Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Hát akkor ne is akarj senkit meggyőzni, hogy másképp kellene érvelnie. Légy következetes és sziklaszilárd :)))
Ne célozgass. :)
Engem aztán nem zavar:))
Téged zavar,hogy én úgy gondolom,hogy csak hited van és nem tudásod:))
Én azt nem értem, hogy miért akarsz engem a hit szavadról meggyőzni.
Az, hogy pökhendinek tartassz, az meg nem izgat fel :)))
Megszoktam már a 200 jelződet :))
Érdekes, hogy ennyire zavar, hogy mit hogyan csinálok. Gondolkoztál már ezen? :)))
Érdekes lenne rájönni az okára. :)))
Ki kötözködik,hol,mikor??:)))
Én nem vettem észre:)
Te meg olvass úgy mint egy 5.-es,és értelmezd az olvasottakat.:)))
Nem a reinkarnáció a vita tárgya.
És a lófaszért sem akarom meggyőzni ,hogy van-e vagy nincs.
Én ugyanúgy tudok a reinkarnációról,a vallásokról,a világról mint te,csak nem hiszek benne,ennyi a különbség.
Te hiszed,de cseppet sem biztos ,hogy jól tudod,hogy mi az igazság.
Lehet ghfveuzjgdjf már kimondta az igazságot,csak épp elsiklottunk felette,ki tudja?
Épp ezért szerintem igazán pökhendi hozzáállás az,ha valaki kizárólagosan tudni vél olyan dolgokat,amikről nem lehet tudomása.
Az erős ,magabiztos hit,még nem tudás.
Nem igazán értem,miért van bajod a hit fogalmával?Mintha evvel ledegradálnám a hitedet,úgy beszélsz?!
Pedig nem .
A hit sokkal többre képes egy ember életében,mint a tudás.
Értem. Azért írtam ki ezt a fórumot, hogy beszéljünk róla :O)
Hát ez megy, de sok a kötözködés, ez tény. :)
ervelni lehet, de itt mindenki csak kotozkodik!
elozo hozzaszolasomat erted, ha benne vagy a lelek mely bugyraiban..:)
Arra van a fórum, többek közt, hogy érveljünk.
Nem arra, hogy rábólogassunk minden ökörségre :)
Már mondtam, hogy akkor te csináld így.
Látom addig nem nyugszol, ameddig nem lesz igazad.
Pedig nem lesz :))))
Nem tudsz valamit és inkább velem kötekszel.
Van reinkarnáció és te ezt még nem tudod. Te dolgod. Nekem nem fáj, ha kevesebbet tudsz a világról :)
Egy csomó mindennek utána lehet nézni,el lehet olvasni,és lehet hinni benne,attól még nem válik igazzá,csak a te szubjektív igazaddá.
Sem te ,sem más NEM TUD SEMMIT a halálról,pláne az azután következőkről konkrétan,ténylegesen.
Anyám,Einstein,Jézus...stb már tud,de nincs senki közülük,aki elmondja.
Ha meglátogatnak ,majd akkor nem csak hitem lesz a túlvilági életről,hanem tapasztalásom,és ezáltal tudásom,addig,csak hitem lehet.
Pont olyan bizonyítékok vannak, mint a földre. De sok minden van, amit elhittél, mert mondták. A reinkarnációt nem kutattad én meg nem szeretném neked bebizonyítani, mert nekem fárasztó olyan embereknek bizonygatni, akiknek csak az a fontos, hogy kötekedjenek. Ha érdekelne, utána tudnál nézni.
Én tudom, de te azt hiszel, amit csak akarsz.
Látod, nem erőltetem rád. Higgy, amiben szeretnél.
:)))
Doki,hozz olyan példát,amiről szó van,de azt nem mersz vagy nem tudsz sajna.
