Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintetek létezik olyan, hogy valaki gonosznak születik? fórum

Szerintetek létezik olyan, hogy valaki gonosznak születik? (beszélgetős fórum)


1 2
okt. 4. 21:30
Az a nagy baj a mai világban, hogy minden majom és féllény tud szaporodni, de szakszerű kézikönyvet nem adtak hozzá.. (mármint a biztonságos szexhez, védekezéshez...) Kicsit erős megfogalmazás, de vállalom.
46. 289ed6915f (válaszként erre: 45. - Channa*)
okt. 4. 21:28
Lehet túloztam.. De joggal gondolhatják, hogy az a baba nem a nő és férfi közös akaratából született..
45. Channa* (válaszként erre: 41. - 289ed6915f)
okt. 4. 21:27

Nem, ez sem evidens!

A húgom is besikeredett gyerek, de épp úgy szerették a szüleink, ahogy minket.

A normálisék, nem utálják a gyereküket akkor sem, ha nem tervezett.

44. Channa* (válaszként erre: 14. - Xochipilly)
okt. 4. 21:18
Ők nem célokat akarnak megvalósítani, hanem nincs érzelmük, és azért csinálnak bármit, hátha éreznek valamit.
43. Angelique2 (válaszként erre: 41. - 289ed6915f)
okt. 4. 18:34
Lehet. Van, hogy spontán besikerül a gyerek és mégis örömmel fogadják, de van olyan is, hogy csak kényszerből tartják meg. Ismered Ferenczy dokitól a Nem kívánt gyermek és halálösztöne tanulmányt?
42. Gretaa (válaszként erre: 1. - 289ed6915f)
okt. 4. 18:22
Szerintem nincs olyan aki gyerekként gonosznak születik.Ahogy nő fel,valami úton,módon válik azzá.
okt. 4. 18:17
Mindenesetre lehet benne valami, hogy egy besikerült gyereket nem szeretnek annyira a szülei.. De a gyereknek se kötelező szeretni a szüleit, ha borzalmasak, szörnyetegek.. Lehet adott esetben jobb is, ha nem ismeri őket.
40. Angelique2 (válaszként erre: 39. - 289ed6915f)
okt. 4. 18:10
Szerintem ennek a kérdésnek kivesézése már nem a hoxa.hu tárgykörébe illik! Ha végigolvasod a fórumszabályzatot, akkor láthatod, hogy ez már nem ideillő téma.
okt. 4. 18:09
Illetve kérdés, hogy pl a bűnözők, tömeggyilkosok, vagy véreskezű népirtó diktátorok jó, hogy megszülettek?
38. Angelique2 (válaszként erre: 37. - 289ed6915f)
okt. 4. 17:57
Ha figyelmesen olvastad: el akarta, de már nem volt benne abban az időkeretben, hogy megszakíttathassa a terhességét.
37. 289ed6915f (válaszként erre: 36. - Angelique2)
okt. 4. 17:55
Breiviket is jobb lett volna, ha elveteti az anyja.. Most nézd, mi lett belőle, mit "ért el".
36. Angelique2 (válaszként erre: 34. - 289ed6915f)
okt. 4. 17:52

Nem erőszakból fogant. Anyuka feleségül vetette magát egy Megfelelően Magas Státuszú Személlyel, hogy diplomatáné nacsosasszony lehessen és övé legyen egy nagyon elit környéken lévő lakás haszonélvezeti joga.


Az erőszakból fogant, vagy spontán becsúszott gyerek kérdése eléggé off topik lenne itt, azt hiszem! Máshol megbeszélhetjük, ha szeretnéd, de inkább ne itt.


Te, nem gondolod, hogy ez kicsikét súlyos gondolat? Ha úgy gondolod, elvileg nem lenne vele gondod, ha anyukád elabortáltat (mármint nemcsak azért, mert ha ez történt volna, akkor most nem lennél itt a fórumon, de máshol sem...), ez véleményem szerint nagyon komoly problémát jelenthet. Nekem is akadtak ilyen, sőt még ilyenebb gondolataim, és ez tapasztalataim szerint nem vidám, a legkevésbé sem.

