Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
"A kísértés hosszan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!"
Ez tetszik.:)
"Egyenes vonalú történet nem létezik. Az emberi élet geometriája túlságosan tökéletlen és bonyolult, túlságosan torz az idő kacajától és a sors elképesztő útvesztőitől ahhoz, hogy helye legyen benne az egyenes vonalnak."
Pat Conroy
"Azért vagyok itt,hogy valamit tanulj tőlem.Fontos vagyok neked.
Azért vagy itt,mert valamit tanulnom kell tőled.Fontos vagy nekem."
Mindenki kimondhatja,és mindenki fontos.:)
?
Most igaziból kivel van bajod? Kire vagy pipa?
Hát azt én úgy szoktam megkeresni, hogy figyelem az érzésemet és dobálom képzeletben a képeket, hogy mivel lehet kapcsolatos. Amikor meg van, akkor egyszercsak van egy olyan aha szerű érzés. Ez nem annyira látványos, mint egy megvilágosodás, hanem csak egy olyan hmmm. Ez az.
Persze pár perc után megint el tudunk benne bizonytalanodni, mert az elme nem biztos, hogy el fogja majd hinni, de működik.
Legtöbb esetben meg szoktam így találni, ritkán nem sikerül, mert valószínűleg nem tudok arra gondolni, ami a lényeg lehet, így egyikre sem érzem, hogy az :)
Akkor csak általánosságban (hátha lesz benne, ami adni fog):
- keresd meg a hivatásodat, amihez különleges képességeid vannak és imádod csinálni. Legyen ez a munkád, amiért a fizetésedet kapod
- Figyeld meg, hogy mik azok a dolgok, amikről kívülről te is szoktad érezni, hogy nem helyes, de esetleg te mégis teszel ilyet. Próbáld ki, hogy mégsem teszed meg ezeket. Az ok-következmény tisztán működik a világban. Ha olyat teszünk, ami nem helyes, nincs összhangban a világgal, akkor annak olyan lesz a következménye, ami kellemetlenül fog minket érinteni.
- Gyere rá, hogy az életed valójában erről szól és ha ezeket megfelelően teszed, akkor boldog leszel és kiegyensúlyozott abban a mértékben, amilyen mértékben ezt teszed.
A negatív dolgok, amik másoknak ártanak, de mi szeretnénk azokat, azaz az úgymond önző vágyaink, amelyek rövidtávú sikerélménnyel szolgálnak, ezek a dolgok megtétele hozza a negatív következményeket.
A boldogságnak ára van. Meg kell tennünk néha olyan dolgokat, amikhez le kell győznünk a lustaságunkat és teremtenünk kell azt, amire születtünk. Le kell győznünk néha a kényelmes negatívat, hogy a rövidtávon sokszor kényelmetlenebb pozitívért tegyünk, ami hosszú távon pozitív eredményt is hoz.
Ez egy építkezés. Amit teszel, az olyan, mint egy befektetés. Ha sok negatívat teszünk, ami egyszerűbb és rövidtávon könnyebb, akkor annak meg lesz hosszabb távon a negatív következménye.
Ha pozitív dolgokat fektetünk be, akkor egyre hosszabban fogjuk magunkat jól érezni.
Hogy mi a pozitív és mi a negatív, azért vagyunk itt, hogy ezt megtanuljuk.
Nem, semmi köze a maradandó alkotásához.
Az az értelme, hogy megtaláljuk a módját, hogy boldogok legyünk hosszútávon. Ehhez sok mindenre kell rájönnünk, hogy mit kell tennünk érte és mi a helyes és mi nem.
Ezzel fejlődik a lelkünk, ezeken a tapasztalatokon keresztül. Ha csak élünk bele a világba és nem értelmezzük a tapasztalatok következményeit, akkor csak csapódunk ide-oda és nem látjuk az egésznek az értelmét.
Ha rájövünk, hogy merre kellene haladni és mi is a feladatunk és a tanulni valónk, akkor meg igen élvezetessé válik.
Csaba!
Szerinted mi az élet értelme?