Szerintetek van olyan munkakör, ami nem való valakinek? (beszélgetés)
Maradj titkárnő, de ne itt!
Ügyvédi irodánál, közjegyzői irodánál, végrehajtó irodánál!
Tudni kell folyamatos szöveget gyorsan, pontosan, szépen, hibátlanul gépelni, iktatás, stb. stb. Ezeket a tanfolyam megtanultad. Egy ilyen helyen a jó titkárnőt igenis megbecsülik nemcsak anyagilag, hanem emberileg is. Mert az ügyfelekkel való udvarias beszélés, a titoktartás, hasonlók... ezek sokszor fontosabbak, mint a teljesen hibátlan gépelés.
A helyedben meglehet, inkább ezen a váltáson gondolkodnék.
Pedig a logika kell. Nyilván be kell vágni az alapot, de jól alkalmazni, ideértve az adóoptimalizálást is már logika kell.
De emiatt ne aggódj, nálunk 9 könyvelő dolgozik, ebből 1 az akivel szeretek dolgozni, mert ha probléma van nem csak pislog rám üres tekintettel mint a többi hanem próbál gondolkozni is és nem csak azt hajtogatja hogy mit hogy nem lehet.
A logika már csak akkor jöhet elő, ha tudod a kötelező mérleg összefüggéseket, ha tudod, a számla számokat, stb. stb. mert ezeken alapul a napi munka.
De valóban egy robot, taposó malom. Ha nem szereted, akkor valóban nem szabad ebbe időt, energiát fektetned, mert egy idő után úgyis kiszállnál.
De: ha pl. szereted a nyelveket, és könnyen tanulsz, esetleg már tudsz is bizonyos fokon, akkor tanulhatsz fordítói szakon. Az is irodai munka, de egész biztosan sokkal változatosabb (gondolom én), mint a könyvelés. Ez csak egy ötlet, de mint lehetőség, érdemes elgondolkodnod rajta.
3-4 kollegina velem járt iskolába, nekik régen megvan a bizonyítvány. És ez a hozzájuk való viszonyítás is kicsinál.
Nem szabad magad lebecsülni.
Biztos van olyan ahol Te sokkal jobb vagy mint az említett 3-4 kollegina.
Csináld ezt amíg jólesik, de járj nyitott szemmel, egyszer majd betoppan az az életedbe amit még jobban fogsz akarni.
Az önmarcangolás sehová sem vezet.
Nézz csak a tükörbe, s rögtön meglátod magadban az értékeidet.-).
Klassz csaj vagy, az a lényeg.
Bocsi, de lehet, tényleg nem neked való.
Lehet vannak, akik élvezik, de a munka elég monoton tud lenni. Max a végeredmény, a sikeres tanácsadás, ügyfél elégedettség, ami szép benne.
Mi is csak azért csináljuk 20 éve, mert saját iroda.
Hű, megmosolyogtató amit írni fogok: irodában szerettem volna dolgozni. És ennyi. :D
Közgazdasági szakközépbe jártam, ott is érettségiztem. De bevallom nem érdekelt, kínlódtam. A matekkal meg kb. bukdácsoltam. A képleteket csak millió gyakorlás, bemagolás útján bírtam használni. A matek nagy gyengeségem volt.
Aztán a suli után 2 évig kereskedelmi szakmenedzsernek tanultam, el is végeztem. Hogy miért ezt? Mert a legjobb barátnőmmel kinéztük ezt a sulit, mondván "a kereskedelemben mindig lesz munka".
A suli után bolti eladó lettem, meg árufeltöltő, mert pályakezdőként sehova sem kellettem. Aztán jelentkeztem titkárnői munkákra. És itt kötöttem ki.
Eredetileg mi szerettél volna lenni ? gondolom, hogy nem az volt vágyaid netovábbja, hogy egy könyvelő irodában dolgozz- Totál meg tudlak érteni.Én a közgazdaságtant, számvitelt nagyon utáltam, elég könnyen tanulok, de az adótanácsadói tanf. anyagát is csak 1x tudtam végigolvasni ( a vizsgán szerencsém volt ). Persze a többség nem ilyen, sok - többnyire - nőt ismerek, akit érdekel és élvezi ezt a munkát, mint hoxa tagtársaink közül pl a Napsugár 8.
Váltsál, egy életen át nem csinálhatod azt, amit utálsz.
Vannak dolgok, amelyeket valóban be kell magolni, és nem árt, ha ezeket éjfélkor is hibátlanul el tudod mondani. (Kötelező mérleg összefüggések, a számlaosztályok, (eszköz-forrás). És vannak olyan számlaszámok, amelyeket nem árt fejből tudni.)
Ha ez megy, akkor már a sikeres munka nagyobb hányada csak a logikus gondolkodáson múlik.
:)
Én szeretem!
Nem tudom megkerülni ,,de minden rosszindulat nélkül,,,ez nem jel,,csak lehet hogy nem jó módszerrel tanulsz ,,vagy elsiklassz a lényeg felett,,és még sok más is lehet.
Nem baj ha elengeded,lesznek más lehetőségeid is.
Anyu 40 éven át volt főkönyvelő, én százalékot sem tudok gép nélkül számolni.
Keress más munkakört!
Egy könyvelői irodában dolgozom mint adminisztrátor. Szeretem ezt a munkát, de jelentősen kevesebb a fizetésem mint a könyvelőké. Pár éve neki ugrottam nagy lelkesen, hogy kitanulom én is. A suliba lelkesen jártam, figyeltem, jegyzeteltem. De a vizsga nem sikerült. Aztán a javító sem. Majd az azt követő javító sem. 4x vizsgáztam, de nem jutok el a szóbeliig, mert az írásbeliken elbukok. Szerintetek ez egy jel lehet, hogy nem nekem való ez a szakma és butaság erőltetni?
Légyszi ne írjátok, hogy "csak le kell ülni megtanulni" vagy "nekem bezzeg mindig minden 5*-os ötösre ment elsőre", vagy ehhez hasonlókat, mert nem ez a kérdés.
További ajánlott fórumok:
- Az megalázás, ha egy diplomásra olyan munkakört bíznak, amit előtte egy 8 általánost végzett feladata volt?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Havi jövedelmed, munkakörrel
- Mondjatok olyan munkaköröket, ami se nem ülő, se nem állómunka!!
- A biztosítóknál vannak olyanok akik nem vállalkozóként dolgoznak egy adott munkakörben hanem havi fix bért kapnak?
- Ismertek olyan oldalt vagy könyvet, ahol konkrét munkaköri leírások vannak részletesen leírva?