okt. 4. 17:50
Sőt, ha előre látom, mennyi sok gond és baj lesz velem felnőtt koromig bezárólag, illetve milyen életem lesz, az anyámat még bíztattam is volna az abortuszra, hogy inkább vetessen el engem...
34. 289ed6915f (válaszként erre: 30. - Angelique2)
okt. 4. 17:47
Egy szülőnek nem kötelező szeretni a gyerekét, ahogy egy gyerek se köteles szeretni a szüleit. Igen, el tudok képzelni ilyen élethelyzetet, az éler ugyanis elég szeszélyes tud lenni Ahogy azt is, hogy egy anya nem akarta a gyerekét. Csak úgy becsúszott. Miért kéne szeretnie? Tönkrement az élete, főleg ha a gyerek erőszakból fogant. Egy traumából lett a gyerek. Én például megbocsátottam volna anyámnak, ha elabortál engem, mert mindenki kerülhet nehéz helyzetbe, hogy nem akar gyereket, mondjuk szegény, vagy erőszak áldozata lett stb.. Az meg az ő döntése, mit kezd a saját testével. Néha ez a helyesEBB döntés..
33. Hattori (válaszként erre: 32. - Angelique2)
okt. 4. 17:46
OV
32. Angelique2 (válaszként erre: 31. - 289ed6915f)
okt. 4. 17:44

Én sem mentem fel. Nem tudom sajnálni a borzalmas gyerekkora miatt, ha erre gondolsz. Mindaz, amit ideírtam, nem mentség számára. Ha legalább egy kicsit is megbánta volna, amit leművelt... de nem, roppant büszke a "teljesítményére". Agybeteg :(


Magam részéről épp azért igyekszek nem bántani másokat, ha nem muszáj, mert tudom, milyen rohadt érzés az, ha bántanak, aláznak, semmibe vesznek, vagy csak azért figyelnek oda rám, hogy nevetségessé tehessenek. Nekem nem volna jó attól, ha másoknak lenne rossz miattam. Olyan megtörténik, hogy nem veszem észre magamat, és akaratlanul viselkedek rosszul - de hogy szánt szándékkal tegyek másoknak rosszat, és ezt még ki is magyarázzam, ilyen nincs.

31. 289ed6915f (válaszként erre: 30. - Angelique2)
okt. 4. 17:40
Na ne... Ez az ember tömegmészárlást hajtott végre. Ne mentsük már fel, erre nincs semmi mentség. Nekem sem volt fenékig tejfel a gyerekkorom, szóbeli bántásokat kaptam, de meg se fordult a fejemben, hogy másoknak ártsak. Előbb tennék kárt magamban. Ha nyomorult életem van, ahhoz a többi embernek semmi köze, akkor inkább vesszek én. Legalábbis szerintem.
okt. 4. 17:36

Nem egyértelmű.

Van olyan, hogy egyszerűen olyan szerencsétlen körülmények között fogan, olyan jeleket kap már egészen kiskorában, amelyekből kicsiként azt tanulja meg, hogy mások őt nem szeretik, akkor ő sem fog szeretni másokat, sőt.

Lásd Anders Behring Breivik, akit az anyja el akart vetetni, de sajnos már túl késő volt, kénytelen volt megszülni. Úgy érezte, hogy az a gyerek vele már az anyaméhben is ellenséges volt (hmmm, nem lehet, hogy csak a saját érzéseit vélte a még meg sem született gyerekében tükröződni?)

Egy pillanatig sem szerette azt a gyereket - bár néha úgy tett, mintha -, bántotta, alázta. A gyerek meg pofátlanul vigyorgott "anyuka" képébe, hogy "nem fájt!". A nő, benyomásaim szerint, betegesen sznob, klisék szerinti overt-narcisztikus lehetett. A fiának tehát volt honnan örökölni is a hajlamot, meg eltanulni is a hozzá illő magatartást. Aztán amikor olyan személyes sérelmek érték, amelyek feldolgozásához nem voltak elégséges eszközei (semmire nem vitte az életben, kimaradt a suliból, alkalmatlannak találták sorkatonai szolgálatra, nem tudott úgy meggazdagodni, ahogyan a sznobizmusa diktálta volna, és nem talált magának megfelelő, gyönyörű szép, de engedelmes, szerény, kisigényű Hamupipőke feleséget), akkor gyűlöletideológiákban vélt önigazolást találni a saját kudarcaira, és ezzel legitimizálta az őrült, értelmetlen, tömeggyilkos ámokfutását.

Én erről a személyről sem merném kijelenteni, még ilyen előzményekkel sem, hogy gonosznak "született". Sajnos van magyarázata annak, hogy ilyen lett és ezt művelte, de talán-talán, ha a gyámhatóság sikerrel elpereli az abnormális anyjától még kissrác korában, akkor esetleg nem egy beteg pszichéjű bűnözővé nőhetett volna fel. Soha nem tudhatjuk meg.

