Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintetek létezik olyan, hogy valaki gonosznak születik? fórum

Szerintetek létezik olyan, hogy valaki gonosznak születik? (beszélgetős fórum)


1 2
okt. 4. 08:20
Szerintem ezen belül is 2 vállfaja van. Az egyik az erőszakos bűnelkövető, aki áthágja a szabályokat, bomlasztja a társadalmat és bűncselekményeket hajt végre. Az ilyenek ülnek börtönökben. A másik típus pedig látszólag betartja a törvényeket, ugyanakkor mégis szenved tőle a környezete. Mindig úgy csinálja a határátlépéseket, hogy az a jog keretein belül maradjon-így törvényileg nem is lehet megfogni. Azz gondolom ezek az emberek saját magukat is utálják, viszont egy dolgot még jobban utálnak-a többi embert.
okt. 4. 08:19
Igen.
okt. 4. 08:14
És vajon ha valakinek feltűnési viszketegsége van, az örökölt vagy az idők során alakult ki? 🤔
14. xochipilly (válaszként erre: 12. - Channa*)
okt. 4. 08:04
Nem csak a verésről van szó, sőt, a többségük kínosan ügyel a csili-vili látszatra. A látszat élteti őket, és a külvilág felől érkező csodálat. A szóban bántalmazás, a családtól és a barátoktól való elidegenítés, a zsarolás, az önbizalmad teljes lerombolása az amiben ezek a rohadékok igazán "jók". Amikor már teljesen tönkretették és kiszipolyozták az áldozatukat, másik után néznek. Mindezt bármilyen szintű lelkiismeretfurdalás nélkül, mert az és bármilyen emberi érzés hiányzik belőlük. Nekik az emberek csak eszközök, bábok a saját, alantas kis céljaik megvalósításához. Mindenkit kihasználnak és tönkretesznek.
13. timycat (válaszként erre: 12. - Channa*)
okt. 4. 07:58

Totál harmonikus, szerető családból is jöhet pszichopata.


Én egy nőt ismerek ilyet, azért van diagnózisa mert a családja törődő, odafigyelő család, és már gyerekként "fura" volt.

Amúgy az életben iszonyatosan jól boldogul, segíti az előrejutásban a betegsége. De ő nyíltan beszél róla, hogy mekkora fegyelem kell neki ahhoz, hogy "normális" életet éljen. Mondjuk 40 éves de hosszú kapcsolata nem volt.

12. Channa* (válaszként erre: 10. - Xochipilly)
okt. 4. 07:53

De, pontosan emiatt alakul ki.

Azt látja otthon, hogy az asszony verve jó.

.

okt. 4. 07:43
Egyébként nincs ilyen a személyes ismeretségi körömben.
10. xochipilly (válaszként erre: 1. - 289ed6915f)
okt. 4. 07:42
Persze, hogy van ilyen. Felnőttként nárcisztikusnak hívják őket. Többnyire férfiak. Annyira undorítóan gonoszak és kegyetlenek - kedvenc szórakozásuk a párjuk megalázása, tönkretététele - hogy EZ nem alakulhat ki semmilyen nem-nevelés vagy elcseszett gyerekkor hatására. Aki élt már nárcisztikus személlyel párkapcsolatban, tudja miről beszélek :(
okt. 4. 07:42
Létezik, de az pszichiátriai eset. Konyhanyelven rosszul van huzagolva az agya.
8. tien
okt. 4. 07:39

Igen.

Kutatások alapján két gonoszságért felelős gén létezik.CDH13 és a MAOA nevű gén.A legerőszakosabb büntettet elkövetők genetikai állományában fedezték fel.

okt. 4. 07:19

Biztos számít a genetika, de leginkább a nevelés hiánya miatt alakul ki.

A pszichopaták nem empatikusak, önzők, csalnak, hazudnak érzelmek nélkül, és ez utóbbi a pszichopaták legfontosabb tulajdonsága, azaz nincs érzelmük, nem tudják átérezni mások fájdalmát.

Ha egy gyerek olyan közegben nő fel, ahol pl. a szülők is ilyenek, akkor tuti, hogy ő maga is ilyen lesz.


Olyan nagy divat manapság magunkat antiszociálisnak nevezni, mert mindenki azt hiszi, hogy ez tök menő, közben meg, egyszerűen saját magát pszichopatának állítja be.


Ugye azt is tudjuk, hogy nem minden pszichopata lesz gyilkos? Ennek is több fokozata van.


A mai nem szólok rá a gyerekre, mert sérül a lelke, nem foglalkozok vele, mert inkább nyomkodom a telefont, megverem a tanárt, mert rászólt a gyerekre, mind oda vezetnek, hogy a gyereknek ez válik természetessé és ezt fogja követni. Nincs mit izgulni, majd jól megverem és vége van, sőt! előnyöm származik belőle!

Ha kell valami elveszem, ellopom. Kit érdekel, hogy azért a másik napokat dolgozott.

Főnök akarok lenne, mert nekem az jár, miért lenne probléma, ha ezért kicsinálok néhány embert, aki az utamban áll?

okt. 4. 07:17
nem
okt. 4. 03:49
minden létezik
okt. 4. 02:11
Elég jól eltársalogsz magaddal.
okt. 4. 01:57
Személyesen volt olyan kisgyerek a környezetetekben, akire azt mondtátok, hogy menthetetlen kategória, mert annyira rossz gyerek?
okt. 4. 01:52
De feltehetném úgy is a kérdést, esetleg szalonképesebb módon, hogy mennyi múlik a genetikán és nevelésen? Ha mondjuk egy gyerek nagyon rossz génekkel rendelkezik, akkor a nevelést dobhatjuk a sarokba? Én jómagam amondó vagyok, hogy az arány kb 80% genetika, 20% meg a neveléstől függ. Nagyságrendileg. Vagy jóindulattal 75-25 a genetika javára.
okt. 4. 01:44
Esetleg van a környezetetekben rossz gyerek? De nem ilyen kis apró csínyekre gondolok. Úgy értem: ti találkoztatok már pszichopata, esetleg szadista kisgyerekkel? Aki mondjuk már óvodásként is állatokat kínoz. Ez lehet felnőtt is, csak ugye gyerekek esetében kirívó, mert hát ők olyan ártatlanok, tartja a közvélekedés.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook