Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Akkó lehet, hogy gondok vannak:)))
Ő pont az, akire érdemes nagyon odafigyelni. Ha az ember jót szeretne magának:)
Dr. Phil múltkor mondott egy nagyon okosat. Az határozza meg, hogy milyen szülői munkát végeztünk, hogy a gyerekünk boldognak élte-e meg a gyerekkorát.
Az lenne a kötelességünk, hogy ezt biztosítsuk számára, mert akkor szeretni fogja magát és a világot, ezzel együtt másokat is.
Nem idegellek föl. Te elmondtad a te verziódat én meg az enyémet. Ahogy elnéztem, egy ideig meg el is beszéltünk egymás mellett.
Ha nem voltál saját bevallásod szerint minta anya, akkor meg nem baj, ha más módszerekről is beszélünk:)
Nem az a lényeg, hogy ki hogy csinálta, szinte minden gyerek felnő így vagy úgy. A kérdés az, mivel adunk és mivel nem számukra. Attól még fel fognak nőni, nem ez a mérce.
A kannibálok örülhetnek!:))))
Már csak tálalni kell!
Na akkor itt beszéltünk el egymás mellett. Nem azt mondtam, hogy azt kell tenni, amit a gyerek akar, hanem ami neki a legjobb. Ez a kettő sokszor nem azonos. Ezért is mondtam, hogy keményen függ az életkórtól, hogy miről beszélünk.
A te példád esetén a gyerek érdeke, hogy megtanulja, hogy nem csak az ő igényei léteznek. De ezt korábban nem értené, tehát ott más a gyerek érdeke.
"Hülye gyerek!"
" Te szültél!"
Bang! Bevágódik az ajtó!
És hol lenne az egyensúly?:
Én vagyok a szülőd és megpróbáltam megtenni minden tőlem telhetőt, de biztos, hogy hibáztam is, ezt sajnálom, ha ezzel fájdalmat okoztam.
Gyerek: Köszönöm, amit tőled kaptam, annyit adtál, amennyire képes voltál, a többit megszerzem magamnak.
Eigen.
A válasz meg:nem én kértem, hogy megszülj:)
Az "ego", az nem enged mást mondani!:))))
Én szuper vagyok, csak jól csinálhatom! Ki az aki bírálni mer? Legyen akár a saját gyerekem! ...És jön a szöveg: Én neveltelek föl, én ápoltalak mikor beteg voltál...stb. stb.