Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
mindig van új előírás, szabvány ---persze jobb helyeken ezek támogatásból ( adófizetői pénzből megvalósulnak) rossz helyeken meg csak hitelből :-) na kb ilyen a szabadverseny :-)
Persze, mert a profitját lefölözi a bank, így egyértelmű, hogy nincs miből további fejlesztéseket szponzorálni, hacsak nem újabb hitelfelvétellel...de ezt már nem versenynek hívják...22-es csapdája...
azért találnak ki nagyobb ketrecet hogy azokban az országokban ahol nincs elég pénz ott kötelezzék őket fejlesztésre-- hitelfelvétel--beszorítós kitolósdi.. amig hitelből fejleszt nem képest versenyezni
Csak azért szerintem nem találnak ki nagyobb ketrecet, hogy az majd jó lesz annak aki eladja. Ilyen erővel kitalálhatnának kisebbet is, mert azzal a válaszfalgyártók járnának jól.
tyúketrec példa ?? dupla hely ... sreszesebb tyúk magasabb tojásár ..pl
Azt mondod, hogy ahol ügyelnek az állatok jobb tartására, csak azért van, mert ahhoz meg kell venni sok gépet és az anyagilag jó valakinek?
pár 10 % os húsár drágulást megérne, hogy jobban aludjanak az állatvédők ..áááá csak nyugati termelői piacvédelem meg gépsor eladás van a nagy állatvédelemben.
Így most jó is, mert a kapcsolatok, és a kapcsolatépítés miatt fontos nekem a könyvtár..
Tegnap nem volt rá lehetőségem.. ma igen, ma rákérdeztem..
Látod, ha ezt hamarabb megérdeklődöd, akkor kihagyhattál volna az életedből egy csomó felesleges stresszt, és bánatot.
Ma megkérdeztem a könyvtárban az egyik köz-foglalkoztatott kolléganőt, aki maradhatott, hogy hogy is van ez most, mikor tudták meg, hogy maradhatnak fizetős munkára, stb...
Azt mondta, hogy utolsó nap közölték velük, hogy maradhatnak, és csak 3-an, és plusz egy személyt vettek még fel közmunkára, aki régi-új..
Állítólag nem személyhez kötött volt, hogy ki maradhat, hanem a foglalkozáshoz kapcsolódóan..
Azok jártak jól, akik az admin.irodában vannak..
De ott senki sem szeret lenni, ott én sem bírtam volna ki, mert azon a helyen a két állandó idősebb hölgy miatt, az egyik most ment nyugdíjba, fagyos a légkör.. Jobb nekem a másik irodában, bár erre a munkakörre nem adtak folytatást...
Lényeg az, hogy nem személyhez kötődött, hanem munkakörhöz, hogy melyik munkakört fizetik tovább, és melyiket nem..
Nem is akarom tovább firtatni, mert nem hiányzik, hogy valaki ott elkezdjen kavarni, és máshogy jusson vissza az igazgató fülébe, és abból jó nem sülne ki..
Ha ez igaz, ahogy a kolléganő előadta, akkor az igazgatóval kapcsolatban tegnap tévedtem..
Sziasztok!
Hát ez tényleg az, én nem is bírom az ilyet olvasni.. a szívem szakad meg akár az állatok agyoncsapásától, de hát valakinek azt is el kell végezni, hisz a húsra van igény világszerte..
Ami azt illeti, mivel minden vallás érdekel, még anno.. a facen beléptem egy csomó keleti vallás csoportjába tanulmányozni őket, és az afrikai csoportban láttam olyat, akik ott élnek kint, hogy olyan képet raktak fel, ahol krokodilt nyúznak meg.. Nem óriásit, hisz azt ki tudja megfogni, hanem egy egész kis testűt..
Ott a szegények azt is megeszik.. Állítólag jó a húsa.. Vannak abban a csoportban nem csak ott élő magyarok, hanem olyanok is, akik magyar szülőtől születtek oda.. ők is írták ezt..
Sziasztok!:)Lélekemelő téma:)
Én is utána néztem :) Ne akard tudni :)
A következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak:
"A szarvasmarha levágásának hagyományos módja a taglózás (15. ábra). Az állat szarvára kötött kötéllel a fejét leszorították, és hosszú nyelű vasbunkóval: taglóval, búbosfejszével a szarva közé csaptak. Jó vágásnak tartották, ha egy ütésre elesett az állat. A letaglózott marha nyaki főütőerét késsel átvágták, hogy a vére elfolyjon. "
Szerintem erre törvények vannak, hogy hogyan lehet :(
A letaglózás volt régen a bevett módszer. most nem tudom mi a hivatalosan elfogadott :(
Tehát van aránylag elfogadható módszer birka, kecske, marha, ló leölésre. Meg arra is hogy ne rettegje végig az oda vezető utat. Nem is értem ,miért nem alapigény ez minden egyes helyen ,ahol állatok leölésével, szállításával foglalkoznak.
Én is láttam, valami külföldi országban úgy ölik le a marhát, hogy szinte meg se nyikkan. Meg van ahol árammal ölik meg, hogy ráhajtják egy olyan területre. Magyarországon az egy hentestől hallottam, hogy a homlokába nagy szöget lőnek. Ha sikerül állítólag azonnal eszméletlen, de ha túl kemény a csontja (főleg bikáknál fordul elő), akkor nem viszi a szögbelövő.
Ja, én is eszek pl. étteremben marhát :) Ez van.
Egyébként a legtöbb állatban is van ilyen betegség...még a macskában is :)
De mivel prionok terjesztik, azok meg jelenleg olyan szinten vannak, mint régen a vírusok, hogy tudták, hogy vannak, de kimutatni csak akkor tudták, amikor már megfelelő mikroszkópok voltak....ez van :))) Jelenleg tudjuk, hogy vannak, de nem tudjuk kimutatni :D
Persze!
Volt már itt erről szó. És akkor ajánlottam egy filmet, ami egy autista nőről szól, aki a megtervezte azt a vágóhidat, ahol nem stresszelnek a marhák az oda vezető úton etc.etc. Alkalmazzák is nagyon sok helyen. De van egy olyan kósza érzésem, hogy pl. Magyarországon sehol :(((
Én is a tojásokat csodáltam a tyúk belsejében.
A kergemerhakór engem is idegesít, de még így is megeszem vendégségben a tatár bifsztet ,annak nem tudok ellenállni. Amúgy nekem is az a nézetem, hogy nem tehetünk arról, hogy nem kecskének születtünk, így nem vagyunk el salátán, füvön. De a vágóhidi meg a tartás közbeni szadit tényleg meg kellene szüntetni valahogy.
Az én is :D Kerestük mindig a kistojásokat, az volt a csemege :)
Nagyapa disznóinak is volt neve. Amúgy nagyon szerettem etetni a tyúkokat, gyakran "főztem nekik" ,ami abból állt, hogy valamilyen homokozó formába többféle füvet szedtem és utána megették. De amikor nagyi vagy dédi levágta, boldogan turkáltam bennük és tanulmányoztam a belsejüket.
Hasonló :D
Szeretem a csirkét, a pulykát, a kacsát, a sertést.
A halat. Ezek az alapok. De jöhet a többi is.
A marha az egyik legegészségesebb....csak ne olvastam volna a kergemarhakórról, és az azt terjesztő prionokról a könyvet :)))))
Az én édesanyám meg elnevezte a malackákat, és még játszott is velük, és mi mindig is beszélgettünk az állatokkal. De ha ott volt az idő, akkor bizony le kellett őket vágni. Kiskoromban neveltük a pipikéket, és nekem is meg a bátyámnak is mindig volt "saját" amit még csibe korában kiválasztottunk. Annyi kedvezmény volt, hogy azokat vágtuk le utoljára. És lehet, hogy kegyetlennek hangzik (bár szerintem nem az) de ez volt a természetes. De az is biztos, hogy kaptam volna egy jó nagy verést, ha eszembe jutott volna kínozni őket. Még jó, hogy soha ilyen gondolatom nem volt :) És ez az ami számít, szerintem.
És milyet szoktál enni? Nálam a kedvenc a pulyka, de rakott dolgokba ,ami darált, abból sertést szoktam venni.
A nagyapám nem tudott ott lenni amikor a disznóit levágták. Nem is csodálom, mert hallottam, hogy beszél hozzájuk miközben etette vagy takarította őket.
Én paleozom, amire ugye azt szokták mondani a nagyon hozzáértő "okosok", hogy húst hússal :D Pedig dehogy :D Én például négy napja nem ettem húst, most nem kívánom :D de nyilván hamarosan fogok :)
További ajánlott fórumok: