Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Nem ideges vagyok, hanem olyan mélyen bánt, hogy azt nem lehet leírni.
Az, hogy bánt valami, távol áll attól, hogy valaki ideges..
Akkor fejleszteni kell a képességet, hogy felismerjük az átverős embereket. Nem lehet emiatt másokra haragudni, akik semmi rosszat nem tesznek, csak emlékeztetnek téged valakire.
Ha a megérzéseidre hallgatsz, akkor fel fogod ismerni az átverős embereket.
Ja, az más.
Nem bízol senkiben, vagy csak nagyon - nagyon kevés emberben. Talán még magadban sem, ha ennyire mélyen magadra veszed.
Valami ilyesmire mondtam tegnap asszem, hogy nem érdemes ennyi mindenen idegeskedni. Teljesen felesleges. Mi lesz attól jobb, ha ideges vagy bármin is?
Valójában oda érdemes eljutnunk, hogy semmi se idegesítsen. Az a nyugalom záloga. :)
Ezután se tedd, példák sorozatát sorakoztattam fel, hogy mit tud okozni, ha valaki, aki ilyen, nem leülnek vele beszélgetni, és próbálni megérteni, hanem akár beszólni..
soha nem tudhatjuk valakiről, hogy mi van ott bent neki, mi történt vele, amitől olyan, amilyen..
bár most is vannak olyan dolgok, amikért magyarázkodom, és szólnak is érte sokan, hogy minek magyarázkodsz? - úgy érzem, amit az egyik embernek elnéznek egy munkahelyen pl... - magyarázkodás nélkül, mert nála szóra sem érdemes, a másiktól magyarázatot várnak mindenre..
Azért, mert valahol, valamikor a személyiségfejlődés korszakában átélt valami traumát, pl. lelki terror, vagy annyira nagyon rossz példát lát otthon, és még a genetikájában is ott van, mint nekem..
Viszont az, ha az illetőnek oda mondjuk, hogy sok vagy, vagy zavarsz, vagy amit én is megkaptam másoktól, hogy van-e valakinek nyugtatója, vagy füldugója, és ezek a rosszindulatú emberek voltak, akkor olyan mértékben taposol bele az illetőnek a lelki világába, hogy képes összeomlani, és még mélyebbre zuhanni.
Ezért kell átgondolni, és esetleg egy hosszú beszélgetésbe kezdeni vele, hogy vajon mi az oka? - Hol keressem az okát? Mennyire mélyen rejtőzik a probléma gyökere?
Időt kell rá szánni, és hosszasan, nyugodt légkörben beszélgetni vele, az ezerszer többet segít, mint oda mondani, hogy...
Az én lelki világomat is taposták sokan, volt olyan hely, ahol ki is közösítettek, és úgy éreztem, senki nem ért meg, volt, ahol utáltak, és amikor beosztottak egymás mellé minket 16h-ban, akkor azt mondta a nap végén, hogy ne haragudj, hogy bántottalak, most kellemesen csalódtam benned, és már értem, hogy miért van az, ami..
Ez sokkal többet ér, mint valakit esetleg csesztetni, vagy mint kirúgatni, ha valahol annyira rosszindulatúak vannak, és azt sem venni figyelembe, hogy szerencsétlen is pénzből él, és ha elveszem tőle a munkáját, akkor miből fog megélni, sokkal nagyobb trauma éri ezzel..
Akinek az előző generációban rejlik a probléma, azt nem biztos, hogy meg lehet változtatni, vagy legalábbis csak hosszú távon. Én szakember segítségét kértem..
nem mondom, hogy nem bánt néha engem is, amikor annyira beszélni akarok, és a rosszindulatot tapasztalom meg ismét, de már megpróbálom utána nem foglalkozni az illetővel.
Nálam olyan blokk alakult ki sajnos, hogy aki egyszer bánt, azt örökre elásom, és az életben nem vagyok képes megbocsájtani.
Azok, akik bántottak, nem tudják, hogy mit tudnak vele okozni..
Ezt csak érdeklődés szinten kérdezem:
Miért jó az, ha valaki több névvel írogat valahová, és megtéveszt vele másokat? Pl. azt is, aki a másik névvel kommunikál, tudom a nevét is, aztán jön egy másik névvel, és nem tudom, hogy ő - ő..
Jól mondod, néha már saját magának is sok lehet, mert amikor mindenki csöndben van és csak beszél, beszél, akkor felteszi a nagy költői kérdést felém: sok vagyok mára, ugye Honey (vagyis itt a saját nevemet mondja :)))
Na ilyenkor mondtam már neki (őszintén, teljesen nyugodtan) hogy: igen... ezután egész nap azt kellett hallgatnom, hogy nem beszél mert biztos idegesít engem.
Ha meg próbálom "kiiktatni", vagyis nem figyelek rá, elvagyok a saját kis világomban, akkor meg: "most haragszol?"
Nem egyszerű úgy érzem...
Edi'e az ikertestvérem:)
Ja nem, az Solair:))))