29. Titkoskert (válaszként erre: 27. - Napsugár8)
okt. 4. 16:21
Nem, nincs így, sajnos születhet rossz hajlamokkal, ami még persze nem látszik egy újszülöttön, ahogy az sem, hogy okos lesz, vagy buta, ha eleve nincs külső jegye még. Persze a környezet fokozhatja, vagy valamennyire elnyomhatja a veleszületett tulajdonságait.
28. tien (válaszként erre: 27. - Napsugár8)
okt. 4. 14:16

Ja,csecsemőként.


De az az ,, ártatlan " kisgyerek aki szemrebbenés nélkül tekeri ki a nyakát a macskának ,égeti el élve a kutyát az egy tündi-bündi ártatlanság.

Ne adj isten a saját testvérét öli meg ,mert egyszerűen nincs empátiája vagy benne van az a gén amiről az egyik hozzászólásomban írtam.

Kutatások támasztják alá,hogy igenis vannak gonosznak született egyének.

okt. 4. 14:05

gonosznak nem születik senki. Idővel válhat azzá, valamilyen körülmény hatására. Akár családi környezet, akár figyelem-, szeretet-hiány, bármi elviheti a gonoszság irányába.

De születéskor minden csecsemő ártatlan.

26. xochipilly (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
okt. 4. 13:42
Persze, hogy ilyen, de senki nem örül, ha rossz szándékú "barátok" tűnnek fel a gyereke közelében.
25. Epresturmix (válaszként erre: 24. - Xochipilly)
okt. 4. 13:09
Ilyen egy normális kamasz. Nem? Lázadó. Én a mai napig ilyen vagyok. Lázadó! 😃
24. xochipilly (válaszként erre: 23. - Epresturmix)
okt. 4. 12:30
Sajnos ez nagyon igaz, épp ezért kell szülőként mindig résen lenni, főleg ha kamasz gyereket nevelsz. Ott a barátok szava sajnos sokszor előrébb van mint a szülőké...
23. Epresturmix (válaszként erre: 22. - Csillagszem38)
okt. 4. 12:27
Van amelyik nem is akar figyelmet! Egyszerűen hajtja a kíváncsiság, viszi a társaság magával.
22. Csillagszem38 (válaszként erre: 20. - Kaffma)
okt. 4. 11:40
De ha jól neveled, eszébe sem jut ilyenekkel szóba állni! A rossz társaságba keveredés azért van, mert otthon nem kap kellő figyelmet a gyerek!!
okt. 4. 11:38
Nem.
20. kaffma (válaszként erre: 7. - Channa*)
okt. 4. 10:23

A nevelés hatása szerintem kérdéses, nem egy családot ismerek, ahol a 2 gyerek teljesen más mentalitásban, hozzáállásban, pedig pont ugyanúgy lettek nevelve, és még nem a mai korban, ahol a gyereknek mindent szabad.

Van olyan ismerősöm, már felnőttkorú gyerekekkel, ahol az egyik egy lezüllött narkós, a másik meg egy egyetemet végzett, a ranglista élén álló tök jó értékrenddel rendelkező férfi lett.

Szerintem sokkal fontosabb a nevelésnél, a társaság, amihez szegődik, mert jellemzően egy gyerek a beilleszkedésért olyat is megtesz, amit magától nem jutna eszébe...

19. Titkoskert (válaszként erre: 1. - 289ed6915f)
okt. 4. 08:39
Igen, létezik. Ezt már többen tudományosan bizonyították, főleg a kriminológia foglalkozik ezzel a kérdéssel.
18. xochipilly (válaszként erre: 17. - 289ed6915f)
okt. 4. 08:37
Az első típus a szociopata, a második a pszichopata. Szociopata válhat valakiből traumás gyerekkor, nagyfokú szeretetlenség hatására de a pszichopaták sajnos genetikailag selejtek. Pont ezért nem tudnak velük mit kezdeni a pszichiáterek sem. Mind a két típusból elég sokan ülnek börtönben (nem elegen) A pszichopata látszólag nagyon kedves, kellemes személyiség ("pszichopata báj") a szociopata meg se próbál kedves lenni a környezetével. A társadalmi norma meg úgy általában a többi ember egyiket se érdekli, csak az egyik tartja a látszatot, a másik nem.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook