, utána kiderül eltört a cső a vérrel, de ez még mind semmi volt, ahhoz amit az orvos mondott. Nem beszélt semmit a szívzörejről, én kérdeztem rá. Erre az volt a válasza:- Nem volt olyan jelentős, hogy foglalkozunk vele! Átküldött másik szakrendelésre, ahol csodálkoztak mit keresek ott és igenis hallható és jelentős a szívzörej. További vizsgálatok, ahol minden orvos megerősítette a zörejt. Ismerős által 2 napon belül bejutottam a kardiológiára, ahol kiderült pitvari sövény hiány 21mm. Irány Debrecen szívsebészet. Ott sima ultrahanggal is látták azt, amit Miskolcon nyelőcsöves ultrahanggal láttak csak biztosan. Lényeg, hogy operálni kell. Felmerült a kérdés, majd 35 évig hogy nem hallotta senki és nem vette észre senki a zörejt? Addig tudatlanul élten az életem lyukas szívvel.

Én elmondhatom tényleg, jobb a szívem, mint újkorában!

25. grtm (válaszként erre: 21. - Syria)
aug. 17. 09:51
Syria, vannak ilyen túlélő típusok, akiket majd úgy kell agyoncsapni, már bocsánat. A férjed tipikusan ilyen.
24. grtm (válaszként erre: 21. - Syria)
aug. 17. 09:38
Ja nem, írtad is.
23. grtm (válaszként erre: 21. - Syria)
aug. 17. 09:38

Ez nagyon szép történet. Ilyeneket a világ elé kéne tárni.

De a lebenyt nem a szív miatt kellett valójában kivenni, igaz?

22. grtm (válaszként erre: 20. - Rszendi)
aug. 17. 09:36

Úgy lesz, indul a góckeresés. 0,7 cm2-vel már nem lehet packázni. Elmondom mi a problémám. Februárban nagyon durva influenzám volt. Volt olyan kollégám, aki elájult. Félig lábon hordtam ki, de aztán kaptam antibiotikumot.


Nagyon sok beszéddel járó munkahelyem van, és május elején berekedtem. Csak júliusban tudtam elmenni orvoshoz. A gégész lelkiismeretesen tüdőgyógyászhoz küldött, aki a röntgenen lévő folt miatt felvetette a daganat és a tbc lehetőségét. Még véletlenül sem kommunikálta jól, teljesen kiborított. Több kiló fogyásnál tartok, ami rám fér, csak hát ne így. Ct, csak egy 3 mm-es göb, egy nagy nyirokcsomó a mellkasban belül, plusz szép nagy a tüdőverőér, ami miatt volt a folt.


Szabadságon van, elmentem a helyetteshez, aki 20x érzékeltette velem, hogy ő helyettes. A göb nem érdekes, a nagyobb szív igen, de én jó erőben vagyok, lehet, hogy csak az influenza húzódott rá, és szívizom gyulladása is lehet, de lehet billentyű. Kértem antibiotikumot, mert sárga váladék jön ki az orromból, nem akart adni, mert az enyhe köhögés szívtől is lehet. Igaz. Menjek ezzel vissza a gégészetre, ha azt akarom. A nyirokcsomót meg majd megnézik később, ct-vel. Menjek vissza, majd ha jön, az eredeti orvoshoz. Labor + kardiológus. Jól tettem, hogy benéztem hozzá, az eredeti orvostól félek.


A kardiológus szerint a szívtől van a kis köhögés, a sárga váladékot elfelejtettem mondani az egy órás vizsgálás alatt, de szerinte a nyirokcsomó is hibás, ki kell kapni, mert annak régóta vissza kellett volna húzódnia. A tüdőgyógyász szerint nem. Most itt a sárga váladék, a torokkaparászás és most már csak kissé rekedtes hang, és szeretnék végre antibiotikumot.


