Szerinted miért alakul annyi konfliktus, feszültség az emberek között az internetes fórumokon? (beszélgetés)
Nem csak te tapasztalod! Sok őrültekháza szökevény menekült szerte a világba, velem az élen! XDDD
Na de ma én is kifogtam egy "gyöngyszemet", akit a való életben is minimum felpofoznék annyira beképzelt!!!
Engem a durvaság, a szitkozódás, az agresszivitás és természetesen a borzalmas nyelvezet zavar.
Sokan nem tudják kultúráltan leírni a véleményüket.
Eltérő vélemény két vagy több ember között és ha nem tudja az egyik a másikat meggyőzni, kialakul a vita.
Másik meg, ha nagyon hevesen osztja az egyik a másikat a véleménye miatt - arc nélkül praktikusabb ugye azoknak, akik mindezt élőben nem merik megtenni szemtől szemben...
A jelenségnek van amúgy tudományos neve:
E-PENIS
a másiknak nem az arcát, csak a véleményét látod
egy véleménnyel könnyebb beszélgetni, könnyebb kioktatni, könnyebb elküldeni az édes anyukájába
mert sok esetben nem megy át a hangsúly, és ha pont valaki rossz passzban van, támadasnak vehet egy ártatlan megszólalást is.
én a barataimmal is eszrevettem h mikor neten beszelunk van oylan h osszekapunk valami, mert azt hiszem h mashogy modnja kozbe pedig semmi sincs.
Vagy csak én tapasztalom ezt (másokon is, magamon is) ? Hajlamosak vagyunk itt levezetni a feszültséget, ami ér minket a valós életben ?
És ez vajon más kultúrákban is így van ?
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Miért vagy most az interneten?
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Konfliktus kezelő fórum, feszültség levezetésre, félreértések tisztázására :)
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?