Ezt a fórumot,és más ezós,vagy szellemi beszélgetős fórumot csupán szubjektív vélemények,érzések,gondolatok,hitek alkotják.Ez így van rendjén,és nem is értem miért ágálsz ez ellen?:))
Ha a földről vitáznánk ,akkor sok konkrét,valós bizonyítékot mondhatnék ,miért is gömbölyű.Ott mondhatod,hogy TUDOD,hogy a föld gömbölyű,és nem csak hiszed.
De hogy van reinkarnáció,arra milyen bizonyítékaid vannak?
Az számomra nem bizonyíték,hogy valaki egyszer kitalálta,én meg elolvastam,na bumm,akkor már létezik is....ugyan már!:))
Hihetek benne,de nem tudhatom.
Szóval ha te nem repülted körbe a földet akkor nem tudhatod hogy gömbölyű-e. Ez csak egy szubjektív tudás.
Hogy meghalunk egyszer, ez is csak szubjketív tudás lehet, hiszen te még nem élted meg.
Biztos, hogy ragaszkodsz ehhez az elmélethez? :)))
Sajna nem találtam a tapasztalat definícióját,de olvastam egy érdekes dolgot,amiről az jutott eszembe,hogy a megélt tapasztalatok,azok az objektív tényleges tapasztalatok,vagyis a tudás.
Ha nem éled meg akkor csupán szubjektív megítélésed alapján,csak szubjektív tudássá válhat.
Szóval nevezheted tudásnak,de csak szubjektív lesz,nem mindenkire ,és örök érvényű tudás,törvényszerűség.
:O)))
Tapasztalat is, de te a tapasztalatot csak saját magad által megéltnek hiszed.
Hidd. Én meg tudom :)
Ne hagyd le a "TAPASZTALATOKBÓL"-t drága,mert fontos momentum a deffinícióban!:))))
Csak hited van ez ügyben,mint bárkinek,fogadd el!:))
" összefüggések tudatos felismerésével szerzett információ."
Itt!
Ez alapján tudás drága, Törődj bele :)))
Hol itt az ellentmondás?:))
Sehol:)
Reinkarnáció,karma,kereszténység,lélek,szellem,6.érzék,még a hitetlenség is hit.
Jó, akkor hagyjuk. Megint nem látod hogy ellentmondásba keveredtél.
Ahogy mondtam, nekem ez tudásnak számít, te meg hívd , ahogyan szeretnéd :)
Már miért ne javítsalak ki?:))
Sem tapasztalatod,sem tanulás útján szerzett információd nem lehet,mert ezek nem tények,csupán más emberek lejegyzett tapasztalatai.
Számukra tudás,számodra csak hit,mert hiszel nekik,hogy így van.
Én úgy gondolom,külön kell választani,különben emberi kimatekozás lesz a vége,elmeszülemény,ahol a logika,az igazságérzet és egyebek dominálnak.
Így jöttek létre a vallások,a különböző hitrendszerek,szerintem.
Az emberekbe mindig is élt a vágy,hogy megértsék,hogy megtudják mi lesz akkor ,ha már nem lesznek,egyszerűen szükségük van a hitre,hogy ne féljenek a haláltól,szükségük van egyfajta bizonyosságra,irányra,jó tanácsokra,vezetésre,hogy úgy érezhessék,jól csinálják az életüket.
De az,hogy a félelmeiket,az örömüket,a különböző érzelmeiket szavakba,vallásokba,és egyebekbe formálták,még nem válik valósággá,igazzá,csupán hitté válik,irányvonallá,egyfajta úttá számukra.
"A teoretikus TUDÁS tanulás során, vagy a tapasztalatokból összefüggések tudatos felismerésével szerzett információ."
Akkor többet ne javíts ki! :)) Most már te is láthatod hogy miért hívom tudásnak :))
A HIT fogalma alatt vallásos értelemben a hitnek azt a jelentését, fogalmát, formáját nevezzük, amikor valaki egy vallás tanítását igaznak fogadja el, abban hisz.
A teoretikus TUDÁS tanulás során, vagy a tapasztalatokból összefüggések tudatos felismerésével szerzett információ.