A Furosemidet pont a köhögés miatt kaptam, első nap nagyon sok víz jött ki belőlem, igaz a szakrendelőben nehezen tudtam mosdóhoz jutni, de második naptól teljesen normális a mennyiség. Megkönnyebbült viszont a szervezetem, szerintem egyébként jó részben vizes tipusú elhízó vagyok. Meg jó ez a szer a vérnyomás csökkentésére is, lazábbnak érzem az ereimet. Hátha a tüdőér is lazul. Nem tudom, ezt a 40 mg/napos adagot csak nagyon súlyos esetben szokták adni? Mert a patikus hölgy minden kérdésem nélkül, hogy ez csak egy kis adag.

21. syria (válaszként erre: 14. - Grtm)
aug. 17. 09:17
A férjem gyerekkora óta 4/5 tüdővel él, mert egy betegség miatt el kellett távolítani a bal oldali egyik lebenyt; alig élte túl. (Erről felnőtt korában röhögve úgy mesélt, hogy azért kellett kivenni a lebenyt, hogy elférjen a nagy szíve.) Az orvosa megmondta, hogy soha nem dohányozhat, nem ihat, és nem végezhet fizikai munkát. Ő mindhármat csinálta, ennek ellenére megérte a nyugdíjas kort. Idén április végére volt kiírva a műtét, de kérte, hogy halasszák el, mert el akar utazni Izraelbe, ahol május 14. nemzeti ünnep és ott akar lenni. Ennek hallatán égnek állt a hajam; bár sok éve nem élünk együtt. Júniusban megvolt a műtét, két billentyűt cseréltek ki. Több hetes rehabilitáció után pont úgy él, mint a műtét előtt.
20. rszendi (válaszként erre: 18. - Grtm)
aug. 16. 22:52

Ha szükséges túl kell esni rajta addig, amíg nincs sokkal nagyobb baj! Tudom nem könnyű előtte sem, a hullámzó az érzelmi állapot, átéltem, túléltem

(ébredés után ez volt az első gondolatom is...túléltem!)

19. grtm (válaszként erre: 17. - Rszendi)
aug. 16. 21:41
Nekem a jobb oldali tüdőverőér van kitágulva, nem kicsit.
18. grtm (válaszként erre: 17. - Rszendi)
aug. 16. 21:38
Köszönöm. Akkor talán én is megúszom, folyadék nálam nincs, bár kaptam Furosemidet. 50 vagyok, 19-én.
17. rszendi (válaszként erre: 16. - Grtm)
aug. 16. 21:35
Leszázalékolásról nem tudok nyilatkozni, otthon voltam még gyesen, 35 voltam akkor. Jobboldali szívfél meg volt nagyobbodva, folyadék volt a szívüregben, tehát már nem sokáig húztam volna. Azóta jobb, mint újkorában.
16. grtm (válaszként erre: 15. - Rszendi)
aug. 16. 20:03
És azt megkérdezhetem, hogy a tiedet időben műtötték? És mi igaz a leszázalékolásból?
15. rszendi (válaszként erre: 10. - Grtm)
aug. 16. 20:00

Nem a 2-3 hónapon túl, hanem azon belül írtam, tehát maga a felépülés időszakára. Sajnos nagyon nehéz meghúzni a határt, pl. hogy még mielőtt kifáradsz leülj, vagy az hogy sokkal kevesebbet bírsz eleinte, mint gondolnád.

Az első egyedül zuhanyzás, mintha maratont futottam volna le, 5 perc zuhanyzás, 15 perc holtfáradt szuszogás 😁

14. grtm (válaszként erre: 13. - Syria)
aug. 16. 19:00
Köszi. Az a baj, hogy már közepes méretű szívnagyobbodásom van. A férjednek időben operálták? Mennyi idő, míg dolgozni mehetett? Volt leszázalékolás?
13. syria (válaszként erre: 1. - Grtm)
aug. 16. 18:57
Nyugi, rutinműtét. A férjem pár hónapja esett át rajta. A sebészi munka után a legfontosabb a műtét utáni több hetes rehabilitáció, azt nagyon komolyan kell venni, nem fáklyásmenet, de jobb leszel, mint új korodban.
12. grtm (válaszként erre: 11. - Gizus58)
aug. 16. 18:47

És akkor a táppénz a kórházban az a fergeteges 50%...?


