Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Na Zizi, azért ennél egy kicsit kevésbé tömör választ vártam volna tőled!!!!
:O)
Vigyázz, nehogy korán ítéld meg. Ismerd meg jobban, még bármi kiderülhet.
:O)))
Sziasztok!
Azt majd megköszi, a ez energia cuccban.
Viccen belül: tényleg lenne kedvünk egy szeméyes valahogyan találkozóhoz?
Ti már gondolom találkoztatok így.
(Te kiket láttál már személyesen az alábbiakból:
- Fata
- Grass
- Ubongo *
- TŰZ-SÁRKÁNY
- malebolgia *
Hú, ha kihagytam valakit, akkor ő is.
(akit csillaggal jelöltem, azoknak tudod esetleg a név jelentésüket?)
Szóval nem hagyod veszni a prezit .... :o))))))))
Helyes!
Oké, én meg majd pótolom az energetikai védelem témájában elmaradtakat ..... :o))
Köszi, hogy leírtad. Most mennem kell, de majd még írnék neked arra, amit írtál. Ha van kedved majd nézd meg később.
Sziasztok!
Ahogyan most élek ez csak saját magamnak köszönhetem,ha visszavezetem azokra a dolgokra amiket megtettem és amiket nem ez egyértelműen kirajzolódik számomra.
Boldog vagyok?:törekszem rá,A saját gátjaim akadályoznak csak(reális álmoknál,nem hiszem hogy az embert csalódás érheti)40-60 a boldogtalanság javára
Én nem hiszem hogy a legtöbb ember boldogtalan.Csak egy tökéletes ember lehetne 100%-ban boldog,no ilyen ember szerintem nincs a földön.Mert az már nem a föld lenne,bár itt is van olyan hogyha a szűkebb környezetét nézi az ember lehet nagyon boldog mert olyan a családja,de ha a nagyvilágot nézzük akkor már nem,mert ha az ember egy kicsit is érzékeny ezekre be kell látni hogy onnan áradhat felé rendesen a rossz amitől,én például már eleve nem érzem jól magam teljesen.
az utolsó kérdésed...nagyon nehéz,én egy egyszerű ember vagyok,no szóval lehetne válaszolni rá egy nem tudommal...Ha vallásos lennék tudnám rá a választ
Neked hogy működik az életed ezzel a felfogással?
Boldog vagy? (ha esetleg %-ban ki tudnád fejezni, hogy mennyi a boldogságérzés és mennyi a szomorúság (csak azt ne mond, hogy %-ban nem lehet, mert kb. lehet)
Szerinted miért van az, hogy néhány ember boldog a legtöbb pedig boldogtalan?
Miért van az, hogy néhány emberrel rengeteg rossz dolog történik?
Hogy miért élek én? Szerintem én voltam az az egyedüli szerencsés akinek sikerült megtermékenyülnie az anyaméhben,tehát különleges vagyok mint minden ember aki a világra jöhetett,talán én voltam a legerősebb(addig).Ezt lehetne akár isteni szerencsének is mondani(ezt a 9 hónapot),vagy véletlennek is akár.
Azt gondolom egy kicsinek lehet adni nagyon-nagyon egyszerű(banális) válaszokat mert egy ideig avval is elégedett lesz.Sokszor csak akkor jut eszükbe ez ha valamilyen formában kapcsolatba kerülnek a halállal.Elpusztul egy kis állatka pl.Van körülöttem kisgyerek.
Mindenképpen a jóra kell törekedni,de életünk folyamán valamilyen formában mindig megbántunk másokat.
Dolgokat megtenni meg azért kell mert a jelenben élünk és ott abban a pillanatban kell jól érezni magunkat.
A halál meg úgyis eljön,mert el kell jönnie,mi értelme lenne az öröklétnek.
Akkor te mit gondolsz?
Miért élsz itt a földön?
Csak úgy? Vagy mindeggy?
Van valami meggyőződésed, amit pl. a gyerekednek mondanál, ha megkérdezné? Hogy miért él az ember?
Miért érdemes dolgokat megtenni? Miért tegyek inkább jót, mint rosszat, ha igaziból a végén úgyis meghalok?
Biológia: Nos én mint hozzá nem értő csak azt mondhatom hogy lehet csak véletlenül sikerültünk,bár erre persze sokan mondják véletlenek nincsenek.De ebből a kérdésből is jön a következő.
Vallás:Lehet hogy van valaki aki megteremtette a világot és benne minket? Lehet.Ha vallásos lennék el is hinném DE amikor "imádkozok", magamhoz "imádkozom",én azt gondolom hogy (isten )én vagyok,:én segítem magam,töltöm fel magam erővel,bátorsággal stb.
Az élet meg azért egyedülálló jóval rosszal mert csak egyszer van,és csak rövid ideig. Lehet hinni mindenben ha evvel az embereknek könnyebb eviselni a halál gondolatát.
De erre nem lehet röviden válaszolni mivel annyira szerteágazó.
Azon a véleményen vagyok hogy az agyunk befolyásol minket,annyira nem ismerjük,és ki tudja mire képes...
Az élet értelme az élet?
Ez mit jelent?
Miért születtünk meg szerinted?
Biológia? Vagy van egy magasabb értelme?
Ez a kérdés.
Sziasztok!
Ez egy egyszerű kérdés.
Viszont az nem igaz hogy a rosszat csak mi okozhatjuk magunknak.Csak a jóléti társadalmakban élő emberek gondolhatják ezt így.Egy példa csak Afrika(bár erős)ha egy fiatal lányt megerőszakolnak katonák erről is ő tehet?Az élet értelme egyszerűen csak az ÉLET semmi más.
Úgyhogy fogok indítani új kérdést, amit jeleztem már neked.
Remélem, majd oda is átjöttök egy páran, mert érdekelni fog a véleményetek.
Amúgy egy találkozót azért meg kellene szervezni.
Ubongo pártollak benne. Ha tudok ebben valamit tenni szóljatok. (ha egy-két napig nem szóltok, akkor önállósítom magam és kitalálok rá egy megoldási tervet) :O))))
Zizi, úgy tűnik, hogy vége a fórumnak. Ennyi volt benne.
Szép volt, jó volt ennyi.
Joccakát.
Inkább rákérdezek, hogy jól értettem-e. A sex?
(Boccs, ha tök félre értettem, de már én is észrevettem, hogy a linkelt dolgokból néha nagyon mellélövök.)
Sziasztok!
Zizi, nagyon tetszettek a hozzászólásaid nekem!
Ubongó döntött!
Remélem azért még írni fog, mégha úgyis érzi, hogy ragozzuk az "ugyanazt".
Amit május1 írt:
"mindenkinek van küldetése, csak meg kell találni őket. . . a célokat. . . én pl segítek embereknek nekem most ez a minden. . . . . és ettől vagyok boldog."
Ezzel nagyon egyetértek!!!!
Bizony.
Én is erre jöttem rá.
(remélem most mondhattam, hogy rájöttem és nem kellett volna szakirodalmat idéznem :O))) )
Minden napnak meg kell keresni az értelmét.....jó élni és kész.
Nincs olyan, hogy értelmetlen élet...mindenkinek van küldetése, csak meg kell találni őket...a célokat...én pl segítek embereknek nekem most ez a minden.....és ettől vagyok boldog......