Szóval akkor, régen, ő is egy hetet volt kórházban, 1 hónap rehabilitáció, a többi otthon.


Nemrégiben egy olyan irományt találtam a neten, hogy ez alapesetben, normális menettel, nem jár leszázalékolással.

11. gizus58 (válaszként erre: 9. - Grtm)
aug. 16. 18:42
Nem dolgozhatott,de nem is tudott volna.Én ugy tudom,régen mindenkit leszázalékoltak 2 évre,akinek ilyen műtét volt.Ha tudott,mellette dolgozhatott.Most nem tudom hogy van ez.
10. grtm (válaszként erre: 7. - Rszendi)
aug. 16. 18:40
Tőled az a kérdésem, hogy a teljes, 2 vagy 3 hónapos felépülésen túl mi volt a rögös és fájdalmas?
9. grtm (válaszként erre: 6. - Gizus58)
aug. 16. 18:38

A kérdésem az, hogy 4 hónapig nem dolgozhatott? Mert amit nekem mondtak, az kb. 2 hónap.

És ugye normál esetben nincs leszázalékolás?

8. rszendi (válaszként erre: 7. - Rszendi)
aug. 16. 18:34

Hamarabb elküldtem...

Ha esetleg tudok segíteni kérdésben, akkor csak nyugodtan 😊

aug. 16. 18:32
Igaz nekem nem billentyű csere,hanem billentyű plasztika és lyukas szív miatt volt mellkas feltárásos szívműtétem, ezelőtt 6 évvel Debrecenben. Nem egy ligthos menet a gyógyulás, de ha muszáj, akkor menni kell. Debrecenről tényleg csak jót tudok mondani, úgy az orvosokról és a nővérekről is. Műtét után 1 hétig kellett kórházában lennem, utána 3 hét rehabilitáció ajánlott. Ez nálam kimaradt, de utólag látom, hogy nagyon szükséges lett volna. Már nem emlékszem meddig tartott a felépülés, de 2 vagy inkább 3 hónap biztosan. Persze az még nem a teljes felépülés. Hosszú az út,rögös és fajdalmas a felépülés
6. gizus58 (válaszként erre: 1. - Grtm)
aug. 16. 18:30
Nővéremnek cseréltek,műbillenytűt kapott alig volt 40 éves. Szigorú kontrollok mellett,jól működött neki 19 évig.A felépülése,mivel nyitott mellkasi műtét volt, kb 4 hónap volt.De sokáig fájt a csontja utána.Az életminősége sokat javult műtét után.Sajnos,más miatt nem él.
5. grtm (válaszként erre: 4. - Valakivagyok1984)
aug. 16. 15:25
Teljesen megértem anyukádat, én sem akarom. De agyilag felfogtam, hogy ha nem megyek, akkor mindenféleképpen rossz lesz, így meg adok esélyt magamnak. Azt megkérdezném, hogy a nagyid mennyi idő múlva épült fel a műtét után?
aug. 16. 13:55

Nekem a mamámnak kellet.kb 10ev volt a műtét,azóta is minden rendben volt a szivével.Sajnos más ok miatt 1éve meghalt,de a szive az jó volt.

Anyukámnak is meszesednek a billentyűk,neki is cserélni kellene,de sajnos nem akarja😔

3. grtm (válaszként erre: 2. - Netta4)
aug. 16. 13:08
Szia! Nekem az egész úgy ahogy van merő meszes, már csak 0.7 cm2 a rés. Elég gáz. Tartok is tőle, de azért jó a műtéti arány, és gondolom többségében az idősebbeknél probléma.
2. Netta4 (válaszként erre: 1. - Grtm)
aug. 16. 11:15

Szia, ez engem is érdekel, mert elképzelhető hogy cserés lesz az enyém is, egy Streptococcus fertőzés szövődménye

:( neked miért kell ?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook